Star Wars: Battlefront 2 se dočká vlastní LEGO sady
Star Wars: Battlefront 2 Novinka Star Wars: Battlefront 2 se dočká vlastní LEGO sady

Star Wars: Battlefront 2 se dočká vlastní LEGO sady

Martin Cvrček

Martin Cvrček

Iden Versio a její tým budou konečně k dostání v kostičkované podobě.

Reklama

Ti, kteří občas zavadí o stavebnice LEGO s tématikou Star Wars, možná ví, že se v posledních letech takřka každá významnější Star Wars hra dočkala vlastních sad. První díl The Force Unleashed doprovázela loď Rogue Shadow, zatímco z The Old Republic vychází hned několik lodí plus balíček republikových a imperiálních vojáků. Battlefront z roku 2015 se ničeho vlastního sice nedočkal, ale některé jeho prvky prosákly do určitých standardních sad, což jsem rozebíral v jednom starším speciálu.

Ani Star Wars: Battlefront 2 se dosud ničeho nedočkal, i když jeho singleplayerová kampaň k adaptaci ve formě LEGO stavebnic přímo vybízí. To se ale změní na začátku příštího roku, jak dokazuje čerstvý únik fotografií sady nazvané Inferno Squad Battle Pack. Ta zahrnuje figurky Iden Versio, Gideona Haska a Dela Meeka ze speciální jednotky Inferno, s nimiž se v kampani hry seznámíte. A kdo je ta čtvrtá postava? S největší pravděpodobností Seyn Marana, čtvrtá členka jednotky, která se objevila pouze v knižním prequelu Inferno Squad od spisovatelky Christie Golden.

Sada zahrnuje ještě zvláštní spídr, který nenajdeme ani ve hře, ani v knize. Mělo by tedy jít o prvek vymyšlený přímo pro tuto sadu, jelikož LEGO nesmí prodávat figurky samostatně, a tak je třeba k nim něco přihodit (exkluzivní práva na prodej samotných postaviček Star Wars drží společnost Hasbro). Je každopádně otázka, jestli mají postavy pod helmami specifické tváře podobně jako Iden. Už nyní se navíc na sadu snáší jistá kritika kvůli použití shodných hrudních dílků. Hráči s okem pro detail si koneckonců při hraní mohou snadno všimnout, že Del a Hask disponují lehce odlišnou výstrojí.

Cena sady zatím není oficiálně známá, jelikož ale Battle Packy zpravidla stojí zhruba čtyři stovky, Inferno Squad na tom nejspíš nebude jinak. Na trhu by se měla objevit v průběhu ledna, přičemž nepůjde o jediné LEGO s herní tématikou, které tou dobou vyjde. Od ledna bude k dostání také první várka sad Overwatch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama