Přehled novinek z Japonska 21. týdne
DNF Duel Novinka Přehled novinek z Japonska 21. týdne

Přehled novinek z Japonska 21. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Dnes jsme chytili pořádnou vlnu indie her, ale dojde i na velké věci.

Reklama

Minulý týden jsme měl pocit, že větší množství novinek ze Země vycházejícího slunce vypustit nelze, ale japonští vývojáři a vydavatelé dokážou vždycky překvapit. Dnešní přehled proto nabobtnal do neskutečných rozměrů, takže se pohodlně usaďte a můžete se do toho pustit.

  • Společnost Sega bude 3. června ve 20:00 JST vysílat Sega New Project Announcement Live Stream. Budete jej moci sledovat na YouTube, Niconico a Twitteru a mezi moderátory budou Hiroyuki Miyazaki, Yosuke Okunari a hostem bude Misuzu Araki.
  • Acquire si 25. května v Japonsku registrovali ochrannou známku Ken to Mahou to Gakuen Quest. nebo Class of Heroes Quest. O hře se zatím mlčí, ale v Koreji ji snad bude vydána společností Clouded Leopard Entertainment a korejský úřad pro hodnocení ji popisuje jako "strategickou simulaci se studenty akademie, zasazenou do fantasy prostředí".
  • RPG simulaci rybaření v tropech Fishing Paradiso vyjde nově pro Switch a přes Steam pro PC. Odencat hru vydají 2. června. Fishing Paradiso vyšla prozatím pro pro iOS a Android.
  • PlayStation 4 verze adventury Noel the Mortal Fate od Kawana vyjde 8. června. Bude obsahovat vše co Switch verze vydaná 10. února. Noel the Mortal Fate je k dispozici také přes Steam pro PC.
  • Od 23. do 28. června proběhne napříč PS5, Xbox Series, PS4 a Xbox One konzolemi uzavřený síťový test hry Gundam Evolution. Zaregistrovat se můžete na oficiálních stránkách. Registrace je otevřená do 12. června a výsledky by měly být oznámeny mezi 16. a 17. červnem.

Soul Hackers 2

Atlus v týdnu představil ve videu další obsazení hry Soul Hackers 2, kterým představuje Ringo (dabing Tomoyo Kurosawa) a hlavně Figue (dabing Nanako Mori).

Figue pracuje pro organizaci Aion, měří 156 cm, ráda si prohlíží starožitnosti, má ráda davy lidí a jídlo taiyaki. Je chladná a racionální, chová se jako starší sestra Ringy a drží ji pod kontrolou, protože Ringo bývá často hodně tvrdohlavá.

Figue se pak přímo bitev neúčastní. Ovládá dron v podobě sovy jménem Mimi a podporuje skupinu informacemi. Mimi bude ve hře v dungeonech hledat nepřátele a informovat Ringo o úrovni nebezpečí střetnutí s nepřítelem a také o přítomnosti přátelských démonů, kteří poblíž vyrazili na průzkum. Hráč ale může na určitých místech Mimi přímo ovládat, díky tomu lze prozkoumat místa nepřístupná ostatním postavám a objevit nové cesty.

Soul Hackers 2 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC 25. srpna a 26. srpna ve zbytku světa.


Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Nintendo pokračuje v představování jednotlivých frakcí hry Fire Emblem Warriors: Three Hopes od Omega Force, tentokrát jde o Leicester Alliance.

Trailer existuje i v japonštině.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes má celosvětově vyjít pro Switch 24. června.


JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R

JoJo's Bizarre Adventure: All Star Battle R vyjde v Japonsku pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a Switch 1. září. Celosvětově pak dorazí společně s PC verzí (přes Steam) 2. září

Pro PlayStation 5 a PlayStation 4 bude brzy k dispozici také Early Access Demo obsahující online režim PvP a tréningový mód. Datum vydání ale nebylo oznámeno.

JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R bude k dispozici ve fyzické a digitální standardní edici a také v digitální Deluxe edici se Season Passem, který poskytuje přístup ke čtyřem novým hratelným postavám, bonusovým kostýmům Rohan Kishibe First Appearance Costume a Mohammed Avdol’s Father? Costume a balíčkem Animation Special Event Color Set pro několik postav (Jonathan Joestar, Joseph Joestar, Jotaro Kujo, Josuke Higashikata a Giorno Giovanna).

K dispozici je také exkluzivní sběratelská edice dostupná přes Bandai Namco Store. Ta obsahuje figurku Jolyne Cujoh, kód Animation Special Event Color Set a předobjednávkový bonusový kód kostýmu pro Jolyne Cujoh Green Dolphin Street State Prison Jacket.

Na video se můžete podívat i v japonštině.


Guilty Gear: Strive

Arc System Works vydá 10. června rozsáhlou aktualizaci vybalancování hry Guilty Gear: Strive, která zahrnuje vyladění vyvážení pro všechny postavy, celkové změny herních mechanismů a vylepšení ovládání.

Letos v létě navíc začne beta test multiplatformního hraní mezi konzolemi PlayStation 5, PlayStation 4 a mezi PC. Bohužel o tom ještě nebyly další podrobnosti oznámeny.

V Japonsku pak ještě Arc System Works vydá 9. srpna Starter Edition 2022“ Guilty Gear: Strive pro PlayStation 5 a PlayStation 4, která obsahuje základní hru a celý Season Pass 1.

Zároveň byl 27. května vypuštěn původní dvoudiskový soundrack hry The Guilty Gear: Strive s názvem Necessary Discrepancy, obsahující celkem 25 skladeb.

Guilty Gear: Strive vyšla pro PlayStation 5, PlayStation 4 a prostřednictvím služby Steam pro PC 11. června 2021.


Yomawari: Lost in the Dark

NIS America nakonec vydá třetí díle série Yomawari na západě někdy koncem roku. Survival hororovka Yomawari 3 vyjde jako Yomawari: Lost in the Dark ve verzích pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC a nabídne původní japonský dabing a anglické titulky.

Yomawari: Lost in the Dark vyšla v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 21. dubna 2022, nově je oznámena PC verze.


Honkai: Star Rail

miHoYo uveřejnili úvodní filmeček k jejich chystané tahové RPG strategii Honkai: Star Rail. Video bylo vydáno před druhým uzavřeným beta testem hry, který začal 25. května.

Na video se můžete podívat i v japonštině, korejštině a tradiční čínštině.

miHoYo pak ještě vydali nový trailer představující hratelnou postavu jménem Serval (dabing Natalie Van Sistine v angličtině a Aimi v japonštině).

Na trailer se můžete podívat i v japonštině, korejštině a tradiční čínštině.

Honkai: Star Rail je ve vývoji pro PC, iOS a Android.


GrimGrimoire OnceMore

Nippon Ichi Software a vývojáři z Vanillaware uveřejnili čtvrtý oficiální trailer na novou verzi hry GrimGrimoire OnceMore.

Trailer s příběhovýcm názvem „Příběh“ představuje prolog hry, ve kterém hlavní hrdinka Lillet Blans upadne do pětidenní časové smyčky.

GrimGrimoire OnceMore má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 28. července.


Dragon Quest Treasures

Square Enix vyvěsilo na Twitter nový trailer na Draogn Quest Treasures a odhalili také oficiální japonský podtitul který je Aoki Hitomi to Oozora no Rashinban (Modré oči a Kompas nebes). Další informace prý budou uveřejněny v červnu.

Trailer je také v japonštině.

Platformy a datum vydání Dragon Quest Treasures ještě nebyly oznámeny, ale v plánu je sdružené celosvětové vydání.


Dragon Quest Builders

Budovatelské RPG Dragon Quest Builders (naše recenze zde) je již k dispozici přes App Store pro iOS a přes Google Play pro Android. Do 9. června je v prodeji s 20% slevou.

Trailer je také v japonštině.

Dragon Quest Builders vyšla v Japonsku pro PlayStation 3, PlayStation 4 a PS Vitu 28. ledna 2016, poté pro PlayStation 4 a PS Vitu v říjnu 2016 v Severní Americe a v Evropě a na Switch se dostala v únoru 2018.


Dragon Quest Day 2022

Poslední zprávou z univerze Dragon Questu je zpráva z Dragon Quest Day 2022 od Yuji Horiiho, tvůrce série. Dragon Quest Day (27. květen) se každoročně slaví jako den vydání původního Dragon Questu v roce 1986.

Horii ve svém poselství říká, že se máme těšit na „spoustu nových Dragon Quest titulů“, přičemž práce na Dragon Quest X Offline a Dragon Quest Treasures „již probíhají dobře“ a také oznámil překvapivé vydání Dragon Quest Builders pro iOS a Android.

Pokud jde o Dragon Quest XII: The Flames of Fate, říká Horii, že vývojový tým „maká tvrdě“ na vývoji, ale že než bude dokončen „přijde spousta dalších Dragon Questů, které vám pomohou překonat dobu, než bude dokončen“.


Trinity Trigger

Trinity Trigger od studia Three Rings je název nového akčního RPG, které vydavatel FuRyu představil koncem minulého týdne. Vyjde v Japonsku pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch 15. září.

Zcela nový titul od vývojářů, kteří dříve pracovali na tradičních fantasy RPG vypráví příběh o mladém muži, který zachrání svět. Hra nabídne vzrušení z průzkumu prostředí a z objevování pokladů. A akční hratelnost, ve které si dláždíte vlastní cestu k vítězství.

Hlavním hrdinou je mladý muž jménem Cyan, žijící poklidným životem v malé vesnici. Ten se jednoho dne dozví, že je bohem vyvoleným Válečníkem chaosu. Díky tomuto krutému osudu se vydává na cestu boje společně s Elise a Xantice, které se k němu přidaly prakticky díky pocitu, že je k němu něco táhne.

V Japonsku je nyní k dispozici demo Trinity Trigger, pro PlayStation 4 prostřednictvím obchodu PlayStation Store a pro Switch prostřednictvím eShopu Nintenda. Verze pro PlayStation 4 stojí 100 jenů (asi 25 Kč), zatímco verze pro Switch je zdarma. Je to proto, že hra ještě nebyla ohodnocena a na PlayStationu se s ní tak zachází jako s titulem s hodnocením CERO Z, které vyžadují nákup kreditní nebo debetní kartou, aby bylo prokázáno, že je uživatel starší 18 let.

Nejnovější vydání Weekly Famitsu navíc odhaluje, že Trinity Trigger bude k dispozici také pro PC.

Časopis také odhalil několik dabérů hlavních postav: Cyan (dabing Taichi Ichikawa), Elise (dabing Kanna Nakamura) a Xantice (dabing Ryota Iwasaki) a u Spiritů: Flam (dabing Konomi Kohara), Viz (dabing Fairouz Ai) a Rai (dabing Shiori Izawa).

Koncem týdny pak FuRyu vypustili debutový trailer k tomuto nově oznámenému akčnímu RPG Trinity Trigger.


Hatsune Miku: Project DIVA Mega Mix+

SEGA vydala přes Steam PC verzi hudební hry Hatsune Miku: Project DIVA Mega Mix+. Je k dispozici jako samostatná hra, ale také jako VIP Bundle obsahující 72 skladeb navíc a okamžitý přístup k dalšímu odemykatelnému obsahu.

Hatsune Miku: Project DIVA Mega Mix vyšla v Japonsku pro Switch 13. února 2020 a 15. května 2020 pak po celém světě.

Na PC debutuje Projekt DIVA s více než 170 skladbami a hudebními videi. Najdete zde klasiky jako Melt a Cendrillon, ale také nové tituly jako je Catch The Wave. Miku a její přátele můžete obléci od hlavy až k patě do více než 500 účesů, kostýmů a dalších doplňků. Navíc lze volně přepínat mezi dvěma vizuálními grafickými styly - pop styl Mega Mix nebo oslnivý Future Tone.


DNF DUEL

Nexon a vývojáři ze studií Neople, Arc System Works a Eighting představili single režim bojovky DNF DUEL. V traileru můžete vidět i režimy Free Battle, Arcade a Survival.

DNF DUEL má vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4 a přes Steam pro PC 28. června.


SD Gundam Battle Alliance

25. srpna vyjde celosvětově akční RPG SD Gundam Battle Alliance od Artdink Corporation ve verzích pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.

Bandai Namco uvolní hru ve standardní i Deluxe edici, zahrnující Season Pass, předčasné odemknutí jednotky Gundam Command Gundam a všechny bonusy za předobjednávku, tedy SD Gundam World Sangoku Soketsuden Pack (obsahuje Liu Bei Unicorn, Sun Quan Astray a Cao Cao Wing) a Mobile Suit Launch Support: Start Dash Pack (5 000 Capital Ticket, rozšíření Char Aznable’s Mask a dřívější odemknutí jednotek Gundam Knight Gundam a Musha Gundam.


SD Gundam G Generation Eternal

Společnost Bandai Namco oznámila strategickou Gundam hru SD Gundam G Generation Eternal, určenou pro iOS a Android. Bude sice zdarma, ale počítat máme s nákupy v aplikaci. Datum vydání nebylo oznámeno, ale chystá se uzavřený beta test.

Gundam G Generation je série strategických her, která se rozroste o nový mobilní díl. Budete moci sbírat své oblíbené Mobile Suits a postavy ze všech různých sérií Gundamu, posilovat je, rozvíjet jejich schopnosti a tvořit své vlastní jednotky.


Wuthering Waves

Čínští vývojáři hry Punishing: Grey Raven, studio Kuro Game, vydali gameplay trailer ke svému novému akčnímu RPG s otevřeným světem Wuthering Waves, které je právě ve vývoji. Gameplay trailer následoval po CG filmovém traileru vydaném 25. května a teaser traileru vydaném ještě dříve.

V popisu videa studio Kuro Game poznamenává, že je hra ještě stále v rané fázi vývoje, takže „kvalita grafického zpracování nemusí být ideální“.

Gameplay trailer

CG trailer: Svítání

Premiérový teaser trailer

Platformy a datum vydání hry Wuthering Waves ještě nebyly oznámeny.


Tokoyo: The Tower of Perpetuity

Tokoyo: The Tower of Perpetuity od studia //commentout opustí 2. června na Steamu Early Access a vyjde v plné verzi pro Switch a PC (přes Steam). PLAYISM dále potvrdili, že hra bude podporovat angličtinu, japonštinu a zjednodušenou čínštinu.

Tato side-scrolling roguelike akce se na Steamu objevily v Early Access 7. listopadu 2020. Společně s ní byla také oznámena verze pro Switch a také pro iOS a Android, ale ty v tiskové zprávě nebyly zmíněny. Dokonce se mluvilo o verzi pro PlayStation 4, byla oficiálně oznámena, ale o ní prozatím taky nic nevíme.

Ve hře Tokoyo: The Tower of Perpetuity se ocitnete uvězněni v tajemné věži, která každých 24 hodin mění svou strukturu a je plná ďábelských příšer a brutálních pastí. Tato The Tower of Perpetuity se každých 24 hodin (v reálném čase) automaticky na herním serveru celá zregeneruje a díky tomu mohou hráči z celého světa každý den vyzkoušet úplně jiný dungeon. Bohužel se do něj taky již nikdy později nedostanete. Každý den tak na vás čekají různé pasti a triky a vy musíte bojovat taky proti ostatním hráčům.

Dungeony nabízí i různé odlišné větvení, díky kterému nabízí určitý stupeň svobodné volby a náhody. Do hry byly implementovány různé sociální funkce. Jednou z nich je třeba umístění náhrobku v místě, kde jakýkoli hráč zemřel. Ten se objeví i ve hrách jiných hráčů společně s jejich výbavou s „posledními slovy“.

Na výběr bude pět hratelných postav. Ty ale nemají základní útoky a každá postava má jinou velmi silnou dovednost, kterou lze používat. Bohužel je jejich použití omezeno odpočtem. Hráči se proto musí během doby, než bude dovednost opět použitelná, naučit obratně uhýbat útokům a využívat předměty.

Titul si již ale získal pozornost v rané fázi vývoje a obdržel několik cen a nominace. Třeba v soutěži Xiamen International Animation Festival 2019 vyhrál cenu za nejlepší herní aplikaci, na Tokyo Game Show 2018 byl nominován na cenu Dengeki PlayStation Indie Game Award a o rok dříve na Tokyo Game Show 2017 zase v kategorii Indie her Dengeki PlayStation.

Na trailer se můžete podívat také v japonštině.


The Use of Life

Vydavatelskou společnost PLAYISM dnes budeme skloňovat velmi často. Dalším titulem, který vychází pod jejich hlavičkou je The Use of Life od vývojářů z Daraneko Games. Toto RPG kde si „vyberete vlastní dobrodružství“ je nyní k dispozici přes Steam v Early Accessu pro PC. Podporuje angličtinu, japonštinu, zjednodušenou a tradiční čínštinu.

Early Access verze nabídne sice pouze část příběhu, ale jde o první část hlavní příběhové linie a první dungeon každé jednotlivé možné cesty. Očekává se, že plná verze hry bude kompletní během jednoho, až jednoho a půl, roku.

Trailer je také v japonštině a zjednodušené a tradiční čínštině.


Family Battle: Tag Arena

Chtěli byste patřit do nějaké superhrdinské rodiny? Umožní vám to soubojová akční hra Family Battle: Tag Arena, ve které se proti sobě postaví dva dvoučlenné týmy, a která vyjde přes Steam v Early Accessu 6. srpna. O vydání se starají společnosti Kodansha a SUPER DRINK BROS., za vývojem stojí studio nekogameteacher.

Jedná se tedy o týmovou online 3D bitevní akční hru dva proti dvěma, ve které jsou role tag teamu rozděleny na „útočníka“ a „podporu“ a jedinou funkční strategií je vzájemná spolupráce.

Útočníci používají zbraně na blízko a bojují v přední linii. Kromě normálního útoku může útočník používat ještě dvě schopnosti, které se liší postava od postavy.

Podpora pak používá zbraně dlouhého dosahu, ale nemohou svým protivníkům způsobit zranění. Na druhou stranu mají obrovské množství dovedností a schopností a mohou tak úplně ovládnout situaci na bitevním poli. Podpora je klíčem k úspěchu, někdy musí podpora útočníka chránit a někdy mu dláždit cestu vpřed.


Needy Streamer Overload

Point-and-click adventuru Needy Streamer Overload od studia Xemono, vydá WSS playground (kteří se také podíleli na vývoji) 27. října ve verzi pro Switch. V Japonsku bude dostupná i fyzicky a bude vůči digitální kopii obsahovat také fanouškovskou knihu o velikosti A4 a CD se soundtrackem.

Needy Streamer Overload je adventura s „několika násobným zakončením“, ukazující každodenní život OMGkawaiiAngel-chan. Tato mladá dívka s poměrně extrémní potřebou prezentace se, se pokouší stát „Internetovým andělem č.1“ (streamerem) a postupně si vytváří velký počet sledujících. OMGkawaiiAngel-chan tráví dny streamováním a užíváním různých léků, což má za výsledek, že je tak trochu zmatená. S ní budete prožívat všechny různé bláznivé vzestupy a pády a sami zjistíte, jestli může mít tento příběh vůbec šťastný konec.

Na trailer se můžete podívat také v japonštině a zjednodušené čínštině.

Needy Streamer Overload vyšla přes Steam pro PC 21. ledna a do dnešní doby se jí prodalo přes 450 000 kopií.


Drago Noka

PLAYISM letos vydá simulaci farmaření a stavění měst v podobě hry Drago Noka od studia GeSEI unkan. Dostupná bude přes Steam pro PC a bude podporovat angličtinu, japonštinu a zjednodušenou čínštinu. Drago Noka vyšla prostřednictvím DLsite 22. ledna.

Hra je zasazena do světa, kde je povrch zaplaven obřími bestiemi a všeničící havětí, takže svět zůstal neobyvatelný. Lidé tak museli být kreativní a teď... žijí na hřbetech draků a vašim úkolem bude sbírat různé materiály, vytvářet nové předměty a rozvíjet svou vlastní vesnici.

Drago Noka vytvořilo nezávislé studio GeSEI unkan, stojící za hrou Wandering.


Goonya Monster

Vývojáři hry Goonya Fighter, studio MUTAN, oznámili akční párty hru Goonya Monster, která vyjde přes Steam pro PC. Bude podporovat angličtinu, japonštinu a čínštinu (kantonštinu a mandarínštinu).

Ve hře Goonya Monster se rozdělít na Busters a Monsters a postavít proti sobě v tříminutových zápasech tři versus jeden. Busters mohou používat jedinečné zbraně, zatímco Monsters zase silné dovednosti.

Za postavami stojí návrhář Terada Tera.

Na trailer se můžete podívat také v japonštině a čínštině.


Meg’s Monster

Studio Odencat (třeba hra Bear’s Restaurant) oznámili dobrodružné RPG Meg’s Monster ve kterém hráč ovládá téměř neporazitelné monstrum, bojuje s nepřáteli v tahovém bojovém systému a zároveň chrání lidské dítě. Vyjde letos koncem roku pro Switch a přes Steam pro PC, bude podporovat angličtinu, japonštinu, korejštinu, zjednodušenou čínštinu, tradiční čínštinu, francouzštinu, němčinu, italštinu a další jazyky.

Na trailer se můžete podívat také v japonštině, korejštině a čínštině.


Palworld

Pocket Pair uveřejnili gameplay trailer ke své multiplayerové survival hře Palworld, zasazené do otevřeného světa.

Palworld je vyloženě o pomalém životě, který trávíte s tajemnými tvory „Pal“ nebo o bitvách na život a na smrt. Pals můžete přimět bojovat, množit se, pomáhat s farmařením nebo pracovat v továrnách. Můžete je také prodat nebo dokonce porazit a vyrobit z nich jídlo. To je ale zákonem zakázáno.

Tato hra podporuje i multiplayer. Můžete pozvat na společné dobrodružství své přátele. Samozřejmě s nimi můžete bojovat a s ostatními hráči obchodovat.

Palworld má přes Steam vyjít v roce 2022.


Drainus

Vydavatelé WSS playground a PLAYISM a vývojáři ze studia Team Ladybug oznámili a hned rovnou přes Steam vydali side-scrolling shoot 'em up akci Drainus.

Ve hře ovládáte loď Drainus, která dokáže absorbovat energetické střely, aby jimi pak naopak sestřelila obrovský počet nepřátelských lodí plujících vesmírem. Absorbovanou energii lze použít i k vylepšení funkcí lodi, jako je třeba přidání nových zbraní.

Na trailer se můžete podívat také v japonštině.


New Prince of Tennis LET’S GO!! ~Daily Life~ from RisingBeat

Vydavatel Bushiroad a vývojáři z HuneX oznámili pro Switch „dokumentární adventuru" New Prince of Tennis LET’S GO!! ~Daily Life~ od RisingBeat. V Japonsku má vyjít letos koncem roku.

Ve hře se objeví celkem 62 postav a nový a originální příběh bude plně nadabován.


Craftopia

Pocket Pair vydali pro Early Access verzi open-world survival hry Craftopia obsáhý update „Boss Rush", který do hry přidává nový nábytek a boss rush dungeon. Vzhledem k rozsáhlosti updatu, najdete konkrétní informace zde.

Craftopia je nyní k dispozici v předběžném přístupu ve verzích pro Xbox Series, Xbox One a přes Steam pro PC.


LOST EPIC

Vydavatel a vývojář her One or EIGHT a vývojářský tým studia EARTH WARS vypustili na Steam aktualizaci 1.3.0 pro Early Access verzi 2D akčního side-scrolling RPG LOST EPIC. Ta do hry přidává poslední oblast, nové zbraně a tajné techniky. Kompletní seznam změn naleznete zde.


Kuukiyomi: Consider It! Online

Kuukiyomi: Consider It! Online vyjde pro PC přes Steam v rámci Early Accessu již v červnu.

Vývojář G-MODE Corporation ji takto vypustí zdarma, ale Early Access verze bude mít omezený počet pravidel, otázek a předmětů, zatímco plná verze bude mít více otázek, více předmětů k použití a funkci pro propojení komunity.


Line: Monster Rancher

Společnost LINE Corporation vydala úvodní film k Monster Rancher hře LINE: Monster Rancher, což je nový díl této série od Koei Tecmo.

Hra je zasazena do světa, ve kterém v minulosti dokázal tým vědců vytvořit technologii pro generování monster pomocí takzvaných diskových kamenů. Nastala díky tomu doba, kdy spolu lidé a monstra dokázali žít vedle sebe, v módě byly Monster Battles/Bitvy monster a chov monster byla nejoblíbenější profese.

Na druhou stranu to vedlo k drastickému nárůstu poptávky diskových kamenů. Bylo téměř jisté, že monstrům se blíží konec životnosti a možná úplně zmizí. Ale na obzoru je nový zlatý věk bitev, protože výzkumníci objevují novou metodu generování monster prostřednictvím „lidského spojení“!

Line: Monster Rancher má v Japonsku vyjít pro iOS a Android v letošním roce.


The 13th Month

13th Month je japonský vizuální román od studia Kobayashimaru, který překopal příběh o Šípkové Růžence s démonickou představivostí a originalitou, takže vznikl fantastický a iluzorní temný fantasy svět.

6. srpna vyjde přes Steam pro PC a také pro iOS a Android.


Valis: The Fantasm Soldier Collection II

V Japonsku vyjde kolekce Valis: The Fantasm Soldier Collection II ve verzi pro Switch 22. září. Vydavatelská společnost El Dia nabídne také speciální edici s figurkou Yuuko Asou v měřítku 1/8.

Druhá kolekce obsahuje hry Valis IV (PC Engine), Syd of Valis (Genesis) a Valis: The Fantasm Soldier (Genesis) a Valis: The Fantasm Soldier (MSX). Tituly v kolekci jsou rozšířeny o Sound Mode, Visual Mode a Rewind Function, které jsou součástí původní Valis: The Fantasm Soldier Collection.


Biomotor Unitron

SNK vydal další titul své série NEOGEO Pocket Color Selection starší RPG Biomotor Unitron. Pro Switch je hra dostupná přes Nintendo eShop od 26. května.

Biomotor Unitron byla prvním RPG od SNK pro handheld konzoli a nabídla hráčům epický sci-fi fantasy svět a boje s přesílenými nepřáteli v podobě humanoidního bitevního robota Unitronu.

Na trailer se můžete podívat také v japonštině.

Biomotor Unitron původně vyšla pro NEOGEO Pocket Color 15. dubna 1999.


Witch on the Holy Night

Aniplex vydá 8. prosince hru Witch on the Holy Night od studia TYPE-MOON ve verzi pro PlayStation 4 a Switch. Nabídne podporu angličtiny, japonštiny a zjednodušené a tradiční čínštiny. Předobjednávky byly spuštěny dnes, 28. května.

V Japonsku bude v prodeji také limitovaná edice (pouze první náklad hry), která bude zabalena do speciální krabice s návrhy od Hirokazu Koyamy a artbookem Fundamental Rhythms of a Witch. Pro PlayStation 4 bude v prodeji Digital Deluxe Edition, která obsahuje digitální verzi artbooku.

Nové vydání pro PlayStation 4 a Switch je stejná verze vizuálního románu, který byl v dubnu 2012 vydán pro PC ve vysokém rozlišení a je plně nadabován.


TVT

TVT, společnost založená v lednu roku 2019 Toshiyukim Yasuim, který pracoval na sérii God Eater a Freedom Wars, oznámila svůj „oficiální začátek“ a nasdílela první informace o svých prvních třech projektech, které mají v současné době ve vývoji.

První projekt je zaměřen na výzkum a vývoj Theory Enginu. Jde o interní middleware technologii, vytvářenou pro vývoj rozsáhlých online her. Tento open-platform online engine umožní vytvářet náročné online akční hry pro více hráčů, odehrávající se v reálném čase. Účelem je vytvořit "rychlejší“ a "bezproblémové" prostředí „bez herních serverů". TVT tento engine vyvíjí pro své vlastní potřeby, ale také pro možné licencování externích společností. Pracují na něm Yoshikazu Satake (God Eater), Daisuke Emura (God Eater, Sky Gunner) a Toshinari Takahashi.

Přehled novinek z Japonska 21. týdne

Dalším projektem je JabberWocky. Jde o udební akční hru od režiséra Pataponu Hiroyuki Kotaniho a skladatele Kenmei Adachiho. Odehrává se ve světě plném roztomilých postav a je ve vývoji jako titul, do kterého bude implementovám multiplayer prostřednictvím bezserverové technologie Theory Engine.

Přehled novinek z Japonska 21. týdne

Posledním je Projekt Shaz. Jde o akční hrou pro více hráčů od vývojářů série God Eater. Těšit se máme na nový příběh vytvořený týmem Freedom Wars Toshiyukim Yasuim a Tomokazu Fukushimou a stejně jako Project JabberWocky bude mít implementovám multiplayer prostřednictvím Theory Enginu.

Oficiální stránky TVT najdete zde.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Five Nights at Freddy’s: Security Breach (PS5, PS4) – již dostupná celosvětově
  • The Legend of Nayuta: Boundless Trails (Switch)
  • Pac-Man Museum+ (PS4, Switch) – vychází celosvětově
  • The Persistence Enhanced (PS5) – již dostupná celosvětově
  • Radiant Tale (Switch)
  • Townsmen: A Kingdom Rebuilt Complete Edition (Switch)
  • Yurukill: The Calumniation Games (PS5, PS4, Switch)

Digitálně

  • Acid Girls’ Escape (Switch) – vychází celosvětově
  • Amazing Superhero Squad (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Beatus Creation Solitaire (Switch) – vychází celosvětově
  • Blow & Fly (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Category I: Shisen Ue no Survivor (Switch)
  • Coloring Pixels: Collection 1 (Switch) – vychází celosvětově
  • Kyuu: Konpeitou Hen (Switch)
  • Hazuki Makimura’s Love Story (Switch)
  • Kao the Kangaroo (Switch) – vychází celosvětově
  • Kiddy Memory (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Ninja Village (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Pac-Man Museum+ (Xbox One, PC [Steam, Microsoft Store]) – vychází celosvětově
  • Play with Nusun! Drobo Kindergarten (Switch) – vychází celosvětově
  • Pixel Game Maker Series KINGDOM FIGHTER (Switch) – vychází celosvětově
  • Roller Champions (PS4, Xbox One, PC) – vychází celosvětově
  • Senren Banka: A Thousand Colors of Love (Switch)
  • Sniper Elite 5 (Xbox Series, Xbox One, PC [Steam, Epic Games Store, Microsoft Store]) – vychází celosvětově (na západě pro PS5, PS4, Xbox Series/One)
  • The Sushi Spinnery (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Touken Ranbu Warriors (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Twin Blades of the Three Kingdoms (Switch) – vychází celosvětově
  • Venture Towns (PC [Steam]) – vychází celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1747

  • Trek to Yomi (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One) – 7/8/7/9 [31/40]
  • Eiyuden Chronicle: Rising (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – 7/8/8/8 [31/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 16. do 22. května 2022. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Nintendo Switch Sports (Switch) – 35 088 ks (387 201 ks)
  2. Taiko Risshiden V DX (Switch) – 21 710 ks (novinka)
  3. Kirby and the Forgotten Land (Switch) – 12 853 ks (723 567 ks)
  4. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 10 274 ks (4 642 828 ks)
  5. eBASEBALL Powerful Pro Baseball 2022 (Switch) – 7 210 ks (171 515 ks)
  6. Minecraft (Switch) – 6 337 ks (2 648 286 ks)
  7. Ring Fit Adventure (Switch) – 5 245 ks (3 156 972 ks)
  8. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 4 869 ks (4 884 668 ks)
  9. Snow Bros. Special (Switch) – 4 608 ks (novinka)
  10. Mario Party Superstars (Switch) – 3 645 ks (967 778 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 41 302 ks (1 798 321 ks)
  2. Switch – 16 605 ks (18 305 423 ks)
  3. Switch Lite – 6 932 ks (4 726 225 ks)
  4. PlayStation 5 – 12 755 ks (1 397 883 ks)
  5. Xbox Series S – 6 165 ks (111 573 ks)
  6. PlayStation 5 Digital Edition – 1 522 ks (237 232 ks)
  7. Xbox Series X – 966 ks (100 435 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 256 ks (1 186 215 ks)
  9. PlayStation 4 – 20 ks (7 819 568 ks)

5. Prefektura Akita: Nyuto Onsen

I dnes budeme pokračovat v dlouhé sérii, zaměřené vždy na jedno z nejzajímavějších míst každé prefektury Japonska.

Na úpatí hory Nyuto leží seskupení osmi onsen ryokan (tradiční japonský hostinec s termálními koupelemi), známých dohromady jako Nyuto Onsen. Koupele s horkými prameny jsou známé svou uklidňující, mléčnou vodou a rustikálním kouzlem ryokanů, postavených tak, aby dalo dostat až k vodě.

Nejstarší z nich je Tsurunoyu Onsen, která má pokoje ve stylu období Edo a velkou venkovní vanou, kde se mohou koupat muži i ženy neboli rotenburo. Všechny lázně poskytují výhled na horskou scenérii, která se mění podle ročního období, ale obzvlášť atmosférická je na podzim a v zimě.

Oficiální stránky zátoky najdete zde.

Zdroje: Famitsu, Ryokutya2089, Twitter, YouTube, PLAYISM, Odencat, MUTAN, Pocket Pair, WSS playground, Bushiroad, Pocket Pair, One or EIGHT, Kodansha, G-MODE Corporation, NIS America, El Dia, miHoYo, TVT, Atlus, SNK, Nippon Ichi Software, Square Enix, Bandai Namco,

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama