Přehled HW novinek z 39. týdne
Novinka Přehled HW novinek z 39. týdne

Přehled HW novinek z 39. týdne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

11
Platformy Windows PC

O Ryzeny 7000 není zájem, Intel Arc je konečně tady.

Reklama

Ryzeny 7000 si vedou v testech dobře, ale moc se neprodávají

V úterý se na trh podívaly očekávané procesory Ryzen 7000 od AMD, které jsou postaveny na architektuře Zen 4. Venku už jsou recenze na všechny modely, my vás odkážeme opět na Hardware Unboxed či Gamers Nexus pro podrobnější testy, nicméně minimálně ve výkonu na jedno vlákno jsou na tom nová CPU od AMD velmi dobře, ze všeho nejlépe Ryzen 7 7700X. Zároveň se však ukázalo, že Ryzen 7 5800X3D je možná lepší, než očekávalo samo AMD, a za Ryzeny 7000 příliš nezaostává, v některých titulech je dokonce rychlejší.

Právě tento fakt vedl k tomu, že o Zen 4 není příliš velký zájem. Na začátku nové generace jsme často svědky toho, že se rychle vyprodají zásoby a je problém vytoužený procesor sehnat. U Ryzenů 7000 je tomu naopak. Přesná čísla samozřejmě neznáme, ale například insider z kanálu Moore's Law is Dead mluví o tom, že téměř všechny obchody, s nimiž má kontakt, prodaly méně, než předpokládaly. Dokazuje to také nová nabídka amerického obchodu MicroCenter, který k Ryzenům 7 a 9 přidá zdarma DDR5 paměti. Právě nový typ RAM a velmi drahé základní desky jsou zřejmě tím hlavním důvodem, proč o CPU příliš velký zájem není.

Intel Arc konečně vyjde, recenzenti už obdrželi první kousky

Je to až k nevíře, ale zdánlivě nekonečný příběh okolo grafických karet Intel Arc přece jenom bude konec mít. 12. října vyjdou hned dva modely: Arc 770 a 750. Ten vyšší se bude prodávat za 329 dolarů, případně v limitované edici za 349 dolarů. Arc 750 potom vyjde na 289 dolarů. Intel hodně sází právě na nízké cenovky, ostatně mu ani nic jiného nezbývá, neboť je v podstatě o generaci pozadu.

Recenzenti už pomalu své karty dostávají, a v nejbližší době se tedy můžeme těšit na podrobnější testy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama