Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 16. až 22. ledna
Speciály Článek Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 16. až 22. ledna

Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 16. až 22. ledna

Michal Burian

Michal Burian

4

Zrušená Star Wars hra s Darthem Maulem, Necromunda ze světa Warhammeru 40 000, HW nároky For Honor a Sniper: Ghost Warrior 3, návrat Micro Machines, cena Nintenda Switch pro ČR a další.

Reklama

Vítám vás u třetího souhrnu roku 2017. Společně si připomeneme nezajímavější a nejdůležitější události tohoto týdne. Nebylo jich zrovna málo, tak pojďme na to!

Cena Nintenda Switch pro náš trh, včetně příslušenství a her

Jako první jsme vám v úterý k večeru přinesli oficiální doporučenou maloobchodní cenu Nintenda Switch pro náš trh. Hybrid konzole a handheldu se u nás bude prodávat za doporučených 8999 Kč, včetně DPH. Necelých devět tisíc korun platí pro standardní šedou verzi i Neon Red/Neon Blue. Switch bude v prodeji od 3. března s hrami The Legend of Zelda: Breath of the Wild (1899 Kč, v limitované edici za 2699 Kč), minihry 1 2 Switch (1349 Kč) a Just Dance 2017 (1649 Kč). Více informací, včetně cen za příslušenství, zde.

Recenze Gravity Rush 2

Hardwarové nároky pro For Honor a Sniper: Ghost Warrior 3

Společnost Ubisoft a City Interactive odhalily hardwarové nároky pro své nadcházející hry. Středověká akce For Honor má vcelku přijatelné nároky. Dokonce Ubisoft poznamenal, v jakém rozlišení a s jakou frekvencí snímků za sekundu hru na minimální a doporučené požadavky spustíte.

Minimální požadavky jsou určeny pro hraní na nízké nastavení v rozlišení 720p při 30 snímcích za sekundu. Potřebovat budete dual-core procesor, 4 GB RAM, 64-bitový operační systém a grafickou kartu NVIDIA GeForce GTX660 nebo AMD Radeon HD6970.

Abyste For Honor spustili na maximální nastavení v rozlišení 1080p při 60fps, musí váš stroj disponovat procesorem Intel Core i5-2500K nebo AMD FX-6350, 8 GB RAM a grafikou NVIDIA GTX680 nebo AMD Radeon R9 280X.

To Sniper: Ghost Warrior 3 má podle všeho přehnané požadavky. Hru pohání technologie CryEngine a vyžaduje alespoň quad-core procesor, 8 GB operační paměti, 64-bitový operační systém a NVIDIA GeForce GTX 660 2GB nebo AMD Radeon HD 7850 2GB. Brzy proběhne veřejná beta na PC.

Zelda poslední hrou od Nintenda pro Wii U

Neúspěšná konzole Wii U je na konci svého života. Dobrodružství The Legend of Zelda: Breath of the Wild je poslední hrou od Nintenda, která vyjde na tenhle herní přístroj. Japonská společnost se rozhodla soustředit na novinku jménem Switch a na 3DS. Neznamená to ale, že se Wii U přestane hned prodávat. Vše bude stále funkční, včetně multiplayerů u všech her. Nintendo akorát nemá ve vývoji žádný další titul. Očekáváme, že se stejně zachovají i další vydavatelské společnosti a tvůrčí celky. Někteří už dávno na Wii U rezignovali, na špatně prodávanou konzoli se nevyplatilo hry vydávat.

Micro Machines se vrátí na hlavní platformy

Pamatujete si na zábavné arkádové závody Micro Machines? Codemasters je letos vrátí na hlavní platformy. 21. dubna na PC, PlayStation 4 a Xbox One dorazí Micro Machines World Series. Hra si má zachovat prvky série, které budou obohaceny o novou dimenzi zážitků v HD grafice. Těšit se můžete na klasické herní režimy, např. standardní závody a eliminace, stejně tak na nové módy v podobě bitev v arénách. V tiskové zprávě jsou zmíněny také King of the Hill a Capture the Flag.

Dojmy z hraní Wolcen: Lords of Mayhem

Valve promluvilo o budoucnosti svých her

Konec spekulacím, konec dohadům. Gabe Newell z Valve promluvil o budoucnosti a nakousl, že stále mají v plánu vývoj nových her, přičemž se počítá i s plnohodnotnými singleplayerovými tituly a s masivním využitím Source 2 enginu. Jednoho dne dokonce může vzniknout nová značka ze světa Half-Life/Portalu. Vše podstatné v našem detailním článku.

Dlouhé gameplay záběry z kampaně Ghost Recon: Wildlands

Obrovský otevřený svět a svoboda při plnění misí. Tím se vyznačuje akce Ghost Recon: Wildlands zasazena do zkorumpované Bolívie, kterou ovládá drogový kartel. V týdnu Ubisoft předvedl 22 minut ze singleplayerové kampaně. Vše vám ukáže vedoucí designér Dominic Butler, včetně přestřelek a navigování AI parťáků.

Blíží se beta For Honor

Od 26. do 29. ledna proběhne uzavřené testování beta verze For Honor. Zájemci se mohou zaregistrovat na oficiálních stránkách, případně využít interaktivních stránek SCARS a získat klíč rovnou. V betě si budete moci vyzkoušet 9 hrdinů napříč třemi frakcemi ve třech módech 4v4 domination, 2v2 brawl a 1v1 duel.

Recenze Rise & Shine

Necromunda je taktické tahové RPG ze světa Warhammeru 40,000

Fanoušci světa Warhammeru 40,000 se mohou těšit na novou hru. Licenci od Games Workshop získalo kanadské studio Rogue Factor, které připravuje taktické tahové RPG pojmenované Necromunda: Underhive Wars. Proti sobě se střetnou gangy nelítostných bojovníků v kruté válce o kontrolu nad Underhive. Jde o gigantické bludiště opuštěných továren, které nabízejí spoustu zrezavělých věcí a zapomenutých technologií. Tohle pekelné místo je plné anarchie, násilí, zrady a smrti.

Scenáristka chtěla příběh Lary Croft původně daleko temnější

Původní příběh Lary Croft v restartu Tomb Raider z března 2013 měl být daleko temnější, pochlubila se scénáristka. Rhianna Pratchett chtěla výjimečnou scénu s Lařiným prvním zabitím. Měli jsme se více zaměřit na to, čím si vlastně musela hlavní hrdinka projít a prožít s ní její pocity. Tento moment měl dle autorky obsahovat např. scénu, kdy Lara hodí pistoli z útesu. Možná se to zdá jako maličkost. Tento akt měl však demonstrovat, jak situace mladou dívkou otřásla. Celá hra se potom měla odvíjet trochu jiným směrem. Měla být více zaměřená na stealth než akci. Po pistoli jsme měli znovu sáhnout až ve chvíli, kdy by nám nezbylo nic jiného a náš luk by už prostě nestačil.

Bezplatné rozšíření pro Resident Evil 7

Společnost Capcom pro Resident Evil 7 nechystá pouze tři dodatečné balíčky, které budou součástí Season Passu, ale rovněž bezplatné rozšiřování. Not A Hero je bezplatné DLC, které přidá nový scénář, který bude od hlavního příběhu odlišný a zároveň ho doplní. Ethan ve scénáři Not A Hero prožije své noční můry. DLC dorazí někdy během jara.

Recenze Rusty Lake: Roots

Seznamte se se zrušenou Star Wars hrou s Darthem Maulem

Star Wars: Maul byl ve vývoji v letech 2010 a 2011, přičemž se o něj staral tým z Red Fly Studios. Po roce vývoje však společnost Disney koupila LucasFilm a s ním odkoupila (a následně zrušila) i LucasArts. Tento zákrok a jednání LucasArts, které mělo za následek zrušení většího množství projektů dávno před zásahem Disneye, se postaraly o definitivní zastavení vývoje.

Super Mario Run pro Android až v březnu

Na populárního instalatéra v mobilní hře si příznivci operačního systému Android počkají. Nintendo sice spustilo koncem loňského roku předběžnou registraci na Google Play, avšak ke stažení bude až v březnu. Stejně jako na iOS, tak i na Androidu si budete moci zdarma vyzkoušet trial verzi v omezené podobě, plná verze bude stát 10 dolarů.

Vikingové ve stylu Diabla od slovenského studia

Vikings - Wolves of Midgard je nové RPG ve stylu Diabla od slovenského studia Games Farm. Vyjde na začátku letošního roku pro PC, PS4 a Xbox One. Hra vás vezme do světa, do kterého se právě vrátil bájný obr Jotan s úmyslem porazit všechny bohy Asgardu. Ve hře se chopíte role vůdce vikingského klanu Ulfunga, kterému byla zničena osada a v jeho plánu tak je nadcházející Ragnarok zastavit.

Cyanide chystají Werewolf: The Apocalypse

Fanoušci World of Darkness universa mohou jásat. Vydavatelství Focus Home Interactive oznámilo partnerství s White Wolf Publishing, majitelem celého universa. Nový život hře Werewolf: The Apocalypse vdechne vývojářské studio Cyanide, které má za sebou pod taktovkou Focus Home Interactive tituly jako např. Blood Bowl II a Styx: Master of Shadows. V současné době víme, že připravují Styx: Shards of Darkness a Call of Cthulhu.

Ve hře Werewolf: The Apocalypse jsme se měli stát vlkodlakem známým jako Garou. To býval druh vlkodlaků-bojovníků, kteří stáli mezi spirituální městskou civilizací a nadpřirozenými silami, které chtěly přivodit apokalypsu.

Mass Effect: Andromeda zahrne několik typů planet

Některé budou zaměřené na vývoj příběhu, jiné budou určené především pro plnění vedlejších úkolů a prostý průzkum prostředí. Těšit se můžete i na možnost pojmenovat vámi vyrobené zbraně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama