Hasbro se mění ve videoherní společnost
Baldur's Gate 3 Novinka Hasbro se mění ve videoherní společnost

Hasbro se mění ve videoherní společnost

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Apple iOS Android Android

Do „digitálních her“ už jde polovina rozpočtu.

Reklama

Hasbro se stále více přiklání k videohernímu vývoji. V hovoru s investory to potvrzuje šéf společnosti Chris Cocks. Z celkového ročního rozpočtu 250 milionů dolarů dává firma aktuálně na „digitální hry“ zhruba polovinu.

„Myslím, že díky změnám v představenstvu a talentovaným lidem, které jsme přivedli (...), se staneme společností zaměřenou na digitální hry,“ říká Cocks a poukazuje na jména ve vedení herních týmů, jimiž jsou bývalí vývojáři Bioware James Ohlen a Christian Dailey nebo Ames Kirshen, producent arkhamské Batman série. Prezidentem divize Wizards of the Coast and digital gaming se stal nově někdejší viceprezident Blizzardu John Hight.

Právě zmiňovaná divize, pod kterou spadají kromě videoher také značky Dungeons & Dragons a Magic the Gathering, v uplynulém čtvrtletí jako jediná finančně rostla. Zatímco si připsala meziroční růst tržeb o 20 %, divize Consumer Products zaznamenala 20% pokles a Entertainment spadl o 90 %, protože Hasbro prodalo Lionsgatu filmovou produkční společnost Entertainment One a také televizní produkci.

Nejvíc v poslední době přinesl Hasbru do kasy licencovaný mobilní titul Monopoly Go od Scopely. Připsal si tržby ve výší 3 miliard dolarů. Stále se ale daří i Baldur's Gate 3. Od roku 2025 nebo 2026 chce Hasbro vydávat jednu až dvě hry ročně.

Přes vysoké ambice se společnosti nevyhnulo propouštění. Na konci loňského roku přišlo o práci přes tisíc lidí. Jak či zda situace dopadla na herní studia nevíme, skončil ale například skoro celý tým, který dojednával licenci Baldur's Gate se studiem Larian.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama