Sony řeší problém s podvodnými zprávami na PS4
Novinka Sony řeší problém s podvodnými zprávami na PS4

Sony řeší problém s podvodnými zprávami na PS4

Michal Burian

Michal Burian

23
Platformy PlayStation PlayStation 4

Mezitím radí, co dělat, když takovou zprávu otevřete.

Reklama

Jak dlouho se budeme bát nevyžádaných zpráv na PlayStationu 4? Dlouho už to trvat nebude. Sony si je vědoma problému a pracuje na opravě, aby nevyžádané soukromé zprávy neovlivňovaly chod PS4. Problémy se objevily o víkendu. Řada hráčů si stěžovala, že po otevření soukromé zprávy od neznámého uživatele PSN došlo k ovlivňování systému – psali jsme zde. Chyba měla za následek nestabilitu systému, nefunkční zvuk, chybové hlášky a v neposlední řadě časté restartování konzole. Po napadení pomohlo až tovární nastavení, jindy stačilo smazat zprávu přes webový prohlížeč nebo mobilní aplikaci.

Sony na Twitteru vysvětlila, že nejde o chybu systému PlayStationu 4, nýbrž o takzvanou crash smyčku, jež má za následek výše zmíněné problémy. Pokud takovou soukromou zprávu na konzoli otevřete, doporučuje Sony odstranit zprávu v mobilní aplikaci, přejít do Safe Mode, zvolit Option 5 a vrátil konzoli do normálního stavu.

Než bude chyba vyřešena, je všem majitelům PS4 doporučeno změnit nastavení soukromí. Stačí si v nastavení zvolit, aby vám zprávy mohli odesílat pouze vaši přátelé, případně vůbec nikdo. Vše potřebné naleznete ve Správě účtu – Nastavení ochrany osobních údajů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama