Gwent: Homecoming a Thronebreaker budou na PC k dostání od 23. října
Gwent: The Witcher Card Game Novinka Gwent: Homecoming a Thronebreaker budou na PC k dostání od 23. října

Gwent: Homecoming a Thronebreaker budou na PC k dostání od 23. října

Martin Cvrček

Martin Cvrček

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Na konzole dorazí překopání hry a samostatné singleplayerové dobrodružství 4. prosince.

Reklama

Tvůrci karetní hry Gwent: The Witcher Card Game z CD Projektu RED posledních několik měsíců pracovali na masivním překopání hry, které nese souhrnný název Homecoming. Takto pojmenovaná iniciativa má mimo jiné za cíl udělat hru kvalitnější a opustit současnou fázi bety. Dojít by mělo k odstranění nebo přepracování určitých hůře přijímaných prvků, stejně tak se počítá s návratem k temné atmosféře světa Zaklínače, s úpravami v oblasti grafiky nebo se změnami vlastností karet. Ty jdou až tak daleko, že některé karty, které jsou k dispozici nyní, nebudou zprvu po spuštění Homecomingu k dispozici, protože se vrátí v budoucnu. Jedná se kupříkladu o Dijkstru, Shani, Philippu Eilhart nebo Radovida. Něco takového může být dost kontroverzním rozhodnutím, spekuluje se nicméně o tom, že se tyto postavy vrátí jako součást nové frakce Redanie.

Nedávno jsme mohli vidět první plody Homecomingu díky videu, v němž vývojáři ukázali novou podobu herní plochy a velitelů frakcí, výměnu karet na začátku kola, omezení zápasu na dvě bojové linie na každé straně nebo odstranění stříbrných karet (z nich se pravděpodobně stanou zlaté). A nyní už víme, kdy CD Projekt RED Homecoming oficiálně spustí. Na PC, potažmo přes GOG.com, bude překopaný Gwent k dostání 23. října. V tomto případě tedy dochází k dodržení snahy zmáknout Homecoming zhruba za 6 měsíců. Na konzolích však z důvodu certifikace a potřeby doladit některé věci potrvá vše o něco déle, takže majitelé PS4 a Xboxu One se nové podoby hry dočkají až 4. prosince. Zdržení však má být vynahrazeno dodatečnými balíčky s kartami.

23. října na PC, potažmo 4. prosince na PS4 a Xboxu One, bude rovněž k dispozici Thronebreaker: The Witcher Tales, původně první singleplayerová kampaň Gwentu, nově samostatný kříženec RPG a karetní hry, který kombinuje karetní zápasy, hádanky, průzkum prostředí a příběh o královně Meve. Zatímco Gwent zůstane i po dokončení Homecomingu free-to-play titulem, Thronebreaker je placený projekt, jenž odnedávna slibuje až 30 hodin herní doby. Cena bude teprve oznámena, pro tuto chvíli nicméně platí, že PC verze bude k dostání jen přes GOG.com. Na něm přitom není uvedena přítomnost české lokalizace, takže se zdá, že se budeme muset bez oficiálního překladu tentokrát obejít, stejně jako v případě samotného Gwentu.

Video, které odhalilo data vydání Homecomingu a Thronebreakeru, ukazuje i zápas v podání frakce Scoia‘tael a jejích velitelů Eithne a Filavandrela. Nechybí menší nahlédnutí do zákulisí tvorby nových 3D velitelů či ukázka animací, tematické herní plochy, efektů nebo uživatelského rozhraní. Zajímavé je, že podobu vůdců frakcí, kteří mimo jiné sledují každý pohyb kurzoru, bude možné upravovat za pomoci skinů a případně dalších kosmetických položek.

V souvislosti s Homecomingem je přitom třeba počítat s tím, že všechny karty, které budete mít před vydáním ve sbírce, budou rozmělněny na výrobní surovinu zvanou scraps. Každá karta se však promění přesně v tolik scrapů, abyste si z toho, co vám z ní zůstane, mohli vyrobit jinou nebo klidně i stejnou kartu stejné hodnoty a kvality. Jelikož bude snad každá karta nějakým způsobem změněna, k takovému zásahu dojde zejména z důvodu, abyste si mohli ihned poskládat nové balíčky bez ohledu na předešlý stav hry. Nutno podotknout, že s množstvím všech surovin (ore, scrap, meteoric powder), případně soudků s kartami na vašem účtu se nijak hýbat nebude.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama