Forbidden West Novinka Vývojářský deníček na Horizon Forbidden West

Vývojářský deníček na Horizon Forbidden West

Martin Pritula

Martin Pritula

1
Platformy PlayStation PlayStation 5

Hra by měla vyjít v příštím roce.

Reklama

Horizon Forbidden West byl bezpochyby nejpůsobivější hrou, kterou nám Sony na konferenci The Future of Gaming představila. Bohužel jsme se v té době nedočkali žádného data vydání, a proto mezi mnohými hráči panovaly oprávněné pochybnosti o tom, že hra nevyjde při vydání konzole či krátce po něm – na druhou stranu by to však nebylo takové překvapení, neboť původní díl vyšel v roce 2017 a tak se vydání takto rozsáhlé hry po třech letech nezdálo pravděpodobné.

Nyní jsme se záhy po představení Forbidden West dočkali nového vývojářského deníčku, který nám hru o něco málo přibližuje. Tvůrci chtěli od již původní hry vytvořit svět natolik krásný a rozmanitý, že v něm hráči budou chtít trávit svůj čas. Díky výkonu, který PS5 poskytuje mohou učinit pokračování ještě mnohem detailnější a živější. Chtějí vytvořit svět, který vás vtáhne a nepustí. Tomu dozajista pomůže i rychlé SSD, jelikož díky němu tu nenajdete virtuální načítací obrazovky. Pokud se tedy rozhodnete za pomocí rychlého cestování změnit svou polohu a přesunete se tak z jednoho konce mapy na druhý, vše bude extrémně rychlé. Jakmile titul spustíte, budete ihned ve hře.

Tvůrci zašli s pokračováním mnohem dále a mapa hry je o něco větší a vybízí k průzkumu nejen toho, co naleznete na povrchu. V pokračování najdeme i nové kmeny, z nichž některé se naučily využívat stroje jakožto zbraně.

Dále jsme se dozvěděli, že svět Horizonu je na pokraji katastrofy a vaším úkolem bude ho samozřejmě zachránit.

Vývojáři tvrdě pracovali na tom, aby učinili pokračování, kterého si je tato série hodna a které potěší nejen znalce původní hry, ale i naprosté nováčky.

A to nejdůležitější – plánované datum vydání je stanoveno na příští rok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama