Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 28. srpna až 3. září
Speciály Článek Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 28. srpna až 3. září

Nejzajímavější a nejdůležitější události týdne - 28. srpna až 3. září

Martin Cvrček

Martin Cvrček

6

Oznámení Warhammer: Vermintide 2 a Rune: Ragnarok, největší herní výstava v Praze, demo fanouškovského remaku Tomb Raider 2, konec výroby původního Xboxu One, Dead Rising 4 pro PS4, zářijivé hry s PS Plus další.

Reklama

Ve vývoji střílečka Warhammer: Vermintide 2

Jedna skupina hráčů považuje střílečku Warhammer: The End Times - Vermintide za vydařenou, druhá to má spíše naopak. Pokud jste i vy Vermintide hráli s nadšením, tak se můžete těšit na pokračování. Studio Fatshark ve středu oznámilo, že pro PC a konzole (pravděpodobně PS4 a Xbox One) chystá Warhammer: Vermintide 2, který bude pokračováním původní hry. Té se prodalo přes 1,5 milionu kusů. „Je načase, aby se hráči vrátili do nezapomenutelného first-person světa plného spolupráce s intenzivním bojem na světové úrovni. Hra je zasazena do temného a ponurého světa Warhammer Fantasy. V něm musíte spojit síly s až třemi dalšími hráči, abyste se vypořádali s nekonečnou hordou nepřátel. Vybaveni budete řadou zbraní. Pokud padnete, padne Říše,“ vnadí tisková zpráva. Na další detaily a datum vydání si však musíme počkat.

V Dishonored 3 budeme hrát za nového hrdinu

Dishonored: Death of the Outsider, které vyjde 15. září, je poslední kapitolou příběhu Corva a Emily. Ten začal na podzim roku 2012 s vydáním prvního Dishonored a loni pokračoval v Dishonored 2. V Dishonored: Death of the Outsider se rozloučíme s dosavadním příběhem a je dost pravděpodobné, že Corva a Emily už neuvidíme. V rozhovoru s IGN to uvedl kreativní režisér Harvey Smith, který poznamenal, že plánují další Dishonored. K rozhodnutí ukončit příběh Corva a Emily mohly dopomoci i horší prodeje Dishonored 2, které se prodávalo o 40 procent hůře než první díl. Zbrusu nový díl s novým příběhem a novým hrdinou by mohl hráče opět nalákat k návratu do světa plného krys.

Recenze ARK: Survival Evolved - finální verze dinosaury prostoupeného survivalu

Pokračování Super Meat Boy míří na všechny současné platformy

Na akci PAX West se mimo jiné objevili tvůrci úspěšné a zatraceně náročné plošinovky Super Meat Boy, aby představili svou novou hru. Super Meat Boy Forever navazuje na původní Super Meat Boy, takže se opět pochlubí zejména vysokou obtížností. Dojde ale i na některé novinky, třeba na možnost mlátit nepřátele nebo na denní výzvy, v nichž můžete soutěžit s přáteli. Změnil se také příběh. Meat Boy a Bandage Girl mají dítě jménem Nugget, které unese zlý Dr. Fetus. Tentokrát tedy nebudeme zachraňovat Bandage Girl, ale jejího potomka. Každou úroveň hry můžete donekonečna opakovat, ale tato možnost má jeden háček. Při každém zopakování úrovně se zvýší obtížnost, což znamená, že si můžete častým opakováním levelů dělat hru stále těžší a těžší. Super Meat Boy Forever vyjde v průběhu příštího roku a objeví se na všech současných platformách. Kromě PC, PS4 a Xboxu One míří i na Switch, iOS a Android.

The Division rozšíří nová oblast a dva módy

Společnosti Massive Entertainment a Ubisoft udělaly radost hráčům, kteří stále hrají kooperativní akci The Division. Během podzimu vyjde aktualizace 1.8, která rozšíří hru o nový obsah. V první řadě přidá další oblast. Jmenuje se West Side Pier a nachází se na náměstí Time Square, přímo nad Hell’s Kitchen. Součástí této lokality je i společenský prostor Camp Clinton, který najdete těsně u West Side Pier. Další důležitou novinkou jsou dva nové módy. První se jmenuje Resistance a jde v podstatě o hordu. Vy a vaši tři kamarádi budete muset přežít proti vlnám nepřátel. Když přežijete, získáte prý zajímavé odměny. Dáváte přednost testování svých schopností proti živým hráčům? Tak právě pro vás je určen Skirmish. V něm se dva týmy, každý se čtyřmi hráči, postaví proti sobě. Kdo získá nejvíce zabití do konce časového limitu, vyhrává. Patch obsáhne také řadu menších oprav, včetně vylepšení Underground DLC a rogue mechanik či změn v systému vybavení. Ty umožní zlepšit statistiky vašich oblíbených věcí.

Recenze Mario + Rabbids Kingdom Battle - ideální poměr králičího humoru a lehce neokoukané strategie

Tvůrci fanouškovského remaku Tomb Raider 2 vydali hratelnou ochutnávku

Talentovaní hráči a fanoušci rádi předělávají klasické tituly do modernější podoby. Mezi takto vznikající projekty patří i Tomb Raider: The Dagger of Xian, fanouškovský remake Tomb Raider 2 z roku z roku 1997. Na něm pracuje tým, který vede člověk s přezdívkou Nicobass, přičemž má za cíl předělat hru v enginu Unreal 4. Nicobass nově zveřejnil hratelnou ukázku, díky níž můžete navštívit úroveň Great Wall. Demo lze stahovat z webu tvůrců, přičemž pro spuštění potřebujete alespoň Windows 7 64bit, grafickou kartu s podporou DirectX 11, 4GB RAM a 6GB volného místa na pevném diku. Jestli nemáte o stažení a vyzkoušení dema zájem a přesto byste chtěli vědět, jak Tomb Raider: The Dagger of Xian vypadá v akci, může vám posloužit alespoň nedávno vydané video z hraní.

Sea of Thieves nabídne možnost hrát v rozlišení 520p při 15fps

Ne, neděláme si srandu. Studio Rare minulý týden na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem potvrdilo, že pirátské dobrodružství Sea of Thieves nabídne cross-play mezi Xboxem One a PC. Hra podporuje rozlišení 4K a 60fps, avšak vývojáři mysleli i na majitele starších počítačů. Díky tomu Sea of Thieves budete moci rozchodit i na velmi staré sestavě, je ovšem otázkou, zda se vám v takovém nastavení bude chtít hrát. Rare se v rozhovoru pro PC Gamer pochlubilo, že ve hře bude existovat nastavení pro rozlišení 540p a zámek na 15 snímků za sekundu. Podle slov jednoho z tvůrců hráči tohle nastavení žádali, aby si mohli Sea of Thieves zahrát. A jaké budou hardwarové nároky? Výkonný producent Joe Neat prozradil, že už mají představu o minimální specifikaci, ale nejsou připraveni HW nároky odhalit. V současné době vše testují v uzavřené alfě a prý vypadá Sea of Thieves skvěle bez ohledu na hardware, na kterém hrajete.

Recenze Observer - povinnost pro fanoušky hororů, steampunkové budoucnosti a chytrých dialogů

Do Prahy míří největší výstava o historii her a herních zařízení

Do Prahy míří Game On, největší a nejúspěšnější výstava o historii her a herních zařízení, kterou pořádá uznávaná umělecká instituce Barbican. Od 21. září si v Holešovické tržnici budete moci zahrát historické hry na herních zařízeních od roku 1960 po současnost. Na výstavní ploše se budete moci vydat do minulosti a vzpomenout na tituly, které změnily herní svět, včetně gangsterky Grand Theft Auto, Super Maria, Pongu nebo Space Invaders. Potěší rovněž novinky, které se na trh teprve dostanou, nebo virtuální realita. Velkým lákadlem je rovněž unikátní české oddělení, ve kterém se dozvíte vše podstatné o hrách, které vznikaly a vznikají v České republice. Kromě vystavených her a herních zařízení bude součástí pražské výstavy i doprovodný program zaměřený na vývoj her, marketing a hudbu. Pořadatelé myslí i na program pro školy. Připraven je vzdělávací program na téma mediální výchova a bezpečnost na internetu.

Human Head Studios oživují Rune

Americké studio Human Head si nejspíš spojíte hlavně s původním Prey a s jeho zrušeným pokračováním. Human Head Studios stojí ale také za RPG titulem Rune z roku 2000, který byl později rozšířen o Rune: Halls of Valhalla a Rune: Viking Warlord. Po sedmnácti letech se autoři ke svému RPG s norskou mytologií vracejí a oznámili vývoj Rune: Ragnarok. Jde o nový díl, který se odehrává v nebezpečném otevřeném světě, kde poslední zbytky lidí bojují o přežití proti všelijakým bestiím a bohům ze severské mytologie. My budeme jedním z přeživších, který společně s lidem povstane a postaví se bestiím a bohům. Rune: Ragnarok má nabídnout intenzivní a brutální boje, ve kterých se ponoříte do severské mytologie. K dispozici budete mít speciální schopnosti, abyste mohli bohy porazit. Zároveň budete cestovat po nových částech světa, bojovat proti nemrtvým a vytvářet stále silnější zbraně.

Recenze Darkwood - osobitý 2D horor stemně laděnou hratelností a extrémně hutnou atmosférou

Dead Rising 4 míří na PS4

Dead Rising 4 od Capcomu vyšel už 6. prosince 2016. Tehdy ale z důvodu časové exkluzivity, kterou si zaplatil Microsoft, dorazil jen na Xbox One a Windows 10. Exkluzivita však nevydržela moc dlouho a 14. března se hra objevila na Steamu. A nyní konečně míří i na PS4. Dead Rising 4: Frank's Big Package, jak se verze pro PlayStation 4 jmenuje, vyjde 5. prosince 2017, přičemž nabídne nejen základní hru, ale i veškerý dodatečný a bonusový obsah. Novinkou je pak bonusový režim Capcom Heroes, díky němuž může hlavní hrdina Frank West nosit oblečení inspirované vybranými postavami z her od Capcomu a také provádět jejich speciální útoky. Jakmile se Frank's Big Package objeví na trhu, bude mód Capcom Heroes k dostání i na ostatních platformách, a to zdarma.

Gameplay záběry z Dishonored: Death of the Outsider v režii talentovaného hráče

Jestli jste se někdy zajímali o sérii Dishonored, dost možná jste zakopli o videa hráče vystupujícího pod přezdívkou StealthGamerBR. Ten v obou dílech Dishonored často předvádí fascinující a kreativní kousky, nad kterými mnohdy zůstává normálním smrtelníkům rozum stát. Není proto divu, že se spojil s Bethesdou a Arkane Studios, aby předvedl své umění ve druhé úrovni Dishonored: Death of the Outsider. Výsledkem je desetiminutové video, v němž možná StealthGamerBR nedělá tak výjimečné kousky jako ve svých videích z předešlých dílů série, ale i tak jde o působivou a také poměrně krvavou podívanou, v níž se na nějaký tichý a nenásilný postup opravdu nehraje. Naopak se tu hraje na provádění akcí, které by řadu hráčů nejspíš nenapadly. Díky ukázce se navíc můžete pokochat dosud neviděnou částí města Karnaca nebo využitím nových schopností, kterými disponuje protagonistka Billie Lurková. V týdnu jsme se dočkali také přiblížení systému kontraktů.

Preview Dojmy z Gamescomu: Assassin's Creed: Origins - vzpruha, kterou série potřebuje

Oficiálně skončila výroba původního Xboxu One

Nejde o nic neobvyklého, přesto by vás to mohlo za pár měsíců nemile překvapit. Společnost Microsoft oficiálně ukončila výrobu původního Xboxu One, který vyšel 22. listopadu 2013. Jakmile dojdou zásoby, budou na výběr už jen dva modely: Xbox One S, což je štíhlejší model s integrovaným napájením a Blu-Ray 4K přehrávačem, a mnohem výkonnější Xbox One X, který se začne prodávat od 7. listopadu letošního roku. Kdy zásoby původního Xboxu One dojdou? V obchodech by už za pár měsíců nemusel být ani jeden kus. Většinou jsou skladem jen bundly s různými hrami nebo Kinectem. Výroba prvního modelu totiž skončila s příchodem Xboxu One S. Microsoft ji ale oficiálně potvrdil až v úterý. Krok Microsoftu je pochopitelný, Xbox One S se prodává za velmi pěknou cenu a pro nové majitele nemá moc smysl sahat po původním Xboxu One, leda by jim vadila bílá barva Xboxu One S.

Na začátku příštího roku se můžete stát policistou nebo řidičem autobusu

Německá společnost astragon Entertainment se od svého vzniku zaměřuje na různé simulátory. Pokračuje v tom i v letošním roce. Nově přiblížila dvě své nové hry: Police Simulator 18 a Bus Simulator 18. V policejním simulátoru se hráči stanou skutečným amerických policistou, na kterého čekají zajímavé výzvy a rozmanité úkoly, zatímco hlídá ulice rozsáhlého města Loston Bay. Ve hře budete hlídkovat ve třech různých městských částech, a to buď sami v režimu pro jednoho hráče nebo v kooperaci se svým kamarádem. Police Simulator 18 pohání Unreal Engine 4 a vyjde 25. ledna 2018 na PC. Bus Simulator 18 je pro změnu pokračování vcelku populárního Bus Simulatoru 16. Nejnovější díl je v plánu na začátek příštího roku pro PC a ve srovnání se svým předchůdcem se má pochlubit dvojnásobně velkým herním světem. Další novinkou mají být modifikace autobusů a synchronní mód pro více hráčů. I Bus Simulator 18 využívá Unreal Engine 4, což má znamenat lepší grafický kabátek, denní a noční cyklus a celkově více možností.

Speciál: Zaklínač: Prokletí vran - Geralt a Ciri v komiksovém dobrodružství

Mrazivé prostředí a nepřátelé z God of War

Fanouškům God of War bylo jistě líto, že jsme se na letošním Gamescomu nedozvěděli více informací o novém dobrodružství Kratose. Společnost Sony veletrh v Kolíně nad Rýnem opět vyměnila za Paříž, aby mohla v říjnu předvést své chystané novinky. Přesto jsme se něčeho nového dočkali. Na sociálních sítích PlayStationu se objevily tajemné hádanky. Po jejich dekódování začali vývojáři postupně vydávat nové artworky. Ty ukazují mrazivé prostředí, boj s různými nepřáteli a Kratova syna.

Worms W.M.D vyjdou na Switch s novým obsahem

Stále více a více her si začíná nacházet cestu na Nintendo Switch. V seznamu připravovaných titulů se nově objevil Worms W.M.D. Válka červů vyjde pro Switch do konce letošního roku a zahrne nový obsah. Studio Team17 oznámilo, že půjde o port obsahující všechny aktualizace, které byly dosud vydány. Samozřejmostí je upravené ovládání pro Joy-Cony a lokální a online multiplayer. Součástí Switch verze bude také režim Forts, nová prostředí a více možností v přizpůsobení červů, a to díky novým oblečkům. Titul Worms W.M.D původně vyšel v srpnu 2016 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Speciál: Deskovkový speciál: Hra o trůny - karetní hra

South Park: The Fractured But Whole bez cenzury

Nemístné vtípky, srandičky, nadávky, prdění a záběry, nad kterými někteří kroutí hlavou. To je ve zkratce animovaný americký seriál Městečko South Park, podle kterého v Ubisoftu vzniká nová hra. South Park: The Fractured but Whole jde ve stopách svého předchůdce, titulu South Park: The Stick of Truth. Opět se na hře podílejí tvůrci samotného seriálu, kteří umí napsat zábavný scénář. Naštěstí je neomezují úřady. Ve čtvrtek jsme se dozvěděli, že South Park: The Fractured But Whole se v každé zemi bude prodávat ve stejné verzi. Nikde nebude obsah cenzurován. Dokonce ani v Austrálii, kde mají velmi přísné podmínky. Není tak divu, že autoři ze studia Ubisoft San Francisco přispěchali s vysvětlením. V rozhovoru pro GamesIndustry se nechali slyšet, že s hrou nic nedělali a vytvořili ji přesně tak, jak plánovali.

V září s PS Plus akce inFamous: Second Son a Child of Light

Návrat do školních lavic bude pro předplatitele PlayStation Plus o něco příjemnější. Společnost Sony ve středu oznámila hry, které si budete moci přidat do své knihovny. Spekulace se potvrdily, a tak bude září s PS Plus ve znamení povedené open-world akce inFamous: Second Son, kterou na PS4 doplní vizuálně pohledný a pohádkový RPG titul Child of Light od Ubisoftu a bonusové tituly RIGS: Mechanised Combat League (vyžaduje PS VR) a That’s You. Na PS3 to potom bude Truck Racer a Handball 2016, zatímco na PS Vita s možností hrát i na PS4 jde ještě o We Are Doomed a Hatoful Boyfriend.

Speciál: O hrách převážně nevážně aneb stoka herního průmyslu – 2. díl

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama