Jake Solomon si chce založit vlastní studio
Novinka Jake Solomon si chce založit vlastní studio

Jake Solomon si chce založit vlastní studio

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Tahové strategie už ale nejspíš dělat nebude.

Reklama

Je to přibližně měsíc, co designer a tvůrce novodobých dílů série XCOM Jake Solomon oznámil, že po 23 letech končí ve studiu Firaxis Games. Tehdy ještě nic o svých dalších plánech neprozradil, to se však změnilo nyní, když byl hostem podcastu My Perfect Console novináře Simona Parkina, v němž odhalil několik novinek ohledně své budoucnosti. Informoval o tom například magazín VGC.

Solomon říká, že chtěl po tak dlouhém působení v jednom týmu zkusit něco nového. Rozhodl se proto, že odejde a založí si vlastní studio, které by mělo mít sídlo ve městě Baltimore, v americkém státu Maryland. Momentálně ještě zajišťuje finance a bude registrovat název, byť ten zatím neprozradil. Zajímavé je, že se chce Solomon trochu vzdálit od tahových strategií, což je žánr, kterým se nejvíc proslavil. Říká, že ačkoli má tento žánr stále rád, už ho nemá kam posunout.

"Myslím, že to nebude tahová strategie," řekl po dotazu na případný nový projekt, "chci udělat spíš něco jako simulátor života nebo hru na styl simulace."

Že by se nám po Life by You rýsovala další konkurence pro The Sims? Uvidíme, jakým směrem se nakonec Solomon vydá. Přece jenom ještě nějakou dobu potrvá, než vůbec studio založí a nabere potřebné zaměstnance. Jisté však je, že odchod z herního průmyslu neplánuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama