Nová konzole od Nintenda má být představena v březnu
Novinka Nová konzole od Nintenda má být představena v březnu

Nová konzole od Nintenda má být představena v březnu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

5
Platformy Nintendo Switch Switch

S informací přišli důvěryhodní insideři, příští týden proběhne Direct.

Reklama

Spekulace o nové konzoli od Nintenda sílí a vydání tento rok se jeví pomalu jako jistota. Kdy se ale konečně dočkáme oficiálního představení? Podle nových informací by na něj mohlo dojít už velmi brzy.

Renomovaný insider NateTheHate, který už dříve odhalil řadu specifikací "Switche 2", v podcastu Game & Talk prohlásil, že bude nová konzole představena v březnu, přičemž si je touto informací prakticky jistý.

"Nintendo oznámí Switch 2 v březnu. Všechno, co jsem slyšel od loňského Gamescomu, naznačovalo, že se něco bude dít v březnu," říká Nate s tím, že stejný měsíc skutečně zmiňuje už od loňské akce v Kolíně nad Rýnem, kde zřejmě došlo na první představení konzole vývojářům. Měsíc březen Nate zmínil i ve svém vlastním podcastu, kde upřesnil, že k oznámení dojde ještě před Game Developers Conference (GDC), která začíná 18. března.

A není jediný, kdo o březnu mluví. Informaci krátce nato (ale nezávisle na Natovi) potvrdil také Necro Felipe, šéfredaktor stránky Universo Nintendo, přičemž ještě dodal, že několik vývojářských a vydavatelských partnerů Nintenda se už připravuje na oznámení nových projektů pro Switch 2.

Co přesně ale v březnu uvidíme, zatím zůstává záhadou. Může dojít na plnohodnotné představení v rámci speciálního eventu, ale také třeba jen krátké oznámení prostřednictvím tweetu či traileru.

Nakonec bych ještě dodal, že podle obou zdrojů (NateTheHate a Universo Nintendo) dojde příští týden na další Direct. Nebylo by to neobvyklé, únorový Direct už je v podstatě tradicí, ale tentokrát možná nebude tak plnohodnotný, jak jsme zvyklí. Podle Nata se má týkat především titulů od 3rd party vývojářů a půjde tedy spíš o něco ve stylu Partner Directu. To by rozhodně nasvědčovalo tomu, že se blíží oznámení nové konzole.

Nintendo má ve zvyku vydávat hry měsíčně, jeho lineup ale momentálně končí právě v březnu. Mario vs. Donkey Kong dorazí 16. února a Princess Peach: Showtime 22. března. Následně už víme pouze o titulech Paper Mario: The Thousand-Year Door a Luigi's Mansion 2 HD, které zatím nemají datum vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama