Vesmírný děs v Moons of Madness
Moons of Madness Novinka Vesmírný děs v Moons of Madness

Vesmírný děs v Moons of Madness

Michal Jonáš

Michal Jonáš

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Nový sci-fi horor z Marsu s Lovecraftovými netvory.

Reklama

Románový svět amerického spisovatele H. P. Lovecrafta (∗1890 †1937) je pro vývojáře vděčným tématem, protože ho každý zná, ale hlavně práva na jeho tvorbu jsou nyní bezplatná. Však za poslední dobu vyšla celá řada Lovecraftovských her jako A Place for the Unwilling, Call of Cthulhu, Lovecraft's Untold Stories , Stygian: Reign of the Old Ones či The Sinking City. Aktuálně posledním přírůstkem čerpajícím z univerza Mýtu Cthulhu je kosmický sci-fi horor z Marsu Moons of Madness.

Titul do sebe spojuje zdánlivě neslučitelné: průzkum Marsu a Lovecraftovy potvory. Dobrodružství začíná tím, že Země přijme neznámý signál z Marsu, o němž se vědci domnívají, že jej vyslal inteligentní druh. Ti si to raději nechají pro sebe, než se to pořádně prozkoumá a tak k Marsu vyšlou průzkumnou stanici Invictus. Podobně jako v sérii Dead Space hrajete za obyčejného technika jménem Shane Newehart.

 

Vesmírný děs v Moons of Madness

 

Jako obyčejný údržbář nemáte ani potuchy, jaký je pravý účel letu. A jak to tak bývá, věci se posléze začnou rapidně měnit k horšímu, takže to bude zase na vás, přijít tomu na kloub za současného bojování s tím, abyste z toho všeho strašidelna sami nezešíleli. Na první pohled by se hratelnost od Dead Space neměla moc lišit, jak budete postupně prozkoumávat a opravovat marsovskou základnu, protože pomoc je miliony kilometrů vzdálená.

Moons of Madness čerpá ze stejné mytologie a zasazení jako starší akční RPG Secret World Legends z předminulého roku od Funcomu, které je nyní zdarma ke stažení. Novou hru ale vytvořilo jiné studio Rock Pocket Games z Norska, a to na Unreal Enginu 4 pro PC, zatímco na konzole Moons of Madness vyjde až 21. ledna 2020. Moons of Madness je jejich teprve třetím titulem po dvou spíše menší hříčkách Shiftlings a Starflux Rivals.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=8RPGUHMrjE0[/embed]

 

Hru zakoupíte pouze digitálně na Steamu nyní s 20% slevou za 19,99 EUR (cca 510.-).

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama