E3 2017: Sony, Ubisoft, PC Gaming Show a ti ostatní
Speciály Článek E3 2017: Sony, Ubisoft, PC Gaming Show a ti ostatní

E3 2017: Sony, Ubisoft, PC Gaming Show a ti ostatní

Michal Burian

Michal Burian

6

Spider-Man, God of War, Uncharted, Days Gone, Horizon: Zero Dawn, Skull and Bones, Far Cry 5,  Beyond Good & Evil 2, The Crew 2, Mario + Rabbids Kingdom Battle, XCOM 2, Total War: Warhammer 2, Mount & Blade 2: Bannerlord, Age of Empires a další.

Reklama

Tak tohle byla jízda, za sebou máme tiskové konference PC Gaming Show, Ubisoftu a Sony. Jak se sami můžete níže přesvědčit, bylo toho opravdu hodně. Tak se pořádně podívejte, ať vám nic zajímavého neunikne.

Původní Age of Empires se vrací v remasterované definitivní edici

Po dvaceti letech od vydání původního Age of Empires nás čeká návrat do dob minulých. Seznamte se s definitivní edicí Age of Empires.

Ta nabídne nejen podporu 4K rozlišení a samozřejmě HD grafiku, ale také vylepšené herní prvky, multiplayer přes Xbox Live, remasterovaný soundtrack a pořádnou, pořádnou dávku nostalgie pro ty, co pamatují hodiny prosezené u téhle klasiky.

Předělávce se nevyhnuly ani všechny animace a další prvky. Hra bude nabízet vylepšené uživatelské rozhraní atp.

Masivní bitva z Mount & Blade 2: Bannerlord

Nové video se zaměřuje na boj v masivních bitvách. Kořeny série se rozhodně nezapřou a dlouho očekávaný Bannerlord opět vypadá jako notně vylepšený Warband. Všimnout si můžete různých frakcí, zbraní a samozřejmě potoků krve. Více informací zde.

Ylands bude hodně rozmanité

V Ylands je prostor pro celou řadu činností. Můžete přežívat na ostrovech, stavět vlastní výtvory, plachtit po mořích, hrát si na Indianu Jonese, závodit, lovit zvěř, prohánět se na koních nebo dobývat hrady (a střílet zvířata za pomoci katapultů). Představivosti a kreativitě se tu příliš meze nekladou, což podporují nejen různé scénáře a multplayer, ale i in-game editor nebo možnost sdílet vlastní výtvory.

XCOM 2 v srpnu rozšíří expanze War of the Chosen

Nové rozšíření tahovky XCOM 2 nese název War of the Chosen a vyjde 29. srpna letošního roku pro PC, PS4 i Xbox One. V přídavku hraje významnou úlohu nový nepřítel známý jako Chosen, přičemž War of the Chosen zahrnuje i nové třídy hrdinů, další nepřátele, mise, prostředí i větší hloubku strategické hratelnosti. A aby bylo jasno, pro hraní je vyžadován základní XCOM 2, takže nejde o samostatně hratelné rozšíření.

Total War: Warhammer 2 vyjde koncem září

Fanoušci strategií Total War a světa Warhammeru se mohou těšit na druhou pouť. Total War: Warhammer 2 vyjde 28. září letošního roku, oznámila dnes Sega. Zároveň byl k vidění nový trailer prezentující velkou bitvu a odhalena sběratelská edice. Více zde.

Forza Motorsport 7, Sea of Thieves a Destiny 2 využijí PC

Na PC Gaming Show se objevili zástupci her Forza Motorsport 7, Sea of Thieves a Destiny 2, aby pohovořili o tom, jak jejich hry budou na počítačích úžasné a co vše hráčům umožní. V dnešní době by to měl být standard, ale teď to máme černé na bílém. Více zde.

Konečně oficiálně Mario + Rabbids Kingdom Battle

Konec spekulacím, tiskovou konferenci Ubisoftu začali ztřeštění králíci Rabbids a generální ředitel společnosti potvrdil dlouho spekulované RPG Mario + Rabbids Kingdom Battle, o kterém toho už nějakou dobu víme celkem dost detailů. Hra je určena pro Nintendo Switch a nepůjde o skákačku, ale o Mario hru s králíky, která tu ještě nebyla. To má ostatně prezentovat i video s gameplay záběry, kde nechyběly souboje. Ty jsou tahové a střetnete se v nich s různými nepřáteli a bossy. V zásadě tak jde o taktické RPG, kde se můžete krýt, skákat a využívat různé schopnosti postaviček. Ty mohou být ještě posilněny za pomoci jiného hrdiny. Více zde.

V The Crew 2 budou auta, motorky, lodě nebo letadla

Přišlo vám už původní The Crew dost rozsáhlé? Nabídlo automobily a poté se rozšířilo i o motorky. The Crew 2 bude ještě větší, zahrne totiž nejen vozidla všech druhů a motorky, ale rovněž lodě a letadla. Právě s nimi budeme závodit v otevřeném světě.

Ubisoft tvrdí, že The Crew 2 zachytí vzrušení amerického duchu motorsportu v jednom z nejvíce vzrušujících otevřených světů, který byl kdy vytvořen. The Crew 2 je zasazeno do obrovského, pestrého, akčního a krásného světa, jenž se jmenuje Motornation. Zahrnuje americká města a památky a vychutnáte si v něm závodění na zemi, na moři a ve vzduchu. Závodit opět budete od pobřeží k pobřeží, ale také v pouličních závodech, v terénu, freestylers a dalších různých druzích disciplín.

Beyond Good & Evil 2 je skutečně prequel

Beyond Good & Evil 2 na tiskové konferenci Ubisoftu v rámci E3 být vůbec nemělo, ale francouzský vydavatel překvapil a ukázal trailer z této očekávané akční adventury, na které se dělá již mnoho let. Podle spekulací měl být celý koncept změněn a předělán, což je důvod, proč ještě nevyšla. Těšit se máme na epické vesmírné dobrodružství a cestu do Systemu 3, kde zažijeme to, co předcházelo jedné z nejoblíbenějších her Ubisoftu. Ano, půjde o prequel. Více zde.

Far Cry 5 vypadá jako moderní, vidlácká kovbojka

Konečně jsme se dočkali prvního pohledu na nový díl Far Cry. Ten nás zavede do americké Montany, kde budeme bojovat proti kultu. Bohužel jsme toho neviděli hodně, jen krátký trailer a tříminutovou ukázku, ve které můžeme vidět nějakou tu přestřelku a rychlý sestřih našich parťáků a všeho možného, co můžeme ve hře dělat.

Ubisoft má vlastní No Man's Sky, jmenuje se Starlink: Battle for Atlas

Ve Starlink: Battle for Atlas jste v partě hrdinských mezihvězdných pilotů, kteří bojují za osvobození hvězdného systému Atlas, na který mají spadeno zlé robotické síly. Svou vesmírnou stíhačku si budete moci všelijak upravit, včetně samotného pilota. Ale hlavní budou zbraně, trup a křídla. V kreativitě se prý meze nekladou a hlavně změny budou mít vliv na fyziku lodi, což se má okamžitě projevit ve hře. Více zde.

Skull and Bones slibuje kruté pirátské dobrodružství na moři

Pamatujete se před lety, když v Assassin's Creed IV: Black Flag byly námořní souboje? Spousta hráčů si je oblíbila. Bylo to něco nového a svěžího. V novějších dílech už jsme se jich ale nedočkali, takže na to musí Ubisoft jinak. Tím „jinak” je Skull and Bones.

Skull and Bones slibuje epické, drsné námořní a pirátské dobrodružství, plné plundrování a soubojů na Indickém oceánu. Mezi největší přednost hry má patřit dynamický ekosystém, který reaguje na všechno, co hráč udělá a kde bude vaším úkolem se stát tím nejlegendárnějším, největším a nejobávanějším pirátem široko daleko.

Více informací a detailů zde.

Horizon: Zero Dawn čeká příběhové rozšíření

Horizon Zero Dawn, hra, o které bylo slyšet snad všude. Hra, kterou si zamilovaly miliony lidí. A hra, která se nepřekvapivě dočká příběhového rozšíření, které se jmenuje The Frozen Wilds. DLC nás zavede do majestátního zmrzlého prostředí, které budeme prozkoumávat v kůži Aloy.

Uncharted: The Lost Legacy trailer prozrazuje více o vztahu Nadine a Chloe

Nový trailer z Uncharted: The Lost Legacy opět trochu poodkryl napjaté vztahy mezi Chloe Frazer a Nadine Ross. Cesta za společným cílem totiž nemusí být lemována společnými úmysly. Trailer potvrzuje dřívější zprávy o tom, že půjde o daleko emotivnější a do jisté míry i temnější dobrodružství, stále však jde o Uncharted. Nechybí tedy ikonické přestřelky a především prozkoumávání nejrůznějších rozvalin a hledání pokladů.

God of War vyjde začátkem roku 2018

Severské God of War, které kromě dalších brutalit ukázalo i patrně druhou stranu celého příběhu, kde Kratos figuruje nejen jako brutální válečník ale také jako otec. „No place for boy, you must be a warrior.“ stojí v novém traileru, který naznačuje, jak bude minimálně z počátku vypadat vztah otce a syna. Mladíček působí a vystupuje jako outsider, dá se však očekávat, že s postupem příběhu jeho úloha ve hře a stejně tak sebevědomí poroste. Kromě toho, že chlapec patrně zná celou encyklopedii severských stvůr, umí také komunikovat s tvory, kterým Kratos nerozumí.

Days Gone poodhaluje fungování světa a herní mechaniky

Velkou porci času si z jinak velmi dynamické konference ukousla postapokalyptická zombie akce Days Gone. Desetiminutová ukázka představuje základní principy hry a poodhaluje, co vše může hratelnost nabídnout. Jak už odhalil první trailer, hlavním dopravním prostředkem po rozsáhlém a detailním světě bude váš motocykl. Svět je totiž plný nepřátel, a to jak těch lidských, tak i těch zvířecích. Záběry představuji nejspíše jednu z příběhových misí, jejíž průběh poodhaluje, jaké nástroje budete moci využívat a jak moc volnou ruku budete mít při plnění misí.

Spiderman přiskáče až v roce 2018

Nový Spiderman titul od tvůrců Ratchet and Clank se představil v téměř devítiminutovém videu, zachycující jednu z příběhových misí a nutno dodat, že jsme byli svědky snad všeho, co nás zajímalo.

Hlavní náplní je samozřejmě boj, který se nejprve odehrává v uzavřenějších prostorech, které přeci jen nejsou pro pavoučího muže tolik ikonické. Boj na blízko však vypadá velmi dobře – jde o dynamickou podívanou, která působí plynule ale také značně kreativně. Spiderman využívá velké množství okolích předmětů a stejně tak paleta jeho pohybů je úctyhodná.

Více jsme napsali zde.

Monster Hunter World pro PS4 a Xbox One začátkem roku 2018

Jednou z novinek, které si Sony přichystala na letošní E3 tiskové konferenci, bylo představení Monster Hunter World pro PS4. Ihned po skončení konferenci jsme se však dozvěděli, že se titul chystá také pro Xbox One a PC. Konzolové verze by měly vyjít začátkem roku 2018, verze pro stolní počítače až později v blíže nespecifikovaném termínu. Verze pro Nintento Switch nebyla prozatím vůbec zmíněna.

Více zde.

Destiny 2 na konzole už 6. září

Destiny 2 vyjde o dva dny dříve, než nám bylo původně sděleno. Už 6. září (PC verze až 24. října) se tedy ponoříme do světa, který chce nově představený záporák zničit. Ten v novém traileru vyhrožuje kompletním zničením Světla, bez kterého by nemohl existovat ani Traveler, což by samozřejmě znamenalo konec posledních nadějí lidstva na přežití. Autoři se prý při vývoji druhého dílu zaměřili více na příběh, na který je kladen daleko větší důraz, než v případě prvního dílu. Měl by být podán takovým způsobem, aby hráči toužili prozkoumávat rozsáhlý svět a objevovat jeho fungování.

Kriminální Hidden Agenda od tvůrců Until Dawn

Autoři originálního survival hororu Until Dawn představili další hru, která spojuje inovativní přístup a hororový zážitek. Hidden Agenda je multiplayerový kriminální titul s prvky hororu, ve kterém se pomocí technologie PlayLink může utkat až pětice hráčů. PlayLink umožní komunikovat hráči se hrou pomocí mobilního telefonu, což přináší jednu důležitou vlastnost – každý z hráčů má svůj vlastní display a může tak dostávat odlišné informace, než ostatní.

Více zde.

Call of Duty: WWII v nadupaném multiplayerovém traileru

Ve dvou minutovém videu se nám představí několik vybraných lokací, kam se ve hře více hráčů podíváme. Vedle již omývané Normandie a Ardén tu tak máme nově i německé Cáchy, vodní kanál mezi Anglií a Francií a v neposlední řadě poloostrov Krym ve východní Evropě. Již delší dobu se vědělo, že se (na rozdíl od kampaně) podíváme i jinam, než na západní frontu. Ukazuje se nám i nový mód War, který doprovází příběhové pozadí. Očekávejme tak podobnou dávku filmovosti jako jsme zvyklí z kampaně.

Trailer je nabitý akcí, násilím a ukazuje něco i ze samotného zbrojního arzenálu. Vedle již ikonické pušky M1 Garand se nám prezentuje německý kulomet MG42, brokovnice Trench Gun, odstřelovačka M1903 Springfield, samopal Grease Gun, plamenomet nebo dokonce i lopata a bajonet. V traileru si lze všimnout, že hráč během bitevní vřavy nasazuje na Grease Gun tlumič, zatímco v následující scéně se vkládá do brokovnice zápalný náboj.

Více informací o multiplayeru zde.

Další novinky od Ubisoftu

- Vítejte v Egyptě, láká další trailer pro Assassin's Creed: Origins

- Just Dance 2018 vyjde v říjnu

- Steep dostane velkou olympijskou expanzi

- Nový trailer pro South Park je přesně takový, jaký byste čekali

Více novinek od Sony

- Gran Turismo Sport vyjde letos na podzim

- Knack 2 vychází v září

- Crash Bandicoot N. Sane Trilogy E3 Trailer

- Shadow of the Colossus se podívá na PS4

- Anarchismus a vzpoura v novém traileru pro Detroit: Become Human

- Prodloužený trailer na Tropico 6

- Marvel vs. Capcom Infinite s novými postavami vychází 19. října

- Skyrim si zahrajete i s PSVR

- Remaster dostane i LocoRoco 2

- Pro PS VR vyjdou další tituly

Další novinky z PC Gaming Show

- Cut-scéna z Middle-earth: Shadow of War přibližuje jednu z nových postav

- LawBreakers od designéra Gears of War vyjde 8. srpna na PC a PS4

- Tahová strategie BattleTech na nových gameplay záběrech

- Tvůrci Don’t Starve odhalili RPG Griftlands

- V Ooblets budete farmařit a tancovat

- Tunic je Zelda bez Linka. Toho nahradila liška

- V Killing Floor 2 navštívíme zábavní park

Více dalších novinek

- Devolver Digital předvedl parodii na tiskovou konferenci

- Zaklínač 3 dostane podporu PS4 Pro a Xboxu One X

- Wolfenstein 2: The New Colossus doprovodí Season Pass

- Tohle jsou všechny schopnosti, které si můžete v Assassin's Creed: Origins odemknout

- Assassin's Creed Origins ve vývojářském deníčku

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama