Digital Foundry si posvítilo na nový patch pro Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077 Novinka Digital Foundry si posvítilo na nový patch pro Cyberpunk 2077

Digital Foundry si posvítilo na nový patch pro Cyberpunk 2077

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

48
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Co s optimalizací Cyberpunku udělal nejnovější patch?

Reklama

Před týdnem jsme vás informovali o vydání nového obsáhlého patche pro Cyberpunk 2077 (recenze). Aktualizace 1.2 opravila například jízdní model, spawn policie či zasekávání vozidel. Vývojáři z CD Projektu se věnovali rovněž optimalizaci. Ta trápí zejména verze pro starší generaci konzolí.

Právě na tento aspekt a platformy se zaměřili odborníci z Digital Foundry, kteří stav hry před a po patchi 1.2 zhodnotili. Z rozboru níže vyplývá, že se největší změny k lepšímu dočkali hráči na konzoli PS4 Pro. Cyberpunk se nyní na této platformě dokáže stabilněji držet požadovaných 30 fps. K propadům na hranici 20 fps dochází o poznání méně často.

Že se vývojáři zaměřili právě na verzi pro PS4 Pro, není nijak překvapivé. Hra byla těsně po vydání stažena z PS Storu a dosud se na něj nevrátila. CD Projekt doufá, že by s novými opravami mohlo Sony změnit názor. Zatím se tak ale nestalo.

Účinky nového patche pocítili i hráči na Xboxu One X. Tady ale zlepšení frameratu není tak výrazné. Situace zůstává nadále špatná u základních verzí konzolí PS4 a Xbox One/Xbox One S. Lehké navýšení frametu neutěšené situaci na těchto platformách příliš nepomohlo.

Cyberpunk 2077 navíc i po poslední aktualizaci stále postihují občasné pády hry. I přes pozitivní změny, které potěší především hráče na PS4 Pro, CD Projekt s opravami a dodatečnou optimalizací rozhodně nekončí.

Jakou máte s novým patchem zkušenost vy? Dejte nám i ostatním čtenářům vědět v komentářích.

Digital Foundry si posvítilo na nový patch pro Cyberpunk 2077
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama