Nintendo kupuje Next Level Games
Novinka Nintendo kupuje Next Level Games

Nintendo kupuje Next Level Games

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

1
Platformy Nintendo Switch Switch

Studio, které vytvořilo Luigi’s Mansion 3, se stane dceřinou společností.

Reklama

Společnost Nintendo uzavřela dohodu o koupi celých 100 procent akcií společnosti Next Level Games, sídlící ve Vancouveru v Kanadě. Studio se tak stane stoprocentní dceřinou společností Nintenda. Ke kompletnímu uzavření akvizice dojde letos 1. března.

Nintendo vydalo 5. ledna 2021 oficiální prohlášení, ve kterém podrobněji rozebrala důvody této akvizice. Jedná se prý především o "zajištění dostupnosti vývojových zdrojů NLG pro Nintendo". V prohlášení se dále uvádí, že Nintendo prostřednictvím této akvizice očekává "vyšší rychlost a kvalitu vývoje" a dále že tato "akvizice bude mít jen malý dopad na finanční výsledky společnosti Nintendo v tomto fiskálním roce". Celé prohlášení najdete na tomto odkazu.

V tomto oficiálním prohlášení bohužel nebyly uvedeny žádné konkrétní specifikace a ani podrobnosti o tom, na čem budou v Next Level Games po převzetí Nintendem pracovat. Přitom společnost Next Level Games již v minulosti pro Nintendo vyvinula celou řadu titulů. Najdem mezi nimi tituly jako Super Mario Strikers pro GameCube, Mario Strikers Charged a Punch-Out!! pro konzoli Wii, Luigi's Mansion: Dark Moon a Metroid Prime: Federation Force pro kapesní 3DSko a v neposlední řadě také hru Luigi's Mansion 3 pro konzoli Switch.

Nintendo kupuje Next Level Games

Kromě tohoto odkoupení Next Level Games, oznámilo Nintendo v prosinci loňského roku, že uzavře partnerství se společnostmi Sony a Microsoft. Důvodem je závazek pro vytváření bezpečnějšího online prostředí. Tato oficiální zpráva Nintenda navíc obsahovala i prohlášení viceprezidenta společnosti Xbox Operations Davea McCarthyho, který podrobně popisoval plán a tři principy, kterými se budu všechny korporace řídit, aby toto bezpečné prostředí dokázaly vytvořit.

Jde o zásady prevence, kdy se má hráčům a rodičům umožnit porozumět a plně ovládat herní zážitky, včetně snadno použitelné rodičovské kontroly. Dále se zavázaly k partnerství, které zahrnuje průmysl, regulačními orgány, orgány činné v trestním řízení a komunity, za účelem zvýšení bezpečnosti uživatelů, což mimo jiné znamená i uplatňování nulové tolerance vůči nenávisti, obtěžování nebo vykořisťování mladých hráčů. Poslední zásadou je pak odpovědnost, při které se budou společnosti zodpovídat za to, že jejich platformy budou co nejbezpečnější pro všechny hráče, včetně dodržování všech místních zákonů.

Zdroj: Game Watch!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama