11 bit má za sebou kvůli The Invincible slabší rok
Novinka 11 bit má za sebou kvůli The Invincible slabší rok

11 bit má za sebou kvůli The Invincible slabší rok

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Letos vydá ještě čtyři hry, The Alters nejspíš v srpnu.

Reklama

Pro polského vývojáře a vydavatele 11 bit studios patřil rok 2023 mezi slabší. Pokles tržeb i zisku přičítá konkurenci na trhu, kde se nashromáždilo množství dříve odložených AAA her. Ovlivnit to mělo prodeje sci-fi adventury The Invincible i letošního, interně vyvíjeného The Thaumaturge.

Právě relativní neúspěch prodejů The Invincible měl nejvíce zapříčinit meziroční pokles tržeb o bezmála 30 % na 12,9 milionu dolarů. Výsledky hry se společně s vyššími náklady společnosti projevily i v hodnotě zisku, která dosáhla na 129 tisíc dolarů, což je o 78 % méně než v roce 2022.

The Invincible, jehož rozpočet analytici odhadují na 4,2 milionu dolarů se zaplatil letos v lednu, vývojáři ze Starward Industries propustili kvůli finanční situaci až polovinu lidí. 11 bit studios se mohou spolehnout alespoň na starší tituly jako Frostpunk a This War of Mine, které pořád vydělávají.

Na rok 2024 má 11 bit ambiciózní plány. Kromě The Thaumaturge vydá další čtyři hry. Nejbližší je Indika, která dorazí už 2. května, na 25. července se chystá Frostpunk 2. Několik týdnů po něm – pravděpodobně tedy v srpnu – dojde k vydání The Alters a na podzim se dočkáme také nedávno oznámených Creatures of Ava.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama