Jednohubky k snídani - čtvrtek 2. února
Novinka Jednohubky k snídani - čtvrtek 2. února

Jednohubky k snídani - čtvrtek 2. února

Michal Burian

Michal Burian

20

Nejspíš Shadow of Mordor 2, nové Far Cry, posily pro Take-Two a Bethesdu, mobilní hry od Nintenda, slabé prodeje Dead Rising 4, propouštění v Cryteku a další zprávičky.

Reklama

Dobré ráno čtenáři magazínu Zing.cz. Přinášíme vám souhrn krátkých zpráv z posledních dnů, o nichž jsme neinformovali v novinkách a článcích. Přejeme vám dobrou chuť a den podle vašich představ.

Mateřská společnost Rockstaru a 2K Games za značnou investici (250 milionu liber) koupila španělské studio Social Point. To bylo založeno v roce 2008 v Barceloně a stojí za mobilními free-to-play hrami, včetně Dragon City a Monster Legends. Take-Two se již dříve pokoušeli o mobilní hry, například u NBA 2K a WWE, ale nedopadlo to nijak zázračně.

Rozrostla se také společnost ZeniMax. Studia id Software, Arkane nebo Bethesda Game Studios nově doplňuje tým z Escalation Studios. Jde o tvůrčí celek, který pomáhal například při vývoj Dooma z roku 2016, konkrétně pracoval na editoru SnapMap. Za sebou má ale také VR hru Please Don't Touch Anything nebo herní mód Pass Time v Team Fortress 2. V současné době se podílí na vývoji projektů pro PC, konzole, mobily a VR.

Nintendo má každý rok v plánu vydat dvě až tři mobilní hry, pochlubil se prezident Tatsumi Kimishima investorům.

Vyjde letos nové Far Cry? Obchod GameStop tvrdí, že se letos na podzim dočkáme Far Cry 5, konkrétně se tak má stát 26. listopadu 2017, což je neděle! Poslední díl Far Cry nesl podtitul Primal, zavedl nás do pravěku a vyšel na začátku loňského roku. Šlo ale spíše o spin-off, který nenavazoval na Far Cry 4.

Warner Bros chystají na 8. března oznámení nové hry, láká francouzské IGN. Podle mnohých by tím překvapením mohlo být Shadow of Mordor 2, naznačovat to má použitý styl písma.

Activision založil divizi Consumer Products, která má za úkol využít značky Activisionu pro filmy, mobily, kompetitivní hraní a hračky. Divize bude rovněž usilovat o nová partnerství s obchody a jinými společnostmi.

Sony plánuje uvést na trh dva nové PlayStation VR bundly, zatím pouze pro Severní Ameriku. V obou bude nejen VR headset, ale také dva Move ovladače, kamera a disk s demoverzi. V jednom potom hra PlayStation VR Worlds, v druhém horor Until Dawn: Rush of Blood. Cena obou byla stanovena na 499 dolarů.

S novými díly Resident Evil a Monster Hunter může být Capcom spokojen, horší je to ale se zombie rubačkou Dead Rising 4. Do obchodu po celém světě do 31. prosince 2016 bylo totiž dodáno pouze 700 tisíc kusů pro Xbox One. PC verze je dostupná pouze na Windows Store. Za pár měsíců by měla být i na Steamu.

Nejnovější aktualizace iOS verze Super Mario Run přidala do hry Easy mód. V něm můžete bez větších problémů dokončit hru a hlavně lehčí obtížnost využít jako cvičný nástroj pro zkoumání jednotlivých levelů.

Finanční potíže Cryteku pokračují, v německém Frankfurtu o práci přišlo 15 zaměstnanců. Propouštění nemá mít vliv na tým, stejně tak na projekty, které jsou ve vývoji.

EA očekávají slušné prodeje Mass Effectu: Andromeda. Podle firemních předpokladů se během prvního týdne mají prodat tři miliony kusů. To je opravdu hodně. BioWare se zároveň nebrání, že by jednoho dne vyšla verze pro Project Scorpio od Microsoftu.

PS4 hráči F1 2016 se mohou registrovat do speciálního eventu.

Microsoft představil dvě nové barevné varianty Xbox One gamepadu - Ocean Shadow a Dawn Shadow.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama