Český dungeon crawler The Keep vyjde na Switchi přesně na Vánoce
The Keep Novinka Český dungeon crawler The Keep vyjde na Switchi přesně na Vánoce

Český dungeon crawler The Keep vyjde na Switchi přesně na Vánoce

Michal Burian

Michal Burian

Platformy Nintendo Switch Switch

S českými titulky se bude prodávat za 399 korun.

Reklama

Společnost Cinemax si pro fanoušky dungeon crawleru připravila překvapení. Přesně na Vánoce vyjde na Nintendo eShopu pro Switch hra The Keep. Prodávat se bude za 399 Kč a obsahuje české titulky. V předobjednávce bude titul za zvýhodněnou cenu 299 Kč.

The Keep je first-person dungeon crawler ve stylu klasik jako Dungeon Master, Etrian Odyssey, Eye of Beholder nebo Wizardry. Na hráče čeká 10 pater dungeonu plných nepřátel, hádanek a smrtelných pastí, které drží pohromadě příběh o mágovi, jenž využívá moci tajemných krystalů. Příběh je vyprávěný prostřednictvím scén s profesionálním anglickým dabingem a českými, francouzskými a německými titulky. Hlavní jazyk pro hru samotnou (interface, hlášky a další) si můžete kdykoli zvolit a změnit v hlavním menu hry.

Hra vyšla v roce 2014 pro handheld Nintendo 3DS, kde zaplnila žánrovou mezeru na této platformě. To samé se povedlo v roce 2017, kdy vyšla verze pro PC na Steamu. Na obou verzích hráči oceňovali zejména atmosféru, level design s nápaditými puzzly, taktické souboje a systém práce s magií, který je malou hrou ve hře.

Proč trval vývoj Nintendo Switch verze tak dlouho? Nebyl to jednoduchý port. Původní verze pro 3DS využívala ovládání pomocí pera, Steam verze se ovládá myší. Pro Switch verzi jsme však museli vymyslet zbrusu nový systém ovládání, který umožní zachovat náš unikátní systém práce s magií i taktické souboje s použitím D-padu a analogových páček. Po mnoha pokusech se to povedlo. Switch verze zároveň nabízí několik hodin nového obsahu v podobě místností, kde hráč může levelovat a připravovat se na souboje, které ho ve hře čekají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama