Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 19. až 25. června
Speciály Článek Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 19. až 25. června

Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 19. až 25. června

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1

Samostatné vydání Call of Duty: Modern Warfare Remastered, přiblížení NHL 18, ukázka Hunt: Showdown od Cryteku, gameplay Beyond Good & Evil 2, Necromancer v Diablu 3 a další.

Reklama

Call of Duty: Modern Warfare Remastered vyjde samostatně 27. června, ale jen na PS4

V úterý jsme se dočkali několika úniků a náznaků, které svědčily o brzkém samostatném vydání Call of Duty: Modern Warfare Remastered, které je dosud k dispozici jen jako součást dražších edic Call of Duty: Inifnite Warfare. V pátek došlo k potvrzení, že remaster Call of Duty 4: Modern Warfare se na trhu objeví 27. června a dorazí v digitální i krabicové verzi za doporučenou cenu 39,99 dolarů. Ale jen na PS4. Hráči na PC a Xboxu One se dočkají později, nejspíš za měsíc. Součástí samostatného vydání přitom není DLC Variety Map Pack, za které museli platit již hráči původního Call of Duty 4 na konzolích (na PC později vyšel zdarma). I když si tedy remaster koupíte samostatně, v případě zájmu budete muset za balíček dodatečných map platit zvlášť.

NHL 18 se zaměří na kreativitu mladých superhvězd

Společnost Electronic Arts konečně naplno odhalila letošní ročník svého hokeje. Sportovní divize EA se pochlubila prvními detaily, gameplay trailerem, datem vydání a odhalením největší hvězdy. Tou se stal Connor McDavid, kapitán Edmontonu Oilers. Pro nás je důležité, že v NHL 18 nebude chybět licencovaná česká Extraliga a PS4 a Xbox One verze budou obohaceny o textovou českou lokalizaci. NHL 18 se má přitom zaměřit na kreativitu mladých superhvězd současné NHL. EA Sports toho docílí prostřednictvím nového ovládání v útočné třetině a zcela nového ovládání Defensive Skill Stick. Hra vyjde 15. září letošního roku na PlayStation 4 a Xbox One. O PC verzi bohužel opět ani slovo. Pokud si koupíte Young Star nebo Young Stars Deluxe edici, tak si plnou verzi NHL 18 budete moci vychutnávat od 12. září.

Recenze Get Even - netradiční dílo s promyšleným příběhem, který je servírován ještě promyšlenější cestou

Údajné detaily přibližují Star Wars hru od Visceralu

Konečně víme něco konkrétního o akční adventuře Star Wars od Visceralu a scénáristky Uncharted Amy Hennig, pokud budeme věřit informacím, které zveřejnila stránka Making Star Wars. Příběh hry se odehrává v období mezi filmovými epizodami Nová naděje a Impérium vrací úder a ujmeme se muže s přezdívkou Dodger, který se po zničení jeho domovské planety Alderaan ocitá na seznamu přeživších, který si vede Impérium. Později Dodger dostane možnost pracovat pro Jabbu Hutta, díky čemuž získá peníze, aby se vykoupil z alderaanského seznamu, ale při práci pro Jabbu se dozví o strašlivé zbrani Impéria. A tak se rozhodne postavit se čelem ke své minulosti a ke zničení domovského světa, aby se pokusil zabránit další katastrofě. Dodger se přitom o sebe umí postarat a nemá problém s likvidací nepřátel, a to díky svému blasteru a jakémusi energetickému lasu. Je však třeba podotknout, že jde stále o nepotvrzené informace.

Hunt: Showdown od Cryteku má být atmosférickou PvPvE hrou

V Cryteku aktuálně pracují na hororové, multiplayerové survival hře Hunt: Showdown. Tvůrci ji popisují jako PvPvE hru (tedy kombinace PvP a PvE), kdy můžete narazit nejen na ostatní hráče, ale také počítačem ovládané nepřátele. Hráči jsou rozděleni do pěti týmů po dvou, přičemž cílem není vybít ostatní hráče a přežít, ale najít démony a získat z nich různé vybavení a vylepšení a pak zdrhnout. Alternativně také můžete počkat na jiný tým, který si na démona troufne, a přepadnout je. Přítomná mý být i permanentní smrt. Pomalu si vylepšujete vaší postavu, ale pokud zemřete, tak prostě zemřete a musíte začít s jinou postavou a všechny dosavadní vylepšení, která jste měli, vám zmizí. Výjimkou jsou jenom pasivní vylepšení v „bloodline traits”.

Recenze MotoGP 17 - další zářez do nekonečné řady motorkářské série

Black Mesa se chlubí exteriéry dimenze Xen

Black Mesa je často označována jako fanouškovská předělávka prvního Half-Life do Source enginu. Tenhle počin ale není obyčejný fanouškovský projekt. Už proto, že je k dispozici jako placený produkt na Steamu v sekci Early Access. A jako většina Early Access titulů, i Black Mesa je v něm dost dlouho. A ještě nějakou dobu v něm podle všeho zůstane. Dlouho očekávané poslední části hry, zasazené do mimozemské dimenze Xen, jsme se podle posledních informací měli dočkat letos v létě. nově ale došlo k odkladu na prosinec 2017. Odklad doprovází dva nové screenshoty, které vůbec poprvé ukazují předělané exteriéry. Black Mesa by měla na Xenu nabídnout zcela nový zážitek, což si samozřejmě žádá čas na řádné dokončení. Autoři se však dušují, že prosinec je opravdu nejzazší termín dokončení, který rozhodně hodlají dodržet.

Cities: Skylines v polovině srpna i na PS4

Oblíbené budovatelské strategie Cities: Skylines, která nabízí stavbu a řízení vlastního města, se konečně dočkají i majitelé konzolí PlayStation 4. Cities: Skylines na tuhle platformu dorazí 15. srpna letošního roku a kromě hry samotné zahrne i expanzi After Dark, která se postará o to, že vaše město bude žít nočním životem se vším všudy. Společnost Paradox Interactive se v tiskové zprávě dušuje, že dlouhou dobu pracovala na optimalizaci hry pro PS4. Titul Cities: Skylines by tak na konzoli od Sony měl šlapat bez sebemenších problémů, aby si hru mohli vychutnat i další hráči.

Recenze Nex Machina - zběsilá akce čerpající inspiraci z klasických arkádových stříleček

Michel Ancel ukázal v pohybu Beyond Good & Evil 2

Na tiskové konferenci Ubisoftu na E3 se zčistajasna objevila dobrodružná akce Beyond Good & Evil 2, na kterou fanoušci čekají mnoho let. Ubisoft ale neukázal nic ze samotné hry. To v pátek napravil Michel Ancel, který umožnil i nám smrtelníkům nakouknout do zákulisí a podívat se na raný prototyp Beyond Good & Evil 2. Ancel se zaměřil hlavně na svobodu. S opičákem, který byl vidět v traileru, budete moci dělat, co se vám zrovna zamane. Ancel prezentoval i přechod mezi planetou a vesmírem. Pro komunitu bude ale jistě nejdůležitější zahrnutí fotoaparátu pro pořizování důkazů o zvěrstvech, která se v tomto světě dějí. Důkazy poté předáte příslušným organům ve městě. Na první pohled je vidět, že je před vývojáři ještě spousta práce. Jsou teprve na začátku dlouhého vývoje a z toho důvodu nemá Beyond Good & Evil 2 stanoveno datum vydání. Dorazit by mělo na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

V kooperativní střílečce Rico se stanete detektivem

V nově představené hře Rico se ujmete role detektivů, keří mají jen 24 hodin na vyřešení případu a likvidace sítě organizovaného zločinu. Tvůrci tvrdí, že Rico je inspirováno filmy jako Mizerové a Mizerové 2 a hrami Virtua Cop, Action Quake, F.E.A.R nebo SuperHot. Čeká nás tedy střílečka z pohledu první osoby, kterou můžete hrát jak v online kooperaci či ve split-screenu, tak v singleplayeru. Hratelnost by měla být docela prostá, ale i tak je zde prostor pro potřebu taktizování. Je třeba koordinovat váš postup, například při zpomalených pasážích, při nichž vtrhnete do nějaké místnosti, v níž začne přestřelka. Munice a nepřátel je podle všeho vždy dost a nechybí ani zničitelné prostředí. Úkoly, případy a lokality jsou náhodně generované, což má zaručit, že každý průchod hrou je jiný a že vám Rico vydrží na dost dlouhou dobu. Trvanlivost hry dále podporuje možnost odemykat různé zbraně, prostředí nebo typy misí. Rico dorazí na Steam letos v létě. Verze pro PS4 a Xbox One budou následovat později.

Recenze MXGP3: The Official Motocross Videogame - ošklivá a technicky zase nezvládnutá závodní hra

Vydání Anthem je pro EA počátek desetileté cesty

Anthem od BioWare je jednou z nejvýraznějších her, které byly odhaleny na letošní E3. První gameplay ukázka se mohla chlubit především fantastickou grafikou a také hratelností, která nemá daleko k Destiny od Bungie a Activisionu. Patrick Söderlund z EA v rozhovoru s Majorem Nelsonem prohlásil, že v BioWare dělají na Anthem zhruba 4 roky a že EA vnímá vydání hry v příštím roce jako počátek desetileté cesty. Co je tím ale myšleno? Leckoho jistě napadne možnost, že bude hra aktualizována a podporována dodatečným obsahem po dobu deseti let. Mnohem pravděpodobnější je ale možnost, že tu s námi těch 10 let nebude ani tak jedna hra Anthem, jako spíše celá série Anthem. Jinými slovy, během zmíněného období se nejspíš dočkáme několika dílů, které budou vždy podporovány několik let, tedy jako v případě Destiny, které se letos v září dočká druhého dílu po zhruba třech letech podpory původní hry.

WWE 2K18 zatím jen na konzole, PC verze oznámena nebyla

WWE 2K18 vyjde 17. října letošního roku na PlayStation 4 a Xbox One. O PC verzi zatím nepadlo ani slovo, hráči na této platformě mohou stále doufat, že k němu dojde později jako v případě WWE 2K17. Fanoušci WWE 2K18 budou každopádně moci vybírat ze dvou speciálních edic. Prozatím víme o Deluxe edici, která v sobě ukrývá kopii hry ve speciálním obalu, Season Pass, předobjednávkový bonus a digitální obsah ze sběratelské edice. Na odhalení sběratelské edice si ale budeme muset počkat do léta. Pokud si předobjednáte Deluxe nebo sběratelskou edici, budete moci WWE 2K18 hrát dřív, konkrétně od 13. října. Deluxe edice bude k dostání fyzicky i digitálně. Sběratelská edice bude jen fyzicky. Hlavní hvězdou WWE 2K18 se přitom stal Seth Rollins.

Recenze Old Man’s Journey - hra o životě, ztrátě a naději s neokoukanou mechanikou

Pillars of Eternity si zahrají konzolisté v kompletní edici

Na PS4 a Xbox One míří klasické akční RPG Pillars of Eternity od Obsidian Entertainment. Na konzole tenhle oceňovaný a dobře hodnocený titul dorazí 29. srpna letošního roku v kompletní edici, která zahrne základní hru a dvoudílnou expanzi The White March. Zahraniční novináři měli možnost si minulý týden na E3 zahrát krátkou ukázku z PS4 verze. Redaktor Kotaku prozradil, že má Pillars of Eternity na konzolích nové uživatelské rozhraní, v němž se rychle zorientoval, a nedělalo mu problémy. Velikost textů na obrazovce je podle jeho slov dostatečná, ale vývojáři musí ještě zapracovat na odezvě. Čas od času si všiml viditelných lagů - dvě až tři sekundy.

Prolog Hitmana pro všechny zdarma

Neměli jste ještě možnost zahrát si nejnovějšího Hitmana? Pak pro vás má studio IO Interactive, které se nedávno stalo nezávislou firmou, dárek v podobě prologu. Ten si mohou stáhnout bezplatně všichni majitelé PC, PlayStationu 4 nebo Xboxu One – naleznete ho na Steamu, PlayStation Store a Xbox Store ve formě demoverze. Prolog obsahuje dvě příběhové mise, dva Escalation kontrakty a více než 40 výzev. Během hraní můžete získat 17 achievementů/trofejí a navštívit zařízení ICA Facility. Prolog se tedy skládá jen z úvodní lokace, součástí prologu/dema tedy není první epizoda v Paříži. Jestliže se rozhodnete poté zakoupit další epizody (první sezónu), tak se vám přenesou uložené pozice.

Recenze Wonder Boy: The Dragon's Trap - jasná volba pro milovníky tradičních plošinovek

Do Titanfallu 2 se vrátí další mapa z prvního dílu

Tvůrci Titanfallu 2 ze studia Respawn Entertainment odhalili v pořadí šestou bezplatnou obsahovou aktualizaci hry. War Games vyjdou už 27. června a největší chloubou je předělávka stejnojmenné mapy, která byla součástí prvního DLC pro původní Titanfall. Tu doplní Traffic, další mapa pro mód Live Fire. Součástí přídavku je také nová animace popravy nepřítele, kterou si musíte odemknout, a také změna v systému tvorby tříd, díky níž můžete jít do boje s primární a sekundární zbraní i se zbraní proti titánům. Oblíbený mód Titanbrawl bude po vydání War Games trvale zařazen na seznam herních režimů a místo asistencí se v něm bude zobrazovat poškození způsobené titánem. K dispozici bude také nový mód Free Agents a samozřejmě různé změny a opravy hry ve formě patche. V červenci se dočkáme dalšího přídavku, který se má pochlubit návratem jednoho z oblíbených herních módů z prvního dílu.

de Blob 2 po šesti letech vyjde na PC

Vydavatelská společnost THQ Nordic oznámila příchod PC verze de Blob 2. Tahle hra poprvé vyšla v únoru 2011 na PlayStation 3, Xbox 360, Wii a 3DS. PC verze se bude prodávat na Steamu a GOGu za 19,99€, přičemž de Blob 2: The Underground je pokračování vtipné hříčky. Comrade Black je zpět a rozhodl se terorizovat nevinné městečko Prisma, které zbaví veškeré barevné palety a bude tak na de Blobovi, aby navrátil světu barvu a stál v čele barevné revoluce. Chybět nebudou postranní questy ani menší RPG systém pro vylepšování dovedností naší bublinky. S ní prozkoumáme ledové základny, tropy nebo vesmírné stanice, abyste osvobodili občany města Prisma. Lákavá bude jistě také kooperace v nových multiplayerových módech. PC verze bude pochopitelně podporovat klávesnici a myš, stejně tak gamepad. Má přizpůsobené uživatelské rozhraní a umožní vám nastavit si rozlišení a kvalitu grafiky.

Speciál: Rozhovor s hlavním designérem Cars 3 - o herní náplni, přístupnosti nebo spolupráci s Pixarem

Za týden budete moci v Diablu 3 hrát za Nekromanta

27. června vyjde pro Diablo 3 dodatečný balíček Rise of the Necromancer, který do hry přidá dlouho očekávanou postavu Nekromanta. Rise of the Necromancer DLC se bude ve verzích pro PC, Mac, PlayStation 4 a Xbox One prodávat za 14,99 euro. V kampani i v módu Adventure budete moci hrát za mužskou nebo ženskou verzi. Nekromant dokáže mnohé, svými speciálními schopnostmi může kupříkladu povolat padlé protivníky a využít je ve svůj prospěch. Součástí rozšíření Rise of the Necromancer jsou i dva nové sloty pro vytvoření dalších hrdinů a mazlíček v podobě nebojácného Goblina. Společně s Nekromantem dorazí do Diabla 3 bezplatná aktualizace pro všechny hráče Reaper of Souls a Ultimate Edition. Patch 2.6.0 přidá nové zóny a další maličkosti.

Příběh Uncharted s vydáním The Lost Legacy nekončí

Pamatujete si, jak zástupci studia Naughty Dog vyhrožovali, že je loňské Uncharted 4: A Thief's End posledním dílem série? Netrvalo dlouho a své vyjádření, kterým vyděsili miliony fanoušků po celém světě, zmírnili a nechali se slyšet, že Uncharted 4 je posledním dílem, ve kterém budeme hrát za oblíbeného Nathana Drakea. S tím jde ruku v ruce samostatné rozšíření Uncharted: The Lost Legacy. V týdnu lidé z Naughty Dog otočili. V rozhovoru pro britský Eurogamer scénárista a režisér Shaun Escayg prohlásil, že Uncharted bude po cestě Chloe pokračovat. Pochopitelně to neznamená, že se Naughty Dog hned vrhne na zbrusu nový díl, ale zároveň tým nehází flintu do žita a chce nadále přinášet nová dobrodružství ze světa Uncharted. K dispozici je také plnohodnotný pohled na E3 demo Uncharted: The Lost Legacy, doplněný o přiblížení hlavních postav.

Speciál: World of Warcraft: Kronika - Svazek 2 - druhá část komplexního výkladu historie světa Warcraftu

Trailer připomíná vydání bezplatného DLC Malden pro Armu 3

Ve čtvrtek odpoledne se Arma 3 konečně dočkala bezplatného DLC Malden, které do hry přidává novou verzi ostrova Malden. Ten můžete znát už z původní Operace Flashpoint, dnes prodávané pod názvem Arma: Cold War Assault, která ve čtvrtek oslavila 16. narozeniny. Kromě Maldenu, jenž kombinuje prvky map z původní Army 3 i několik nových či upravených struktur, DLC přináší kooperativní mód Combat Patrol. K dispozici je také variace již existujícího multiplayerového módu spočívajícího v útěku z ostrova a jistým bonusem je pak orchestrální předělávka klasického hudebního motivu Operace Flashpoint. Na této verzi se přitom podílel známý český skladatel Varhan Orchestrovič Bauer. Malden a novou skladbu uvidíte a uslyšíte v traileru, který doplňuje vzpomínkové video. Tvůrci z Bohemia Interactive navíc v týdnu vydali bezplatnou multiplayerovou střílečku Argo, která Malden také využívá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama