Tvůrce Gears of War říká, že už nikdy nevytvoří další hru
Novinka Tvůrce Gears of War říká, že už nikdy nevytvoří další hru

Tvůrce Gears of War říká, že už nikdy nevytvoří další hru

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Cliff Bleszinski končí s vývojem her.

Reklama

Cliff Bleszinski se mezi vývojáři pohybuje již od roku 1992, kdy nastoupil do studia Epic. Pracoval tak na hrách jako Unreal, Jazz Jackrabbit a byl hlavní tváří při vytváření série Gears of War. V roce 2014 založil vlastní studio Boss Key Production a pokusil se dobýt herní svět se svojí hrdinskou FPS LawBreakers. Ta byla sice dobrá (naše recenze), bohužel ne dost, aby si mezi silnou konkurencí našla své místo. Rok po vydání byly proto servery vypnuty a hru již není možno zakoupit. Za své již před půl rokem vzalo i samotné studio Boss Key Production.

A právě tweet jednoho nespokojeného „fanouška“ LawBreakers donutil CliffaB k tomuto radikálnímu prohlášení. Tweet oznamoval nespokojenost tohoto hráče, že se nikdy nedočkal refundu z výše zmiňované hry. Nedlouho na to dostal odpověď od samotného Cliffa:

„Platil jsem výplaty, zdravotní a sociální pojištění svým zaměstnancům – dokonce i několik měsíců poté, co bylo studio zavřeno, aby se mohli postarat o své rodiny. Sám sobě jsem nezaplatil už dva roky. Já chápu, že jste nespokojení, ale bože, tenhle druh keců je dalším důvodem, proč už NIKDY nevytvořím další hru.“

Ačkoliv se později ukázalo, že autorem nespokojeného tweetu byl pouhý troll účet, na otázku, jak vážně toto prohlášení Cliff myslel, známý designér odpověděl jen „I´m done“. Uvidíme tedy, co ukáže čas, zdali je to jen momentální stav naštvání, nebo tento uznávaný vývojář, který se proslavil i svou arogantní a urážlivou povahou, skutečně navždy skončí s vývojem her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama