Lucasfilm se poohlíží po příležitosti na zpracování Star Wars: Knights of the Old Republic
Star Wars: Knights of The Old Republic Novinka Lucasfilm se poohlíží po příležitosti na zpracování Star Wars: Knights of the Old Republic

Lucasfilm se poohlíží po příležitosti na zpracování Star Wars: Knights of the Old Republic

Martin Cvrček

Martin Cvrček

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Z tužeb fanoušků se stává reálná šance na návštěvu oblíbené éry, nic konkrétního však zatím nebylo oznámeno.

Reklama

Mnozí příznivci Star Wars: Knights of the Old Republic, legendární dvojice RPG od BioWare a Obsidianu, mají už řadu let pocit, jako by společnost Lucasfilm, která drží pevnou ruku nad ságou Star Wars, směřovala ke kanonickému zpracování projektu, jenž by vycházel právě ze zasazení do období dávno před událostmi filmové ságy. Animovaný seriál Povstalci a další počiny dávaly sem tam najevo, že se možná něco kuje, ale oficiální cestou jsme se žádných podrobností nedočkali. Až doteď.

Redaktor MTV na víkendové akci Star Wars Celebration vyzpovídal prezidentku Lucasfilmu Kathleen Kennedy, která konečně veřejně prohlásila, že Lucasfilm něco v souvislosti s Knights of the Old Republic chystá. Soudě dle jejích slov je něco buď již ve vývoji, nebo minimálně ve fázi plánů a příprav na vývoj. Kennedy však dodává, že si nyní správci ságy Star Wars dávají dobrý pozor na to, aby fanoušky příliš nezahltili novými počiny z předaleké galaxie, zejména filmy. Jinými slovy, máme tu vzácné přiznání skutečnosti, že poslat do kin film Solo: Star Wars Story necelý půlrok po premiéře osmé epizody s podtitulem Poslední z Jediů nebyl z hlediska zájmu a z něho plynoucích tržeb úplně dobrý nápad, jenž se nemá opakovat.

Co to tedy pro nás znamená? Na příležitost nahlédnout v rámci aktuálního kánonu Star Wars do období Staré republiky zjevně dříve či později dojde, nebo je to přinejmenším v plánu. Je však třeba upozornit, že v tuto chvíli nevíme ani to, zda se uvažuje o filmu či o hře. Ta první možnost je však pravděpodobnější. Komentář Kathleen Kennedy ohledně citlivějšího přísunu nových filmů má jistě své opodstatnění a nezapomínejme také na nedávné spekulace. Ty hovořily o tom, že jedna ze dvou připravovaných filmových trilogií, na níž pracují tvůrci seriálu Hra o trůny a jíž se dočkáme během následujících 10 let, bude zasazena právě do období Staré republiky. Byť má jít údajně spíše o dobu stovek let před událostmi dosavadní filmové ságy, ne tisíců jako v případě Knights of the Old Republic a stále aktivního, ale nekanonického MMORPG The Old Republic.

Nová hra, ideálně z žánru RPG, by ale určitě také bodla. Titul navazující na odkaz Knights of the Old Republic je vyhlížen celá léta, v minulosti však všechny koncepty případného třetího dílu zapadly po bok celé řady slibných, ale zrušených Star Wars projektů, které zamítlo či zlikvidovalo dlouhodobě nekompetentní vedení LucasArts dávno před jeho zánikem. K němu došlo v roce 2013 po odkoupení Lucasfilmu společností Disney. Teď tedy svitla fanouškům nová naděje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama