Supermassive Games koupeno společností Nordisk Games
Novinka Supermassive Games koupeno společností Nordisk Games

Supermassive Games koupeno společností Nordisk Games

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Vlastníci minoritního podílu oznamují kompletní akvizici.

Reklama

Britské vývojářské studio Supermassive Games, které stojí za hororovými hrami, jako je Until Dawn, série The Dark Pictures či nedávné The Quarry (naše recenze zde), v minulém roce oznámilo, že firma Nordisk Games, pod kterou patří třeba známé Avalanche Studios, získala u nich za blíže nespecifikovanou částku 30,7% minoritní podíl, přičemž tato investice měla celku dopomoci k lepší budoucnosti.

Nyní se ale pohybujeme v čase o 18 měsíců později, kdy dochází na další klíčovou zprávu.

Byla totiž ohlášena kompletní akvizice, tudíž Nordisk Games již vlastní 100 % tohoto celku, čímž rozšiřuje své portfolio o třetí plně vlastněné studio.

"Je to něco málo přes rok, co Nordisk Games provedlo počáteční investici do Supermassive Games a naší vize budoucnosti. Během oné doby jsme zjistili, že s Mikkelem a jeho týmem sdílíme mnoho klíčových hodnot a věříme, že tyto hodnoty jsou stejně důležité pro naše stávající obchodní partnery, které budeme i nadále podporovat. A jelikož jsme s Nordisk Games měli za tu dobu hromadu pozitivních zkušeností, nebylo těžké souhlasit s tím, když chtěly prozkoumat možnosti navýšení svých investic. Máme vzrušující a ambiciózní strategii růstu pro studio a obchod s Nordisk Games ji jen zlepšuje. Jsem nesmírně nadšený z toho, kam nás toto partnerství a pokračující přístup k odborným znalostem v rámci Nordisk Games zavede dále."- prozradil k akvizici Pete Samuels, CEO společnosti Supermassive Games.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama