Takhle bude fungovat PvP ve Fallout 76
Fallout 76 Novinka Takhle bude fungovat PvP ve Fallout 76

Takhle bude fungovat PvP ve Fallout 76

Jan Kalný

Jan Kalný

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Bez duelu ani ránu.

Reklama

Od včerejšího dne už by měli mít vlastníci Xboxu One, kteří si Fallout 76 předobjednali, přístup k betě. Ti ostatní se dočkají až 30. října. Bethesda, mj. i z toho důvodu, na svém blogu vydala vcelku stručnou „příručku”, která popisuje, jak bude ve hře fungovat PvP - resp. souboje mezi hráči.

PvP souboje budou přístupné už od pátého levelu a můžete přitom útočit na kohokoliv chcete. Ovšem se nemusíte bát, že prostě jenom tak náhodně budete umírat, protože zrovna narazíte na nějakého s prominutím magora, který si nedá pokoj. Bethesda a vývojáři hry s touto možností zjevně počítali a veškeré útoky vaším směrem nebudou tolik bolet. Abyste si s někým dali pěknou přestřelku, musí oba hráči souhlasit s duelem a teprve potom vás hra pustí ze řetězu.

Duel přitom akceptujete přímým zásahem zblízka. Podobně, jako to například kdysi fungovalo ve střílečce Borderlands. Oba hráči se navzájem neuvidí na mapě, ale na kompasu budou označeni červenou tečkou. Za zabití vašeho protivníka bude samozřejmě následovat odměna, která bude odpovídat úrovni postavy.

Takhle bude fungovat PvP ve Fallout 76

Ovšem je možné, že se váš (nyní už mrtvý) protivník jenom tak nevzdá a bude v honu na vás pokračovat i nadále. Pokud totiž v rámci PvP boje zemřete, máte na výběr dvě možnosti. Buď se prostě znovu klasicky zrodíte, takže dojde ke konci duelu, nebo se budete snažit pomstit sebe sama. V takovém případě duel ještě nekončí a zrodíte se někde poblíž vašeho vraha a za jeho úspěšné zabití získáte nějaké ty zátky k dobru.

Jak už ale bylo řečeno, poškozovat někoho můžete i mimo duel, jenom ne tak moc. Pokud tedy skutečně narazíte na někoho, kdo vám leze na nervy, můžete použít možnosti Block nebo Block for Session, abyste se ho zbavili.

Zajímavostí také je, že ve hře bude takový miniaturní battle royale. Ve vašem Pip-Boyi bude k dispozici rádio Hunter/Hunted. Pokud si toto rádio naladí alespoň čtyři hráči, hra vám automaticky označí jednoho hráče za cíl a vaším úkolem je ho zabít. Ale i vy jste něčím cílem, takže pozor.

Takhle bude fungovat PvP ve Fallout 76

Rozhodně to vypadá, že Fallout 76 nabídne zajímavý obsah, který nebude působit nijak přehnaně, nemístně nebo tak, aby prostě otravoval. Časté umírání kvůli jiným hráčům vás tak mimo duely nebo Hunter/Hunted nečeká, což je určitě dobré znamení.

Hru předobjednáte na Xzone.cz nebo GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama