Producent Hogwarts Legacy opustil projekt
Hogwarts Legacy Novinka Producent Hogwarts Legacy opustil projekt

Producent Hogwarts Legacy opustil projekt

Martin Zavřel

Martin Zavřel

44
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Pomůže to uklidnit vášně, které se kolem hry rozpoutaly?

Reklama

Jak jsme psali na začátku týdne, hra Hogwarts Legacy se kromě svého odkladu na příští rok a komplikací s dokončením vývoje potýká také s "politickými" problémy, které souvisejí s výroky autorky knižní předlohy na adresu transsexuálů. Tvůrci hry následně potvrdili, že dají možnost hráčům vytvořit si i postavu spadající do této skupiny, což ale nespokojenou komunitu vyprovokovalo k další kritice, tentokrát na téma "příliš jednoduché" implementace (přiřazení mužského nebo ženského hlasu mužské či ženské postavě). Oleje do ohně přilila také informace, že producent hry, Troy Leavitt, provozoval Youtube kanál podporující GamerGate (hnutí hráčů, které proslulo kromě jiného agresivními anti-feministickými postoji).

A právě posledně jmenovaný se rozhodl vyvodit z celé situace (kdy například internetová fóra zakazují propagaci hry) důsledky a podal svoji výpověď - alespoň to tak prezentoval na svém Twitteru, kde napsal: "Rozhodl jsem opustit Avalanche Software. Nemám nic než chválu pro hru, její vývojáře či vydavatele WB Games. Brzy o tomhle vydám video na svém Youtube kanálu. Aby bylo jasno: cítil jsem se ve své pozici bezpečně. Ale přesto jsem se rozhodl odejít z důvodů, které vysvětlím v tom videu. Mám excelentní náladu a jsem velmi potěšen mým vztahem s WB a Avalanche."

Pod jeho tweety to vře reakcemi obou stran "konfliktu", ve které se projevují jak Leavittovi příznivci, tak především jeho odpůrci. Někteří za jeho odstoupením vidí přiznání viny, jiní jej označují za krok obětavého vedoucího, který se snaží zachránit projekt a tým. Lepší představu o okolnostech jeho odchodu si samozřejmě budeme moci udělat, až Troy zveřejní své avizované video, nicméně jde o další z dlouhé řady případů, kdy veřejné mínění mělo přímý dopad na zaměstnání úspěšného člověka. Ve výsledku je možná největší škoda to, že pohádková RPG hra původně vzbuzovala mnoho nadšení a těšení u početných fanoušků předlohy, ale nyní se změnila spíše na poměrně nechutné bojiště vyhraněných názorů na téma transsexuality a sexismu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama