Jak si vede Red Dead Redemption 2 v recenzích?
Red Dead Redemption 2 Novinka Jak si vede Red Dead Redemption 2 v recenzích?

Jak si vede Red Dead Redemption 2 v recenzích?

Jan Kalný

Jan Kalný

62
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Jak asi málokoho překvapí, devítky a desítky lítají, kam se člověk podívá.

Reklama

Red Dead Redemption 2 sice v našich končinách a většině světa vychází až zítra, ale embargo na recenze padlo již dnes kolem první hodiny odpoledne. Jak se zdá, čeká nás jedna z těch nejlépe hodnocených her této generace. Jaké to překvapení, že?

Na Zingu bude recenze nejdříve příští týden, hru jsme bohužel od distributora ještě nedostali. Rockstar si jako jediné médium před vydáním z České republiky vybral kolegy z Games.cz, kteří hře udělili hodnocení 10/10 a chválí de facto všechno.

Podobné nadšení je vidět i v zahraničních recenzích například od GameInformeru, IGN, Gamespotu nebo PlayStation Lifestyle. Téměř všichni si vychvalují rozmanitý, reaktivní a až šíleně detailní svět, dobře napsané mise, využívající herní systémy, skvělé postavy, strukturu misí a morálky, takřka ve všech směrech dokonalou technickou stránku hry nebo živoucí města s vlastním charakterem a osobností. Nechybí ani pochvaly dobově vypadajících interiérů a exteriérů, pečování o koně, NPC postav, zvuků přírody a divočiny nebo délky hry; jen příběhové mise vám mají zabrat přes 80 hodin.

„Líbí se mi, jak je svět připraven snad na všechno, co můžete udělat. Otočíte se a vkročíte zpět do obchodu, ve kterém jste teď byli? Prodavač to okomentuje slovy, že jste tak brzo zpět. Opustíte divadlo před skončením filmu? Prodavač lístků si do vás šťouchne, že se vám to asi nelíbilo. Když pozdravíte dvě u sebe stojící postavy, Arthur v pozdravu použije množné číslo, místo jednotného. Všechno to dohromady tvoří vzácně propracovanou hru,” vychvaluje si redaktor IGN ve své recenzi.

Ne vše je ale perfektní, jak se zdá, a najdou se i nějaké nedostatky. Gamespot například uvádí, že prvky semirealismu narušují zážitek, místo toho, aby vás přitáhly. The Sixth Axis zase za negativum považuje nezajímavé pěstní souboje a přestřelky, které dokáží být velmi jednoduché. V GameInformeru se zase nelíbí nedostatek stealth misí a že většina misí je založena na krveprolití.

Souhrn hodnocení Red Dead Redemption 2

Celkové hodnocení hry na Metacriticu i OpenCriticu jsou době psaní novinky 97/100.

Hra vychází 26. října na PS4 a Xbox One, objednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk, kde obdržíte tričko a DLC. Nezapomeňte na půlnoční prodej, můžete mít tuhle kovbojskou akci zdarma. Více o půlnočce zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama