Novinka Demon's Souls - hudba, ray-tracing a rozlišení

Demon's Souls - hudba, ray-tracing a rozlišení

Martin Pritula

Martin Pritula

17
Platformy PlayStation PlayStation 5

Všechny hráče jistě potěší přítomnost foto režimu.

Reklama

Aktualizace:

Kromě rozhovoru pro magazín Level UP ze dne 31.10.2020, z něhož jsme při psaní této novinky vycházeli poskytl Gavin Moore ještě druhý rozhovor dne 29.10.2020, v němž na téma ray-tracingu sdělil pravý opak:

Vskutku, jednou z novinek je využití ray-tracingu, díky čemuž budete moci realističtěji spatřit například zásah stromu bleskem, který se následně vznítí. Toto je něco úplně nového a nebylo to v originálu přítomno. Můžeme to však nyní realizovatí díky výkonu konzole PlayStation 5.

Původní článek:

Vydání Demon's Souls už od nás dělí jen deset dní, ačkoliv pravda, i ti nejšťastnější, kterým se povedlo konzoli předobjednat včas budou muset s hraním počkat až na 19. listopad, kdy u nás konzole oficiálně vyjde. Nové informace o této hře se týkají absence dříve avizovaného ray-tracingu a nad rámec toho jsme se dočkali i uveřejnění nové upoutávky, která se zaměřuje na nahrávání hudby, která je pro tuto hru natolik klíčová.

Na téma podpory ray-tracingu se nedávno vyjádřil kreativní ředitel Bluepoint Games Gavin Moore. Jeho vyjádření zní následovně:

Tak jako u každého vylepšení vizuálního zpracování, i podpora ray-tracingu něco stojí. Pokud bychom se tedy rozhodli pro implementaci této technologie, znamená to, že bychom tak museli učinit na úkor něčeho jiného. Prostě bychom něco museli ze hry vyhodit (třeba výpočetně náročný partiklový systém, pozn. red.).

Když jsme začali s vývojem remaku, netušili jsme, že hry budou ray-tracing podporovat, takže jsme s ním nepočítali. Na co jsme se místo toho opravdu zaměřili je zasazení a vzhled postav. Veškeré nasvícení je počítáno v reálném čase, včetně stínů.

Navzdory absence ray-tracingu však hra nabídne dva herní režimy. Jeden bude zaměřen na dosažení maximální vizuální kvality ve 4K rozlišení, avšak spokojit se budete muset s pouhými třiceti snímky za sekundu. Druhý režim pak nabídne až 60 FPS, ovšem za cenu grafických ústupků. Ve druhém zmíněném režimu hra poběží v dynamickém 4K rozlišení.

Potvrzen byl i foto režim a grafický režim Kurosawa. Zachován byl ale i takzvaný Fractured Mode.

V záhlaví článku se můžete podívat na upoutávku, která vás provede nahráváním hudby.

Demon's Souls si můžete zakoupit v obchodě Xzone, kde jako dárek získáte i kapesníky You Died.

Demon's Souls - hudba, ray-tracing a rozlišení
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama