Jeden za všechny aneb co nesmíte minout (9.týden)
Novinka Jeden za všechny aneb co nesmíte minout (9.týden)

Jeden za všechny aneb co nesmíte minout (9.týden)

Redakce

Redakce

6

Devátý týden aktuálního kalendářního roku, který byl poznamenán především vývojářskou konfrencí v San Francisku, pomalu, ale jistě končí. Pojďte se společně s námi podívat, co nejzajímavějšího přinesl.

Reklama

První březnový týden byl poznamenán akcí GDC 2011, která přinesla spoustu zajímavých novinek. Především informace o střílečce Battlefield 3, představení nového iPadu, odhalení nové generace technologie Unreal Engine nebo důkaz, že CryEngine 3 ještě neokryl všechny karty.

Novinky

Vezmeme to ale hezky popořadě. V pondělí se nám ukázal Zaklínač 2 ve zbrusu nové nahrávce, která nabízela pohled na trpasličí město Vergen, souboje a také různé mini-hry. Dále jsme zjistili, že si Rockstar zaregistroval internetové domény, které pravděpodobně souvisí s Grand Theft Auto V. NFS Shift 2: Unleashed podle vyjádření tvůrců oživí stojaté vody simulátoru a vyšel opravný balíček pro Mafii 2: Joe's Adventures. A k večeru se poprvé odhalil třetí Serious Sam – první detaily a galerie.

V úterý ráno jsme se dočkali krátkého teaseru z krvavé bojovky Ninja Gaiden 3, konečně vyšlo PC demo Crysis 2, nové formule zaútočí na několika frontách, Paradox kutí strategii Sengoku, nové detaily o TES V: Skyrim a singleplayer Crysis 2 zřejmě bez šťastného konce.

Středa přinesla informace o rozšíření titulu Magicka, Visceral kutí další gamesu, návrat Alenky z říše divů proběhne v červnu, PS3 dostane další indie exkluzivitku (jde o akci Rochard), Battlefield 3 je vlastně sportovní hra, Razer chystá Dragon Age 2 příslušenství, Crysis 2 nakonec bez DirectX 11, pitevna, vyšetřování a přestřelky v L.A. Noire a pokud půjde vše dobře, Diablo 3 možná vyjde letos.

Čtvrtek objasnil záhadné odpočítávání, které podle mnohých souviselo s dalším Call of Duty. Bohužel to tak není, jde o fanouškovský film. Apple představil nový iPad, Saints Row 3 konečně oficiálně, Double Fine kutí exkluzivitu pro X360, Dragon Age 2 je kratší než původní hra, Mojang připravuje další gamesu, ovlivněte podobu inFamous 2, Epic ukázal novou generaci Unreal Engine, Infinity Ward komentovalo kauzu ohledně starého enginu a teaser Tropica 4 přinesl datum a detaily.

Pro mnohé poslední pracovní týden v týdnu, ne však pro redakci magazínu Zing.cz, nabídl Bitva o Los Angeles oficiálně, First Strike pro CoD: Black Ops konečně na PS3, detaily o novém Call of Juarez, Blizzard oslavil 20. let, NGP bude využívat vlastní formát, nové detaily o Duke Nukem Forever, konkurence CoD od tvůrců Heavy Rain?, nové informace a galerie z Risen 2, 100 aut a 80 tratí v NFS: Shift 2, za zrušení PC verze Alan Wake může Microsoft, oznámena kompilace ArmA 2: Reinforcements a ráno, odpoledne, večer a noc v Battlefield 3.

Zing.cz samozřejmě nespí ani o víkendu a tentokrát se ho vyplatilo sledovat obzvlášť. Nabídli jsme vám totiž následující zprávy: Medal of Honor poběží na enginu Battlefield 3, Gears of War 3 beta startuje koncem dubna, nesestříhané gameplay záběry z hraní Battlefield 3, nahrávka prezentace nového Unreal Engine, záběry z multiplayerové části Resistance 3, ještě rok bude ve vývoji StarCraft 2: Heart of the Swarm, první gameplay záběry z Alice: Madness Returns, nefalšované gameplay záběry z DiRT 3 a CryEngine 3 nabízí neskutečné možnosti.

Myslíte si, že je to z novinek vše? Ale kdepak. To byla teprve sobota. V neděli jste si mohli přečíst ještě tohle: sedm videí z NFS Shift 2: Unleashed, vylepšování zbraní v Crysis 2, Batman: Arkham City – Joker má nového pomocníka, Bungie: akční MMO byla pouze sranda, nahrávka jedné mise z OFP: Red River a představil se Bounty Hunter v SW: The Old Republic.

Bleskovky

Nejzajímavější bleskovky z tohoto týdne:

- Kvůli běžné činnosti opustilo studio THQ Australia 14 zaměstnanců.

- Akce Transformers: Dark of the Moon vyjde 24. června.

- Více než 60 fatalit v novém Mortal Kombat, každý bojovník dvě.

- Studio Grasshopper koncem března odhalí novou hru.

- Potemnělé obrázky z adventury Posel Smrti 3.

- Čarovat s Move v titulu Sorcery budeme až koncem roku, původně v Q2.

- Demo nového Mortal Kombat se objeví na PSN již 8. března.

- Příští týden bude oznámeno datum vydání Deus Ex: Human Revolution.

- Heavy Rain zaznamenalo prodeje přes dva miliony kusů.

- Na japonské oficiální stránce Crysis 2 nalezneme v přípravě sekci DLC.

Články

Na článcích jsme si opět dali záležet a přinesli vám toho opravdu hodně, posuďte:

Recenze krvavého boxu Fight Night Champion

Preview Deus Ex: Human Revolution

Preview Batman: Arkham City

Recenze Knight’s Contract

Preview Battlefield 3

Preview Hunted: The Demon's Forge

Speciál: Souboj DLC – Je lepší renesanční Itálie, nebo Sprawl?

Speciál L.A. Noire – postup při vyšetřování

Blogy

Komunita Zingu se i tentokrát postara o velmi zajímavé články:

Recenze PlayStation Home - hratelný Facebook od Sony

Killzone 3 - Retro Map Pack

Série & Úvaha: Hry s podtitulem Play, Create & Share - koupě, která se vyplatí?

Recenze Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2

Videa

Díky GDC se i tentokrát objevilo spoustu zajímavých videí. Vybíráme ty nejlepší, další pak naleznete v sekci videa.

Závěr

Další týden je úspěšně za námi. Opět jsem vám přinesli pořádnou nadílku zajímavých informací z videoherního světa. V nadcházejícím týdnu se můžete těšit zejména na recenzi očekávaného RPG titulu Dragon Age 2 (embargo nám umožní vydat recenzi 8. března) nebo na preview Need for Speed Shift 2: Unleashed.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama