Thronebreaker nebude jen kampaň pro Gwent, ale samostatná hra
Gwent: The Witcher Card Game Novinka Thronebreaker nebude jen kampaň pro Gwent, ale samostatná hra

Thronebreaker nebude jen kampaň pro Gwent, ale samostatná hra

Martin Cvrček

Martin Cvrček

11
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Půjde spíše o RPG než o karetní hru, přičemž slibuje zhruba 30 hodin herní doby.

Reklama

Už dlouho jsme neslyšeli nic konkrétního o projektu Thronebreaker, který byl původně koncipován jako první singleplayerová kampaň pro karetní free-to-play hru Gwent: The Witcher Card Game. Dlouhodobé období ticha však nyní ukončila konference CD Projektu s investory, na níž byly odhaleny nové detaily. Nejdůležitější je skutečnost, že Thronebreaker bude nakonec samostatně dostupný počin s podtitulem The Witcher Tales. Jinými slovy, pro jeho zakoupení, stažení a hraní není třeba stahovat i Gwent.

Samozřejmě platí, že se Thronebreaker bude opírat o prvky zaklínačské karetní hry, ale v první řadě půjde o RPG, v němž bude zkrátka průběh většiny různých herních akcí a činností záviset na výsledku karetních zápasů. Během vývoje navíc rozsah projektu poněkud nabobtnal a nyní vývojáři hovoří o více než 30 hodinách herní doby, během nichž zažijeme příběh o královně Meve plný voleb a jejich následků, určený pro fanoušky Zaklínače i hráče Gwentu. Za zmínku stojí také potvrzení skutečnosti, že na Thronebreakeru a Cyberpunku 2077 pracují zcela oddělené týmy v rámci CD Projektu RED.

Thronebreaker by měl být k dispozici ještě do konce letošního roku, přičemž termín jeho vydání a dostupnost na jednotlivých platformách budou shodné s vydáním samotného Gwentu, který čeká masivní překopání a vylepšení a pokus o návrat ke kořenům karetního gwintu. Celá tahle iniciativa nese souhrnný název Homecoming. Ještě do konce týdne bychom se navíc měli dočkat videa, jež Thronebreaker více poodhalí. Zatím si můžete připomenout rok starý teaser. Více o Thronebreakeru i Gwentu se přitom dozvíte z předešlého zpravodajství.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama