Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 21. až 27. srpna
Speciály Článek Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 21. až 27. srpna

Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 21. až 27. srpna

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

Oznámení Age of Empires 4, Jurassic World: Evolution a Anno 1800, datum vydání The Crew 2, Final Fantasy XV na PC, singleplayerová kampaň Gwentu, nová adventura od tvůrců Life is Strange, zářijové hry s Xbox Live Gold a další.

Reklama

S ohledem na čas vydání předešlého souhrnu zahrnuje tento týdenní souhrn i nejzásadnější novinky z neděle 20. srpna, přesněji řečeno z nedělního večera, kdy jsme se dočkali novinek z Gamescomu od Microsoftu.

Datum vydání definitivní edice Age of Empires a oznámení Age of Empires 4

Microsoft na letošní rok chystá definitivní edici prvního dílu strategické série Age of Empires. Age of Empires: Definitive Edition vyjde 19. října na PC, ale bude podporovat pouze operační systém Windows 10. Definitivní edice se pochlubí vylepšenou grafikou, rozlišením až 4K, vylepšenými herními prvky, multiplayerem přes Xbox Live, remasterovaným zvukem, moderním rozhraním, více úrovněmi zoomování, osvěžující hratelností nebo podporou modifikací. Něco z toho uvidíte i v rozsáhlých záběrech z hraní. A cena? Age of Empires: Definitive Edition se bude prodávat na Microsoft Store za 549 Kč. V přípravě je také zcela nový díl, ale na něj si počkáme. Alespoň nyní víme, že na něm pracuje studio Relic Entertainment. Očekáváme ale, že Age of Empires IV vyjde až za několik let, Microsoft totiž kromě remasteru jedničky plánuje i vylepšené díly Age of Empires 2 a Age of Empires 3.

V Jurassic World: Evolution si budete moci postavit vlastní Jurský svět

Na Gamescomu došlo na oznámení budovatelské strategie Jurassic World: Evolution, v níž si budete moci postavit vlastní zábavní park s dinosaury, samozřejmě inspirovaný Jurským parkem a filmem Jurský svět. V prostředí ostrova Isla Nublar a souostroví Muertes můžete vystavět park plný různých výzkumných zařízení, techniky InGenu a výběhů pro různé druhy dinosaurů, mezi něž patří ikonický a majestátní Tyranosaurus Rex. Jurassic World: Evolution vám však dovolí vyvinout zcela nové druhy, přičemž v duchu hesla život si najde cestu platí, že každá volba vede k odlišným výsledkům a velkolepým výzvám. K vydání pro PC, PS4 a Xbox One dojde příští rok v létě, přičemž na Jurassic World: Evolution pracuje studio Frontier Developments, jež má na kontě Elite: Dangerous a Planet Coaster.

Final Fantasy XV vyjde oficiálně na PC

Společnost Square Enix během prezentace Nvidie na letošním Gamescomu oznámila PC verzi Final Fantasy XV. Vyjde na začátku roku 2018 a půjde o kompletní a definitivní verzi se všemi dosud zveřejněnými dodatečnými balíčky, navíc bude hra na počítačích vypadat lépe než na konzolích. PC verze Final Fantasy XV bude podporovat rozlišení 4K s vysoce detailními texturami, Dolby Atmos a také NVIDIA GameWorks efekty. Jde napříkla o TurfEffects pro realistickou trávu, Hairworks pro vlasy, dále Flow, HFTS stíny a VXAO. pro PS4 a Xbox One vyšlo Final Fantasy XV 29. listopadu 2016.

Recenze LawBreakers - kvalitní a zábavná střílečka bez osobitosti a výraznějšího vizuálního stylu

The Crew 2 se přiřítí v polovině března

Ubisoft konečně stanovil datum vydání závodů The Crew 2, které vyjdou 16. března 2018 ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Zároveň známe trojici herních módů: dobře známý drift, Alpha Grand Prix a off-road motocross. Za předobjednání jakékoliv edice The Crew 2 přitom dostanete Legendary Motors Pack, který obsahuje vůz Mercedes-AMG C 63 Touring Car 2016 a motorku Harley-Davidson Iron 883 2017. A když sáhnete po Deluxe edici, dostanete nejen Legendary Motors Pack, ale také Motorsports Deluxe Pack, který zahrnuje Ford F-150 Raptor Race Truck 2017, Abarth 500 2008 Monster Truck Edition, letadlo Pilatus PC-21 a tři unikátní závodní uniformy. Na závěr je tu Gold edice, která vám umožní zahrát si The Crew 2 již 13. března. Gold edice vám kromě Legendary Motors Packu a Motorsports Deluxe Packu dá ještě Season Pass, abyste si v budoucnu mohli stáhnout všechna rozšíření bez dalších investic.

Tvůrci Life is Strange chystají zbrusu novou adventuru

Francouzské studio Dontnod Entertainment za svou devítiletou historii spolupracovalo se společnostmi Capcom (Remember Me), Square Enix (Life is Strange) a Focus Home Interactive (Vampyr). Nově vývojáři uzavřeli spolupráci s Bandai Namco a společně připravují zbrusu novou adventuru, která bude zaměřena na příběh. Dosud nepojmenovaná hra je ve vývoji od roku 2016 a odehrává se ve fiktivním městě Spojených států, kde budou hráči něco vyšetřovat. Příběhová část ještě není dokončena, ale její vývoj nemá vliv na rozpracované projekty, tedy Life is Strange 2 a Vampyr. Na další informace, včetně platforem a data vydání, si musíme počkat. V současné době pro vás máme ještě jeden artwork.

Singleplayerová kampaň Gwent: The Witcher Card Game se zaměří na královnu Meve

Populární karetní hra Gwent: The Witcher Card Game bude letos obohacena o singleplayerovou kampaň. Ta se zaměří na Meve, královnu Rivie a Lyrie, a ponese název Thronebreaker. Meve, která se již v knižní sáze účastnila nejednoho boje, musí znovu čelit invazi nepřátelských sil, takže jí čeká další boj a temná cesta zkázy a pomsty, přičemž nebudou chybět zajímavé a výrazné postavy, zásadní rozhodnutí, která ovlivní osud Meve a jejích dvou říší, nebo zcela nové karty. S Meve se navíc budete moci pohybovat po interaktivní mapě, která vás zavede do dosud nenavštívených míst světa Zaklínače. Zde můžete přijímat vedlejší úkoly a samozřejmě svádět příběhové bitvy, v nichž se pravidla karetních zápasů mění neočekávanými způsoby. Dokonce vás čeká správa zdrojů, najímání a výcvik jednotek a výstavba armády ve vašem vlastním táboře, který si můžete upravit.

Recenze: The Escapist 2 - nadprůměrný titul, který dá fanouškům vše, co od projektů tohoto formátu vyžadují

Sérii Anno čeká příští rok návrat do historie

Ubisoft přišel s oznámením nové hry, série Anno se vrací do historie. Anno 1800 má opět na starost studio Blue Byte, které plánuje strategii vydat koncem příštího roku na PC. Ve hře nás čeká úsvit průmyslového věku, industrializace, diplomacie a objevy devatenáctého století. „V Anno 1800 prokážou hráči své schopnosti v roli vládce, který vytváří obrovské metropole, plánuje efektivní logistické sítě a objevuje a prozkoumává nové země. Úspěšný vládce nesmí opomenout diplomacii, obchodování nebo válčení. Rozhodnutí je na vás,“ vnadí tisková zpráva. Anno 1800 slibuje kombinaci toho nejlepšího z předchozích dílů. Samozřejmostí je budování měst, příběhová kampaň, sandbox mód a klasický multiplayer.

V prequelu Sniper: Ghost Warrior 3 budete hrát za bratra hlavního hrdiny

Polská společnost CI Games za dva týdny vydá dodatečný obsah Sabotage, který rozšíří singleplayerovou kampaň akce Sniper: Ghost Warrior 3 o příběh, jenž nám odhalí události, které se staly před původní hrou. Prequel se zaměří na Roberta Northa, bratra hlavního hrdiny, který bojuje proti vzestupu 23 Society. Čeká nás tak návrat do Gruzie, kde budeme tváří v tvář bojovat proti silné hrozbě a připravovat půdu pro separatistickou revoluci tím, že budeme sabotovat gruzínskou armádu pod velením generála Otara Leonidze. Kromě nového příběhu se máme těšit na bohatý nový obsah, zahrnující úplně novou mapu, náročné mise nebo nové zbraně a vozidla. Kampaň The Sabotage vyjde 5. září na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Zdarma je pro všechny, kteří vlastní Season Pass.

Forza Motorsport 7 - HW nároky, demo a obrázky

Microsoft se na Gamescomu věnoval i Forze Motorsport 7. Před vydáním bude k vyzkoušení demo, a to na konzolích i počítačích. Zástupci studia Turn 10 se přitom dušují, že se verzi pro Windows 10 hodně věnují a že investovali mnoho času a úsilí do toho, aby Forza Motorsport 7 byla na počítačích skvělou závodní hrou, která bude přístupná všem hráčům. Důkazem má být mimo jiné podpora široké škály počítačových sestav a ovladačů s volanty, které najdete v samotné novince. Windows 10 verze bude mít pochopitelně odemknutou frekvenci snímků za sekundu, podporu více monitorů a také cross-play mezi verzí pro Xbox One a Xbox One X. Zamrzí jen vyšší cena (70 euro za základní edici) a absence krabicové verze, nicméně spolu s W10 verzí dostanete automaticky Xbox One verzi, což platí i naopak, ale jen na Xbox Store/Microsoft Store.

Recenze Matterfall - přímočará akční arkádovka, kterou ocení hlavně soutěživí hráči

Podivný humanoid hlavním hrdinou nového RPG od THQ Nordic

Obchod Amazon předčasně zveřejnil předobjednávku na dosud neoznámenou hru Biomutan od THQ Nordic. V neděli jsme viděli reklamu v jednom německém časopise, v pondělí už byly k dispozici další detaily a screenshoty. Poté vyšel oficiální trailer, který potvrdil dříve zveřejněné informace, a gameplay záběry. Biomutant připravují ex-tvůrci Just Cause, přičemž jde o postapokalyptické open-world ARPG, které přináší souboje v reálném čase, střílení a využívání schopností. Se zvláštním tvorem budeme prozkoumávat tři systematicky generované světy, podsvětí a malé sluneční systémy, a to po vlastních nohou, na mechovi, létajícím balónem, člunem nebo dokonce s využitím UFA. Hlavního hrdinu si budeme moci plně přizpůsobit a mutační systém nám dovolí vylepšovat jeho schopnosti a vybírat z těch, které se nám budou nejvíce hodit. Ve hře bude i možnost vyrábět vlastní nástroje a zbraně. Co se příběhu týče, má jít o kontextové vyprávění s vlastním příběhem o přežívání v živém, barevném světě.

Kleopatra a Caesar budou v Assassin's Creed: Origins hrát důležitou roli

V neděli jsme se dočkali parádního CGI traileru Assassin's Creed: Origins. V úterý Ubisoft vydal další trailer, který poodhaluje role Kleopatry, Caesara, egyptského faraona Ptolemaia XIII. a také různé intriky, které se odehrávají na pozadí. Egypt je rozhodně podivnějším a komplikovanějším místem, než se může na první pohled zdát. Zároveň jsme se dočkali téměř 25 minut čistých gameplay záběrů bez komentáře, které vydal Game Informer a které ukazují legendární město Memfis. Game Informer se přitom zmiňuje o tom, že změněný soubojový systém je opravdu znát a je třeba na souboje jít trochu jinak než dříve. Zároveň prozradil, že Bayekova žena Aya bude také, ale jen zčásti, hratelnou postavou, přičemž dodává, že by mohly být ve hře další hratelné postavy. Podívat se můžete i na přiblížení Alexandrie, libyjské Kyrény, kompletní mapy a herního světa.

Příběhová hororovka Close to the Sun nás zavede na loď ve 20. století

V pořadí již čtvrtý projekt vývojářského studia Storm in a Teacup má rozhodně velké ambice. Tahle příběhová hororová hra nás zavede na loď ve 20. století, kterou nenavrhl nikdo jiný než sám Nikola Tesla. Jak už ale bývá zvykem, něco se vážně pokazilo. V roli Rose, novinářky, která pátrá po své ztracené sestře, se dostaneme právě na tuhle loď, abychom přišli pravdě na kloub. Carlo Ivo Alimo Bianchi, zakladatel studia, se navíc zmiňuje, že hra má v sobě i prvky survivalu. Ve finále tak dodal, že ve hře je „spousta způsobů, jak umřít, ale jenom jeden způsob, jak utéct.” Zároveň slibuje zajímavý grafický styl a prostředí, které kombinuje art deco, art nouveau a steampunk. Close to the Sun, jež pohání engine Unreal 4, by mělo příští rok vyjít na PC a blíže nespecifikované konzole.

Recenze Solstice Chronicles: MIA - průměrné akční izometrické RPG

V GTA Online vás čeká pašování za pomoci letadel a vrtulníků

Do GTA Online míří další významná obsahová aktualizace. Nese název Smuggler’s Run a zaměří se na pašování za pomoci letadel a vrtulníků. Vzdušný prostor nad Los Santos a Blaine County můžete ovládnout díky zločineckým příležitostem, při nichž lze využívat nové (a upravitelné) letouny, vrtulníky či ultralehká letadla. Při převozu nezákonného nákladu se navíc můžete kreativními způsoby vypořádat s konkurenčními gangy. Vámi využívané dopravní prostředky je možné skladovat v hangáru, který zároveň slouží jako základna pro vaše pašerácké operace. Zde se setkáte s Nervous Ronem nebo s mechanikem Charliem, který se postará o vaše létající miláčky. Smuggler’s Run dorazí 29. srpna na PC, PS4 a Xbox One.

Animovaný filmeček Overwatch přibližuje Mei

Poslední dobou fanoušci střílečky Overwatch nedočkavě vyhlíželi další z řady animovaných filmečků, které se zaměřují na hrdiny hry. Nyní jsme se ho konečně dočkali, Blizzard totiž s velkou pompou vydal desetiminutový animovaný film Rise and Shine, který se zaměřuje na Mei. Video může svým zaměřením či příběhem trochu připomínat knihu a film Marťan. I zde se musí osamělá hlavní postava vypořádat s problémy a nepřátelským prostředím, dát mu za pomoci vědy na zadek a kontaktovat vnější svět. To je ale jen opravdu zevrubný popis toho, co v Rise and Shine uvidíte, filmeček toho samozřejmě nabízí mnohem víc. Blizzard navíc připravuje novou mapu, která nese název Junkertown.

Preview Dojmy z Gamescomu: Vampyr - vysát či nevysát, to je oč tu běží

17 let starý Fear Effect se dočká remaku Fear Effect Reinvented

Na začátku tohoto století vyšla jistá hra na první PlayStation, která se jmenovala Fear Effect. Ne že by to byla nadčasová klasika nebo nezapomenutelná legenda, ale své fanoušky si našla. A teď přišla doba si tuhle hru zopakovat, a to díky jejímu remaku, který vyjde příští rok. Fear Effect Reinvented má za cíl s pomocí vylepšeného vizuálu a ovládání přivítat nové hráče do světa Fear Effectu, a to hlavně kvůli blížícímu se pokračování Fear Effect Sedna. Remake by přitom měl vyjít pro PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch někdy v průběhu příštího roku.

Akcí nabitý trailer na NFS: Payback

V Need for Speed: Payback se vracejí policisté, kteří vám pořádně zavaří. Pronásledovat vás budou nejen vozidla, ale také helikoptéra. Zastavit se vám budou snažit pomocí pásů s hřebíky a dokonce i elektrickým výbojem, který vám vypne elektřinu v autě. Zároveň s novým trailerem došlo k oznámení spolupráce mezi EA a BMW, partnerství tak do hry přináší BMW M5 z roku 2018. Společnost Nvidia následně zveřejnila záběry z PC verze, která slibuje podporu 60fps a rozlišení 4K.

Speciál: Half-Life 2: Episode Three - příběh, který jsme si nikdy nezahráli

God's Trigger je nová kooperativní střílečka od Techlandu

Společnost Techland na Gamescomu oznámila svou novou hru, bláznivou a krvavou kooperativní střílečku God's Trigger. V ní se ujmete rolí anděla Harryho a démona Judy, kteří musí porazit čtyři jezdce z Apokalypsy a zabránit jim ve zničení veškerého života na Zemi. God's Trigger, které slibuje unikátní kooperativní hratelnost a potřebu spolupráce, je ve vývoji pro PC, PS4 a Xbox One, přičemž má vyjít začátkem roku 2018. Podívat se můžete i na trailer, díky němuž byste měli mít lepší představu o tom, co vás čeká.

V září s Gold členstvím dostanete Forzu Motorsport 5

Září se kvapem blíží a společnost Microsoft odhalila hry, které si budou moci do své knihovny zdarma přidat předplatitelé Xbox Live Gold. Na Xboxu One si budete moci zahrát závody Forza Motorsport 5 v edici Game of the Year, která obsahuje všechny vydané dodatečné balíčky. Další zajímavou hrou pro Xbox One jsou Trials Fusion z minulého měsíce. Kaskadérské kousky na motorce na nějakou dobu zabaví a s velkou pravděpodobností potrénujete i nervy, které uklidníte ve střílečce Battlefield 3. Ta je určena pro Xbox 360, ale můžete ji hrát na Xboxu One díky zpětné kompatibilitě. Pro Xbox One je tu ještě Oxenfree. Jde o arkádový 2D survival thriller, kde sledujete osud teenagerů, kteří se nerušeně baví u moře, když najednou musejí bojovat o život. Poslednou hrou je Hydro Thunder Hurricane. Tyhle závody na vodě si zahrajete na Xboxu 360 a Xboxu One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama