Novinka Vizuálně nejpůsobivější hry pro Switch podle Digital Foundry

Vizuálně nejpůsobivější hry pro Switch podle Digital Foundry

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy Nintendo Switch Switch

První místo obsadil 5 let starý titul.

Reklama

Nintendo Switch už je tu s námi více než 7 let a pomalu se blíží oznámení jeho nástupce. Hybridní konzole, jejíž hardware byl zastaralý už při vydání, si především díky kvalitním 1st party titulům dokázala po celou dobu udržet na trhu relevanci, a dokonce se může stát nejprodávanější konzolí všech dob. Právě na 1st party, ale také některé 2nd party tituly se zaměřilo Digital Foundry ve svém novém videu, kde John Linneman a Oliver Mackenzie vybrali vizuálně nejpůsobivější hry pro Switch.

Žebříček mimo první místo nemá přesné pořadí. Mezi zmíněnými tituly každopádně byl například Metroid Prime Remastered, který je (nejenom) podle Linnemana spíš vizuálním remakem. Předělávka 1st person akce, jež původně vyšla v roce 2002, zaujala především díky výbornému nasvícení a stabilnímu frame ratu 60 FPS. Digital Foundry hru vypichuje jako dobrý příklad použití "baked" nasvícení, které je třeba kompletně předpřipravit během vývoje a nemůže reagovat dynamicky. Do výběru se mimochodem dostal i 2D titul z této série – Metroid Dread.

Dále byla řeč o Super Mario Bros. Wonder, loňské 2D plošinovce, která se na žebříček dostala díky nápadité stylizaci či plynulým animacím. Zmíněny byly i další tituly s Mariem, jako Paper Mario: The Origami King, Super Mario Odyssey či remake Super Mario RPG.

Místo se našlo také pro ambiciózní open world hry a výběr asi nikoho nepřekvapí. Do žebříčku se dostalo Xenoblade Chronicles 3 a oba dva nové díly série The Legend of Zelda s podtituly Breath of the Wild a Tears of the Kingdom.

Jaká hra ale získala první místo? Nejde o žádný z nejnovějších titulů, vrátit se musíme až do roku 2019 a konkrétně akční adventuře Luigi's Mansion 3 od Next Level Games. Linneman vypichuje nádherné nasvícení, stíny, kvalitu modelů a materiálů či pokročilou fyziku, přičemž dodává, že hra působí jako titul pro hardwarově silnější zařízení.

A co vy, který titul vás po vizuální stránce na Switchi zaujal nejvíc?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama