Nabídky předobjednávky Control snadno způsobí bolest hlavy
Control Novinka Nabídky předobjednávky Control snadno způsobí bolest hlavy

Nabídky předobjednávky Control snadno způsobí bolest hlavy

Martin Cvrček

Martin Cvrček

26
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Chcete všechen obsah? Kupte si digitálně nejdražší edici na PS4. I DLC dostaneme na Xboxu One a PC později.

Reklama

Společnosti Remedy a 505 Games dnes pořádně rozjely marketingovou kampaň spojenou s Control. Níže tak najdete nový gameplay trailer a na zahraničních webech není tak těžké narazit na různé dojmy, které snad mohou trochu zkrátit čekání na 27. srpna 2019, kdy novinka tvůrců Maxe Payna a Alana Wakea dorazí na PC, PS4 a Xbox One. Osobně si však myslím, že nejvíce si zasluhuje vypíchnout nabídka předobjednávky. A to v tom negativním smyslu.

Vypadá to, že se nikdo nepoučil z případu Anthem od EA a BioWare, kteří schytali nemalou kritiku za neskutečně komplikovaný způsob vydávání hry na jednotlivých platformách, v různých edicích a přes různé služby. Vše šlo tak daleko, že abyste se v tom čurbesu vyznali, museli v EA připravit speciální graf, potažmo tabulku. A přesně totéž nyní činí 505 Games, protože v těch nabídkách předobjednávek Control aby se prase vyznalo. Posuďte sami, přičemž tentokrát je těch tabulek dokonce víc.

Bez ohledu na platformu platí, že když si Control předobjednáte, dostanete kromě samotné hry bonusový oblek Tactical Response Gear a balíček Crafting Resources Pack, nabízející dodatečné suroviny pro vylepšování schopností hlavní hrdinky Jesse a její zbraně Service Weapon. Tím ale veškerý standard v oblasti předobjednávek her v roce 2019 začíná a končí. Dále se to už jen komplikuje. Nejlépe je na tom ve výsledku PlayStation 4. Pokud si standardní verzi Control předobjednáte digitálně, kromě výše zmíněných bonusů totiž dostanete ještě avatar a téma The Shifting Place pro použití v rámci PSN.

To ještě nezní tak hrozně. Pokud si ale hru předobjednáte na PS4 v libovolné edici, získáte navíc obsah, který se na zbylé platformy nedostane. Konkrétně jde o Rare Service Weapon Mod na vylepšení zbraně, Rare Player Mod na vylepšení schopností postavy, oblek Astral Dive a další dvě témata na PS4, a to The Black Rock Quarry a The Explorer. Jestli jste si tedy mysleli, že časům exkluzivního obsahu pro jednu platformu odzvonilo, zamyslete se znovu. Podle tvůrců byste se však měli zamyslet i nad tím, jestli se nevyplatí koupit dražší Digital Deluxe edici. I ta bude k dostání jen na PS4, samozřejmě výhradně digitálně, a nabídne oblek The Urban Response Gear a také exkluzivní misi, Isolation. Zde už opravdu zůstává rozum stát, protože ani tato mise na další platformy nezavítá.

Digital Deluxe edice obsáhne ještě Expansion Pass, který vám automaticky zajistí přístup ke dvěma plánovaným rozšířením Control, jež nesou název The Foundation a Awe. Obě DLC slibují nové lokace, příběhový obsah, vedlejší mise a modifikace zbraně či schopností, přičemž The Foundation přijde na řadu jako první, a to na přelomu roku 2019 a 2020. Nejprve bude k dostání na PS4, uživatelé PC a Xboxu One si budou muset počkat, což je taková milá prohnilá třešnička na dortu. V každém případě si budete moci DLC koupit v rámci Expansion Passu i jednotlivě.

Dobře, co tedy získají ti, kteří si Control předobjednají na Xboxu One nebo PC? Kromě Tactical Response Gear a Crafting Resources Packu vlastně nic. Tedy pokud nepočítáme garantovanou kopřivku pro mnohé PC hráče, a to z důvodu dosavadní neschopnosti společnosti Epic Games učinit z jejich Epic Games Launcheru software, který bude alespoň ve snu konkurenceschopný v porovnání s většinou ostatních současných klientů. Stále samozřejmě platí, že po dobu 12 měsíců PC verzi nikde jinde než v obchodě Epicu nekoupíte (možná s výjimkou Epic klíče přes Humble Bundle), stejně tak není v plánu krabicová verze. Pěkně se nám v 505 Games rozjeli. Je zcela očividné, že pro vydavatele, kterému se studio Remedy zjevně nemůže příliš vzepřít, jsou hráči a zákazníci bez ohledu na jimi používanou platformu zase už na posledním místě.

Titulní obrázek novinky pochází z testovacího videa Remedy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama