Beta DayZ pro PC je konečně k dispozici
DAYZ Novinka Beta DayZ pro PC je konečně k dispozici

Beta DayZ pro PC je konečně k dispozici

Martin Cvrček

Martin Cvrček

15
Platformy Windows PC

A trvalo to jen 5 let.

Reklama

Hráči a příznivci PC verze DayZ se konečně dočkali. Po 84... ehm, téměř po 5 letech od vydání alfaverze v rámci programu Early Access si každý majitel hry může vyzkoušet betu, která vyšla jako aktualizace standardní verze na Steamu. Zaměření vývojářů se nyní přesunuje z přidávání nového obsahu k opravování bugů, stabilizaci a vyvážení, přičemž ultimátním záměrem je vytvořit stabilní a zábavný zážitek, který má na konci roku vyjít jakožto DayZ ve verzi 1.0.

Spolu s betou, resp. verzí 0.63, přichází zejména zásadní změny v herním enginu, stejně jako vylepšení výkonu v oblasti herního i síťového kódu. Rovněž došlo na přidání možnosti stavět základny, dále na vylepšení umělé inteligence infikovaných a zvířat nebo pokročilejší implementaci vozidel. Změn se dočkala také mapa Černarusi, jež je nyní hezčí a detailnější. Ti, kteří si chtějí herní zážitek řádně přizpůsobit podle svého, pak jistě uvítají možnost zakládat a provozovat vlastní servery a hlavně oficiální podporu moddingu. Moddeři tak mají k dispozici příslušné nástroje a mohou využívat Steam Workshop, z něhož lze samozřejmě mody také stahovat.

Přechod ze zdánlivě nekonečné alfy k betě přitom nemá za následek zvýšení ceny hry. DayZ tak na Steamu stále zakoupíte za 27,99 euro, přičemž cenovka by se měla zvýšit a definitivně ustálit až s vydáním verze 1.0. V souvislosti s ní stojí za zmínku, že aktuálně vývojáři pracují i na konkrétních plánech na podporu DayZ po jeho vydání a obecně na stanovení celkového směru, jakým se má hra z hlediska herních prvků a obsahu ubírat dál. Nutno také podotknout, že rozpracovaná verze pro Xbox One, kterou v budoucnu doplní vydání na PS4, zatím zůstává pozadu a aktuální vydání bety, potažmo verze 0.63, se na ni zatím nevztahuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama