Ken Levine o násilí ve hrách
BioShock Novinka Ken Levine o násilí ve hrách

Ken Levine o násilí ve hrách

Daniel Mazura

Daniel Mazura

8

Jaká je budoucnost videoher podle tvůrce BioShocku?

Reklama

Těžko říci, zda Ken Levine vstoupí do historie tímto kontroverzním tvrzením nebo unikátní přitažlivostí svých her. Jisté ale je, že rozhovor s duchovním otcem světa BioShocku pro NPR se jen hemží zajímavými postoji.

,,Jedním z důvodů, proč se ve hrách vyskytuje tolik násilí, je fakt, že ho lze relativně lehce simulovat,“ říká Levine a dodává: ,,Stejné to je s akčními filmy, pro publikum jsou snadno pochopitelné. Reakce na násilí vyplývá spíše z jistoty lidí, kteří věří, že se náš průmysl může rozvíjet i jinými směry.“

Zajímavé je, že Levine dostal i spoustu dotazů, které měly společný jmenovatel a snažily se z něho dostat, zda by byl schopen vymyslet hru, která by prodala pár milionů kusů a neobsahovala by žádné násilí. ,,Sám mám hry rád, vždycky jsem měl rád i vše okolo nich, ovšem nikdy jsem neměl zájem udělat hru, která by postrádala herní jádro,“ uzavřel Levine tuto diskuzi.

,,Předpokládám, že lidé si chodili do BioShocku hlavně zastřílet. Teď už si ale věříme trochu více, zvláště když už nemusíme přesvědčovat deset milionů lidí, aby si koupilo naši hru, jelikož dnes ji můžeme distribuovat i digitálně. Nemusíme už utrácet peníze za kamiony, které dovezou hry do obchodů a nemusíme už jednat s obchodníky a distributory. To nám dává možnost naplno se věnovat menší, ale o to více oddané skupině našich fanoušků, kterým tak můžeme dát to, co opravdu chtějí. Před dvaceti lety, když já jsem začínal, tohle prostě nešlo,“ říká Levine a nastiňuje tak vizi nové éry videoher.

Na čem dnes dělá tým okolo Kena Levina, to stále nevíme. Dá se ale předpokládat, že už se nejedná o AAA titul s velkým rozpočtem. Vedle téhle tajemné hry Levine píše ještě scénář pro remake Logan´s Run, sci-fi ze 70. let.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama