Galerie a stručné dojmy z dema Outriders
Outriders Novinka Galerie a stručné dojmy z dema Outriders

Galerie a stručné dojmy z dema Outriders

Martin Zavřel

Martin Zavřel

26
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Momentky z našeho večera s novou nadějí looter-shooter žánru.

Reklama

Vývojáři z polského studia People Can Fly (Painkiller, Gears of War: Judgment nebo Bulletstorm) dodrželi slib a od 18:00 jste si včera mohli stáhnout úvod do jejich nejnovější hry (jde o plnokrevný začátek hry, z něhož se vám dokonce i postup přenese do plné verze). Chvilku sice padaly servery, ale po pár desítkách minut se povedlo navýšit kapacitu a bylo možné bez problému hrát. Ukázka obsahuje prolog, který si musí každý hráč odehrát sám, než je možné se spojit do skupin až po třech hráčích a společně projít několika prvními misemi, hlavními i vedlejšími. Máte přitom šest slotů pro svoje postavy a můžete tak vyzkoušet hru za všechny čtyři classy/povolání ve hře (nevím jak vy, ale já plánuji čtyři sloty využít na čtyři pořádné bijce jednotlivých povolání pro hraní s přáteli... a zbývající dvě pro extra upravené ženské postavy, se kterými budu hrát sám).

Jde o plnokrevný začátek hry, z něhož se vám postup přenese do plné verze.

Přestože jsem se na hru hodně těšil (ostatně se umístila v mém žebříčku letošních nejočekávanějších), dokázala mne příjemně překvapit. Na PS5 hra běží svižně, vypadá dobře a nahrávání trvá vždy jen dvě-tři vteřiny. Hlavně jsme ale docela žasli z dobrého pocitu z ovládání a boje - působí mnohem rychleji a pružněji, než třeba v Division. Kouzla a schopnosti jednotlivých povolání jsou zábavná a nápaditá (za všechny zmíním třeba automatický podpůrný minomet). Samozřejmě je zatím otázka, jak to bude působit a fungovat na ploše několika desítek hodin v plné verzi hry. Nejvíce ze všeho jsme ale žasli nad příběhem, konkrétně nad obrovskou porcí téměř všudypřítomného černého humoru, kterým jsou obzvláště nabité vedlejší mise - nechci vám kazit překvapení, ale opravdu jsme u toho slzeli smíchy, speciálně u jisté záchranné mise.

Galerie a stručné dojmy z dema Outriders

Připomínám, že tohle nemá být žádná nová live service hra ve stylu Division nebo Destiny (přestože s nimi mnoho věcí sdílí, esteticky i herně), ale prostě poctivá příběhová střílečka s možností coopu a endgame, pro jednoho až tři online hráče. Jako taková se nám zatím hodně líbí a hodně nás mrzelo, když ukázka skončila. O to více se ale samozřejmě těšíme na duben, kdy se dočkáme plné hry. Pokud vás to zaujalo, demo můžete vyzkoušet na starých i nových Xboxech, PlayStationech i PC.

Outriders vychází 1. dubna pro PC, PS4, PS5, X1 i XSX|S, objednat si hru můžete v Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama