Od října se začnou prodávat produkty spojené se Star Wars Jedi: Fallen Order
Star Wars Jedi: Fallen Order Novinka Od října se začnou prodávat produkty spojené se Star Wars Jedi: Fallen Order

Od října se začnou prodávat produkty spojené se Star Wars Jedi: Fallen Order

Martin Cvrček

Martin Cvrček

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Z hlediska merchandisingu začíná být hra Respawnu stavěna na úroveň filmové Epizody IX a seriálu The Mandalorian.

Reklama

Není žádným tajemstvím, že studio Respawn Entertainment, v němž vznikly hry jako Titanfall a Apex Legends, chystá pod dohledem EA na letošní podzim singleplayerovou akční adventuru s názvem Star Wars Jedi: Fallen Order. V ní se ujmeme role učedníka řádu Jedi, který přežil vyhlazení řádu v rámci Rozkazu 66, a to nedlouho po událostech filmové Pomsty Sithů.

Ačkoliv se o projektu sem tam dozvíme něco nového, ze samotné hry jsme dosud nic neviděli. EA se snaží novinku Respawnu udržovat v tajnosti, pravděpodobně do akce Star Wars Celebration, jež se koná od 11. do 15 dubna 2019. Už nyní ale víme, kdy si budeme moci koupit produkty, které jsou s Fallen Orderem spojené. Merchandising je koneckonců jedním z hnacích motorů ságy Star Wars už od dob premiéry Nové naděje z roku 1977.

Společnosti Lucasfilm a Disney na den 4. října 2019 oznámily akci Triple Force Friday, během níž se na trzích po celém světě objeví první pořádné produkty spojené s filmovou Epizodou IX, seriálem The Mandalorian, jenž uvidíme na nové streamovací službě Disneyho, a Star Wars Jedi: Fallen Order. Aktuálně nevíme, co přesně bude v souvislosti se Star Wars hrou Respawnu k dispozici, očekávat se však dají hračky, sběratelské předměty, knížky, oblečení nebo školní potřeby.

Oznámení začlenění Fallen Orderu do nabídky akce Triple Force Friday minimálně naznačuje, že Lucasfilm a Disney hodlají k projektu přistupovat jinak než k předešlým Star Wars titulům od EA. Produktů spojených s restartem série Battlefront dosud mnoho nebylo, za zmínku stojí snad jen knihy, figurky, helmy a stavebnice LEGO. A jak již bylo řečeno, merchandising pro Star Wars byl, je a vždy bude zcela klíčový, přičemž skutečnost, že je v souvislosti s ním hra stavěna po bok vyhlíženého filmu i prvního hraného seriálu, není zanedbatelná, v tomto směru si tak zjevně Star Wars v rukou EA polepší. Doufejme, že si polepší i v dalších ohledech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama