Česká hra Radiolight neskrývá inspiraci tituly jako Alan Wake a Firewatch
Alan Wake Novinka Česká hra Radiolight neskrývá inspiraci tituly jako Alan Wake a Firewatch

Česká hra Radiolight neskrývá inspiraci tituly jako Alan Wake a Firewatch

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

Platformy Windows PC

Titul běží na Unreal Enginu a nabídne českou lokalizaci.

Reklama

Český vývojář Kryštof Knesl již několik let připravuje first person thriller s názvem Radiolight. Autor hry v nově zveřejněném rozhovoru pro magazín Spite.cz poodhalil několik zajímavých detailů. Dozvěděli jsme se například, že na celém projektu s výjimkou občasné pomoci od grafiků a hudebníků pracuje opravdu sám. Vývojář dále otevřeně pohovořil o své inspiraci. Vypíchnul zejména adventuru Firewatch a sérii Alan Wake.

„Obě hry pro mě byly jistou inspirací z hlediska celkové atmosféry a některých mechanik. U Alana Wakea to bylo také celkové prostředí a určitý styl narativu. Ovšem jedná se jen o inspiraci, která dovolila vzniku tohoto projektu a dodala mu něco atraktivního pro fanoušky těchto her. Nyní už se Radiolight vyvíjí nezávisle na těchto inspiracích.“ uvádí Knesl.

Srovnání se zmíněným Firewatch autor popsal takto: „Hlavní podobnost je kromě zasazení v lese určitě v mechanice vysílačky a nahlašování objektů. Rozdíl je tedy v celém zbytku hry. Ať už to, že se jedná o nadpřirozený thriller, mechaniku rádia či celkovou více hororovou atmosféru.“

Hra běží na Unreal Enginu 4, ale do budoucna není vyloučen ani přechod na Unreal Engine 5. Autor dále vyzdvihuje velikost herního světa, ve kterém se hráč podívá do národního parku Ashwood Creek a přilehlého města. Za pozornost stojí také přítomnost české lokalizace ve formě titulků a zveřejnění orientačního data vydání, které je odhadováno na první polovinu příštího roku.

Radiolight zatím míří pouze na PC (Steam). Vývojář ale do budoucna nevylučuje ani vydání hry na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Kompletní rozhovor si můžete přečíst přímo na stránkách Spite.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama