Bohemia Interactive oznámilo soutěž o peníze pro moddery Arma 3
Arma 3 Novinka Bohemia Interactive oznámilo soutěž o peníze pro moddery Arma 3

Bohemia Interactive oznámilo soutěž o peníze pro moddery Arma 3

Martin Cvrček

Martin Cvrček

29

V nově vyhlášené soutěži mohou autoři nejlepších výtvorů v Armě 3 získat až 200 000 Euro. Došlo také k uvolnění dat a souborů ze všech předešlých dílů pro potřeby všech tvůrců modů.

Reklama

Dnes ráno Bohemia Interactive oznámilo, že odpoledne dojde k velkému oznámení týkajícího se Army 3. Hráči hned začali vymýšlet, o co může jít, vývojáři všechny prostřednictvím Twitteru pořádně napínali, až nakonec došlo k vyhlášení soutěže Make Arma Not War.

Té se mohou zúčastnit tvůrci modifikací a přispět do jedné ze čtyř kategorií: Totální modifikace, herní mód pro singleplayer, herní mód pro multiplayer a addon. Autor nejlepší totální modifikace přitom shrábne úžasných 200 000 Euro, a pokud jde o ostatní kategorie, v nich dojde na udělení 50 000 Euro za první místo, 30 000 Euro za druhé místo a 20 000 Euro za třetí místo. Slušní moddeři si tedy mhoou dobře přivydělat.

Pokud by vám vidina samotné peněžní částky nestačila, možná vás přesvědčí vidina, že pokud bude mít váš projekt dostatečný potenciál (nezávisle na tom, jestli vyhraje nebo ne), může vám Bohemia Interactive nabídnout práci. Speciální cenou je navíc možnost týdenní mise ICRC (International Committee of the Red Cross) v cizí zemi, na což se může těšit ten, kdo nejlépe zpracuje téma péče o zdraví v nebezpečí. Bohemia Interactive totiž s Červeným křížem navázalo spolupráci.

Jestli se chcete soutěže zúčastnit, můžete už začít se svým výtvorem, přičemž čas na dokončení a odevzdání máte do 28. října 2014. Poté budou vybráni finalisté a výherci budou oznámeni 15. ledna 2015. Více detailů o soutěži se máme dozvědět později, zatím alespoň můžete omrknout trailer.

Aby toho nebylo málo, Bohemia Interactive zveřejnilo data ze všech hlavních předešlých Arma titulů, aby se na nich tvůrci modifikací a nového obsahu mohli učit a lépe rozšiřovat svět Army. Každý si může stáhnout relativně obsáhlé balíky obsahující modely a animace z Army: Armed Assault a Army 2, stejně jako data ze všech dílů od Army: Cold War Assault (Operace Flashpoint) až po Armu 2: Combined Operations, zabalená do PBO souborů. A také zdrojové soubory ostrova Sahrani z Army: AA.

V souvislosti s tím došlo také k ustanovení nových licencí pro sdílení a tvorbu vlastního obsahu i pro úpravu oficiálního obsahu v rámci Army a DayZ modu. Pokud patříte mezi moddery, kteří z nějakého důvodu potřebují tyto licence řešit, račte navštívit web Bohemia Interactive, kde nechybí ani diagram usnadňující volbu vhodné licence.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama