RAGE – multiplayer za volantem
Preview Rage Článek RAGE – multiplayer za volantem

RAGE – multiplayer za volantem

Libor Vacata

Libor Vacata

6

Legendární vývojáři z týmu id Software pracují mimo jiné na futuristické 3D střílečce RAGE. A jak už jsme u her z toho studia zvyklí, RAGE nabídne vedle kampaně pro jednoho hráče také zábavný multiplayer. A právě o něm se tvůrci rozpovídali na posledním setkání s novináři.

Reklama

id Sofware na titulu RAGE pracuje pod hlavičkou vydavatelství Bethesda Softworks a na jeho novinářské akci BFG 2011 se zástupci vydavatele blíže rozpovídali o chystaných titulech, mimo jiné i o akci RAGE. Tentokrát prozradili některé detaily o chystaném multiplayeru a odhalili rovněž dosud nezveřejněné ukázky dvou herních lokací z hlavní kampaně.

O tom, jak bude singleplyerová kampaň vypadat si koneckonců můžete přečíst v našich předešlých preview. Pro úplnost si jenom shrňme, že Rage nás zavede do nepříliš vzdálené budoucnosti, která je postižena katastrofou apokalyptických rozměrů. Zkrátka po zemi se prohánějí nejrůznější ozbrojené gangy, vládne chaos a síla zbraní, a aby toho nebylo málo, život vám otravují nechutní mutanti, které je potřeba zašlápnout jako mravence. Naštěstí zbyla lidem i nějaká ta vyspělejší technika a hlavně futuristické vyzbrojené buginy, jejichž ovládání vám usnadní cestování i likvidaci nepřátel. No a kokpit takové buginy se stane nedílnou součástí multiplayeru.

Závody s rachotem zbraní

Jeden z multiplayerových módů se totiž jmenuje Rage Combat Rally a už jeho název naznačuje, že tady se bude hlavně závodit v terénu. A nebudou to zrovna závody, kde by vítězilo nejlepší řidičské umění jezdce. Tady vám půjde o kejhák. Do hry se bude moci zapojit šest hráčů, kteří budou útočit buď rozděleni do dvou týmů, nebo všichni proti všem. Vaším úkolem bude nashromáždit co nejvíce bodů, čehož docílíte nejen nejrychlejším průjezdem rallye pointů na trati, ale rovněž likvidací ostatních jezdců za pomoci celého zbrojního arzenálu.

Hlášky v multiplayeru autoři vzali z legendárního Quaku 3 Arena.

Pokud na startu vyrazíte rychle dopředu, budete si pak moci udržovat patřičný odstup pomocí dobře mířených raket a dávkami z kulometu. O to samé se ale budou pokoušet i soupeři. Hra vás pomocí speciálního monitoru bude informovat o tom, jak velké rány protivníkům rozdáváte, ale také jak velké poškození vaše bugina utrpí. Vše také vidíte i přímo na vozidle, tudíž pokud vám chybí oboje dveře a z motoru se valí černý dým, vaše šance na další boj jsou mizivé.

Hlavním cílem v tomto módu a zároveň také nejefektivnějším způsobem, jak skórovat je důsledné projíždění rallye pointů. Ty se na trati objevují v podobě zářících modrobílých značek, a to vždycky o kus dál přímým směrem od buginy, které se podařilo aktuálním rallye pointem projet jako první. Pokud se vám navíc podaří projet několik pointů v řadě, získáte různé bonusy a násobitele skóre, jehož hodnota vám tím pádem bude naskakovat raketovou rychlostí. Boj o první průjezd rallye pointu se tím pádem stane klíčovým pro celý závod, a různé jezdecké manévry, zběsilá střelba, výbuchy raket dodají tomuto hernímu módu divokou atmosféru.

Kooperativní masakr

Druhý multiplyerový mód nazvaný Legends of the Wasteland spadá do kategorie kooperativní akce. Tady se s partičkou kamarádů pustíte do speciálně navržených misí, jejichž náplň se točí kolem událostí v singleplayerové kampani. Například v kampani se dostanete k sérii misí, odehrávající se v továrně na dálkově ovládaná auta s bombami. Místní šerif pošle svoje muže na inspekci továrny a oni se vrátí s plánem na výrobu těchto výbušných hraček. A právě úlohy těchto šerifových chlapců se ujmete v jedné z misí módu Legends of the Wasteland. Hra bude vypadat dost podobně jako single, ovšem všude se bude pohybovat podstatně více nepřátel, aby boj byl dostatečně náročný i pro několik hráčů.

Nové zprávy z kampaně

Kromě multiplayeru zveřejnili vývojáři také několik nových ukázek z hlavní kampaně. Jednou z nich byla větší herní usedlost nazvaná Subway Town, kde se shromažďují individua různého druhu, podobně jako v dříve představeném slunném Wellspringu. Na rozdíl od něj však bude Subway Town studené místo plné chladné ocele a technologických hraček, umístěné do podzemí bývalé stanice metra. Kyberpunkovou náladu tohoto města pak podtrhuje divoká trance muzika a všudypřítomná neonová světla.

Z města pak tvůrci zamířili do podzemního vězení, kde se setkáte s organizovanou skupinou The Authority. Na rozdíl od tupých mutantů a banditů, kteří křižují pustinu na povrchu, Autorita přesně ví, co dělá, má své zájmy a cíle a k jejich dosažení využívá těžký zbrojní arzenál. Setkaní s jejich vyzbrojenými vojáky na vězeňském dvoře dá hráčům pořádně zabrat. Obří vznášedlo vysadí speciální jednotky, a jakmile vojáci dosednou na zem, okamžitě se rozptýlí po okolí, kryjí se za různé překážky a zasypávají hráče drtivou palbou. Někteří z nich jsou kromě brnění vybaveni odolnými štíty, blíží se k hlavnímu hrdinovi a snaží se ho sejmout na blízkou vzdálenost.

Prezentaci autoři zakončili představením speciální edice hry, která bude obsahovat in-game dvouhlavňovou brokovnici, ocelového boxera pro boj zblízka, stylové crimson elite brnění a rat rod buginu, která nahradí standardní buginu ze singleplayerové kampaně. RAGE by měl vyjít v září letošního roku ve verzích pro PC, Mac, Xbox 360 a PlayStation 3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama