Teaser a nové detaily lákají na Thronebreaker: The Witcher Tales
Thronebreaker: The Witcher Tales Novinka Teaser a nové detaily lákají na Thronebreaker: The Witcher Tales

Teaser a nové detaily lákají na Thronebreaker: The Witcher Tales

Martin Cvrček

Martin Cvrček

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Příběh královny Meve, 30 hodin herní doby, přes 100 karetních zápasů, nové postavy, to všechno je Thronebreaker.

Reklama

CD Projekt RED začal konečně více lákat na nadcházející Thronebreaker: The Witcher Tales, samostatně hratelný mix RPG a karetní hry, který byl původně koncipován jako první singleplayerová kampaň pro Gwent: The Witcher Card Game. Již víme, že se při hraní Thronebreakeru ujmeme role Meve, královny Rivie a Lyrie, a to v době, kdy vzrůstá napětí mezi Nilfgaardem a Severními říšemi. Tedy v průběhu událostí knižní předlohy od Andrzeje Sakpowského. Meve se tak musí postavit blížící se invazi a znovu se pustit do boje a na temnou cestu destrukce a odplaty.

Stejně jako v herní trilogii Zaklínače, i ve Thronebreakeru nás čekají úkoly zahrnující náročné volby, které mají jisté následky a dopad na herní svět. Činnosti zahrnují třeba ochranu vesnice před monstry, hledání pokladů nebo získávání zdrojů. V roli Meve navštívíme dosud neviděné lokality světa Zaklínače, přičemž každá oblast disponuje odlišným prostředím, ať už jde o zasněžené hory, válkou poničená pole, rozlehlé hrady nebo malebný venkov. Z hlediska zemí dojde na Lyrii, Rivii, Aedirn, Mahakam a Angren. Královnu čeká také správa zdrojů, vývoj vlastních jednotek a úprava bitevního tábora. Je třeba cvičit a rekrutovat nové vojáky, odemykat další schopnosti, zlepšovat strategie a obchodovat se surovinami. A také sdílet válečné příběhy se spolubojovníky.

Zatímco tyto aktivity se zpravidla odehrávají na speciální mapě, po níž se s Meve budeme pohybovat, samotné boje probíhají formou karetních zápasů ve stylu Gwentu, jen přizpůsobených hře jednoho hráče. Ty mimo jiné slibují příběhové bitvy za účasti armády, jíž tvoří postavy, s nimiž se během hraní setkáte. Alfou a omegou je samozřejmě sama Meve, ale kolem ní se točí například poradce Reynard Odo, starý trpaslík Brouver Hoog z Mahakamu, bývalý bandita Gascon, aedirnský král Demavend nebo Ardal Aep Dahy, velitel nilfgaardské skupiny "Východ". Čtenáře knih pak jistě nepřekvapí, že nový titulný obrázek odhaluje i účast Geralta z Rivie, ale jestli se tvůrci budou držet předlohy, Bílý vlk se nejspíš v příběhu Meve neohřeje na moc dlouho.

Thronebreaker celkově slibuje více než 30 hodin herní doby, přes 100 karetních zápasů, zhruba 75 vedlejších úkolů, plus mínus 250 karet, dosud neviděné postavy a místa a 20 nových karet pro Gwent, které získáte, když si hru koupíte, a při hraní lze následně najít jejich prémiové verze. A když si ji nekoupíte, budete si moci nové karty vyrobit. Stále platí, že na PC vychází Thronebreaker: The Witcher Tales 23. října, přičemž bude k dispozici jen přes GOG.com, a konzolové verze pro PS4 a Xbox One budou následovat 4. prosince. Cena PC verze byla stanovena na 25,89 euro.

Ať už si Thronebreaker předobjednáte nebo zakoupíte po vydání, dostanete k němu několik digitálních bonusů, konkrétně soundtrack, digitální verzi artbooku Gwent: Výtvarné umění zaklínačské karetní hry (anglická verze), koncepty zahrnující mapu Lyrie nebo komiks Liščí děti (anglická verze). Do Gwentu pak dostanete ještě 2 tituly, 2 avatary a 5 prémiových balíčků s kartami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama