Star Wars Eclipse má vyjít až v roce 2027
Novinka Star Wars Eclipse má vyjít až v roce 2027

Star Wars Eclipse má vyjít až v roce 2027

Jan Urbančík

Jan Urbančík

6
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Quantic Dream čelí problémům s najímaním nových zaměstnanců.

Reklama

Na loňských The Game Awards jsme se dozvěděli, že francouzské studio Quantic Dream, známé díky titulům jako Heavy Rain či Detroit: Become Human, pracuje na hře Star Wars Eclipse. Kromě pěkného CGI traileru jsme však nedostali vůbec nic a vývojáři pro to zřejmě měli dobrý důvod. Už tehdy insider Tom Henderson informoval o tom, že titul vyjde nejdříve za 3 až 4 roky. Nyní však přichází s dalším, ještě děsivějším reportem.

Henderson v článku pro web Xfire píše, že Quantic Dream momentálně míří na vydání v roce 2027 nebo 2028. Předstih, s jakým byla hra oznámena, je tedy opravdu neuvěřitelný, a to ještě musíme vzít v potaz, že v té době už nejspíš budou mířit na trh konzole další generace v podobě PlayStationu 6 a nového Xboxu.

Proč má tedy vývoj trvat takhle dlouho? Quantic Dream se potýká s dlouhodobým problémem najít nové zaměstnance. A trailer, jehož hlavním účelem bylo zřejmě nalákat potenciální vývojáře, údajně příliš nepomohl. Studio má momentálně 67 otevřených pozic a většina z nich má datum publikace v únoru letošního roku. To se zdá být poměrně podezřelé, tak si Henderson zahrál na detektiva a vypátral, že Quantic Dream s daty úmyslně manipuluje. Některé pozice už jsou na stránkách nabízeny téměř 2 roky, ale management studia zřejmě zahlazuje stopy a data čas od času upravuje.

Henderson na závěr spekuluje, že by Quantic Dream mohl být potenciálním cílem větších společností, což by ho mohlo z aktuálních problémů zachránit. Zatím ale nemá informace o tom, že by se k akvizici schylovalo.

Nutno dodat, že Star Wars Eclipse by neměl být jediným projektem, na němž studio pracuje. O druhé hře, která by měla být mnohem blíž, jsme psali letos v lednu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama