Cyberpunk 2077 dostal patch 1.1
Cyberpunk 2077 Novinka Cyberpunk 2077 dostal patch 1.1

Cyberpunk 2077 dostal patch 1.1

Martin Zavřel

Martin Zavřel

88
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

První ze dvou slíbených velkých patchů.

Reklama

Po teoreticky menších loňských patchích (1.04 - 1.06) jsme se dočkali prvního ze dvou slíbených větších patchů, označeného 1.1. Ten podle vyjádření vydavatele slouží jako základní stavební kámen pro nadcházející opravy a zaměřuje se jak na stabilitu hry (především na starých konzolích), tak na všemožné konkrétní opravy chyb. Velikost tohoto patche je přibližně 16 GB.

K dispozici je již nyní pro PC, konzole i Stadii.

Někteří fanoušci se v reakcích na sociálních médiích radují, že jde o začátek letošní nápravy stavu i reputace hry. Tato práce bude (zhruba do měsíce) pokračovat v rámci patche 1.2 a dalších updatů. Mezitím CDPR opravuje nahlášené chyby a nadále naslouchá názorům hráčů ohledně dalších vylepšení hry, na oficiálním fóru hry i na sociálních médiích.

Zároveň se ukázalo, že CDPR skrývá (pomocí této funkce na Twitteru) některé odpovědi fanoušků na vydání patche. Díky screenshotům víme, že to jsou většinou negativní odpovědi, ale zdaleka ne všechny z nich by bylo možné označit za vyloženě agresivní či toxické. Na druhou stranu je ale potřeba uznat, že prakticky žádná z nich neobsahovala žádnou konstruktivní kritiku, pouze výstřely typu "kolik vás to stálo crunche" nebo "kde jsou ty slibované vlastnosti hry". Někteří fanoušci se tak moderování diskuze zastávají a připomínají, že bez konstruktivního přístupu nemá debata smysl.

Stabilita

  • Zlepšení využívání paměti pro různé systémy ve hře: postavy, interakce, navigace, videa v herním světě (zprávy, TV atd.), porosty, laserové efekty, minimapa, zařízení, AI, provoz v ulicích, poškození prostředí, GPU související a další.
  • Různé opravy crashů (související, kromě jiného, s nahráváním uložené pozice, otevřením/zavřením hry a Bodem bez návratu).

Různé

  • Oprava problému, způsobujícího příliš velkou velikost uložené pozice (související s indikací, zda byl předmět vyroben) a osekání velikosti již existujících uložených pozic (poznámka: tohle neopraví poškozené uložené pozice na PC, starší než 1.06 update).
  • Opraven problém, kdy ovládání přestane fungovat po otevření výběru zbraně a výběru akce.
  • Opraven problém, kdy položka "Continue" v hlavním menu mohla nahrát end game pozici.

PlayStation-specifické

  • Optimalizace zátěže davem postav na PS4 Pro a PS5.
  • Všemožné opravy crashů na PS4.

Poznámka redakce: je zajímavé, že CDPR takto konkrétně rozlišuje opravy pro tři modely PlayStation konzole - bude nepochybně zajímavé srovnat, jak ty davy nyní vypadají na základní PS4 a jak vypadají na PS4 Pro. Za povšimnutí stojí i formulace naznačující, že základní PS4 crashovala na místech, kde se to PS4 Pro a PS5 nedělo.

Xbox-specifické

  • Zlepšeno využití paměti při tvorbě postavy, zrcadlech, skenování, dálkovém ovládání kamery, menu (inventář, mapa) na Xbox One, Xbox One X a Xbox One S.

PC-specifické

  • Nyní je možné získávat achievementy v offline režimu Steamu. Poznámka: Offline mód musí být zapnutý před spuštěním hry. Tato změna nefunguje zpětně.
  • Opraveny crashe při spuštění hry, související s nahráváním cache na NVIDIA grafických kartách.

Stadia-specifické

  • Audio koncertu by již mělo být srozumitelné při Never Fade Away.
  • Opraveny rozbité textury na řadě chladných zbraní.
  • Upraveny základní deadzone nastavení pro věští reaktivnost. Poznámka: změna neovlivní nastavení, pokud nejsou nastavena do výchozích hodnot.

 

Cyberpunk 2077 dostal patch 1.1

Kromě toho patch obsahuje také řadu specifických oprav v jednotlivých misích, stejně jako opravy UI chyb, vizuální glitche apod. Celý seznam je k dispozici na oficiálních stránkách hry, konkrétně zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama