Red Dead Redemption 2 v rychlosti prodejů dvojnásobně překonal svého předchůdce
Red Dead Redemption 2 Novinka Red Dead Redemption 2 v rychlosti prodejů dvojnásobně překonal svého předchůdce

Red Dead Redemption 2 v rychlosti prodejů dvojnásobně překonal svého předchůdce

Michal Burian

Michal Burian

67
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Westernová akce od Rockstaru se stala druhou nejrychleji prodávanou hrou roku v UK. Plus zvěsti o PC verzi.

Reklama

V Rockstar Games mohou slavit. První den prodejů nasvědčuje tomu, že z Red Dead Redemption 2 bude velmi úspěšná hra. Westernová akce od zkušených tvůrců se bez sebemenšího zaváhání stala nejprodávanější hrou minulého týdne ve Velké Británii a za svůj úvod více než dvojnásobně překonala svého předchůdce z roku 2010, který také dorazil pouze na konzolíe, v té době na PlayStation 3 a Xbox 360. Za poslední roky navíc nabývá na síle digitální trh, prodeje Red Dead Redemption 2 tak budou ještě větší.

Na přesná čísla si musíme počkat, ty teprve Rockstar Games odhalí. Už dnes ale víme, že Red Dead Redemption 2 je oficiálně druhou nejrychleji prodávanou hrou v UK za letošek. Open-world kovbojka nedokázala překonat akorát fotbal FIFA 19 od Electronic Arts. Série FIFA je celkově na ostrovech hodně populární, daří se ji po celý rok. Red Dead Redemption 2 ale překonalo Call of Duty: Black Ops 4 od Activisionu a celkově je třetí nejrychleji prodávanou hrou této generace, jež se neřadí do série FIFA. První je Call of Duty: Black Ops 3 a druhé Advanced Warfare.

Nikdo nečeká, že se Red Dead Redemption 2 bude dařit stejně jako Grand Theft Auto V. Gangsterská akce od stejného studia totiž dokázala ve svém prvním týdnu v UK prodat dva miliony kusů, vyšla ovšem v úterý, zatímco RDR2 až v pátek. Díky tomu se GTA V chlubí příjmy ve výši přes miliardu amerických dolarů. Red Dead Redemption 2 za pátek a víkend dokázal více než 725 milionů dolarů, prozradil dnes Rockstar.

Pokud jde o další hry v žebříčku za minulý týden, tak druhé je Black Ops 4, třetí FIFA 19, čtvrtá Forza Horizon 4 a páté Assassin's Creed Odyssey. Následuje Spider-Man, LEGO DC Super-Villains, Super Mario Party, Shadow of the Tomb Raider a Crash Bandicoot: N.Sane Trilogy.

Když už píšeme o Red Dead Redemption 2, tak v průběhu víkendu se objevily zajímavosti související s neoznámenou PC verzi, na níž čeká spousta hráčů. V doprovodné aplikaci Red Dead Redemption 2 pro iOS a Android se našel kód zmiňující PC verzi. V kódu se má konkrétně nacházet PARAM_companionAutoConnectIpPC a CommandIsPcVersion(void) 000000000166A12C. To ale není vše, v kódu je rovněž několikrát slovo Oculus, což by mohlo naznačovat možnou budoucí verzi pro virtuální realitu (Oculus Rift). Dočkáme se PC portu a později třeba i speciální VR verze, podobně jako u detektivky L.A. Noire, jež je dostupná pro HTC Vive? Je to možné.

Pakliže mají v Rockstar Games v plánu uvést PC verzi na trh, stalo by se tak nejspíš rok po vydání na PS4 a Xbox One. Stejný postup byl zvolen u GTA V, kde se vyplatil. I u GTA V vývojáři neustále opakovali, že PC verze není v plánu atd. A jak to dopadlo... Grand Theft Auto V je na počítačích úspěšnou hrou, která i zde prodala miliony kusů. Nechá si je Rockstar tentokrát utéct?

Red Dead Redemption 2 objednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama