Nejzajímavější události týdne na Zingu - 1. týden
Novinka Nejzajímavější události týdne na Zingu - 1. týden

Nejzajímavější události týdne na Zingu - 1. týden

Michal Burian

Michal Burian

3

Vracíme se k dříve pravidelné rubrice, kde vám v novém formátu přinášíme souhrn toho nezajímavější na Zingu za uplynulých sedm dnů.

Reklama

Zároveň se začátkem nového roku obnovujeme a zároveň zdokonalujeme dříve pravidelnou rubriku Nejzajímavější události týdne. Ta má za úkol vám začátkem každého týdne přinést souhrn toho nejzajímavějšího z uplynulého týdne, abyste se v přívalu informací, obrázků, videí a článků neztratili a neutekla vám některá ze zajímavých zpráv.

Své názory na rubriku nám prosím sdělte níže v komentářích. Budeme rádi za každý názor, radu, náměti na vylepšení apod.

Články

V týdnu jste si mohli přečíst dvě recenze. V pondělí jsme uzavřeli recenze dosud vydaných titulů určených výhradně pro PlayStation 4 se skutečně povedenou arkádou Resogun a v pátek vám Jan "Honzas4400" Kalný řekl svůj názor na akční řezničinu Shadow Warrior.

Zároveň byste si určitě neměli nechat ujít přehled vycházejících her v tomto měsíci v naší rubrice Lednové herní menu 2014 (přinášet vám ji budeme na začátku každého měsíce) a první a druhou část Nejlepší hry roku 2013 podle redaktorů Zingu.

Zajímavosti

V zajímavostech týdne se nejvíce hodí vypíchnout Grand Theft Auto V. Cenega se totiž na oficiální FB stránce pochlubila, že se tahle gangsterská akce na našem malém trhu stala nejlépe prodávanou konzolovou hrou všech dob. Stačilo ji k tomu, aby dohromady prodala 51 tisíc kusů v plné ceně (bez zlevnění).

Druhou zajímavosti je bezpochyby odhalení prezidenta Naughty Dog, že se původně Uncharted mohlo jmenovat úplně jinak. Název se totiž nezamlouval Sony. Alternativ bylo několik, včetně ‘Dude Raider’.

Vypadá to, že Activision přišel nebo se vzdal licence na hry s tematikou hrdinů od Marvelu. Z digitální distribuce totiž stáhl své komiksové hry jako Deadpool, X-Men nebo Spider-Man.

Alfa verzi DayZ se skutečně daří, od poloviny prosince si ji na Steamu koupilo přes 787 tisíc hráčů. Jde tak o pozitivní zprávu pro vývojáře ze studia Bohemia Interactive, kteří společně s komunitou mohu titul dodělat, vyladit a za nějakou dobu vydat finální verzi.

Z tvůrčího celku Criterion Games (autoři Burnout Paradise nebo remaku NFS: Hot Pursuit) odešli samotní zakladatelé. Vydali se vlastní cestou a rozhodli se založit si nové studio.

Oznámení a nové informace

V lednu si členové Xbox Live Gold budou moci zdarma stáhnout akční adventuru Sleeping Dogs a akční puzzle plošinovku Lara Croft and the Guardian of Light.

ESRB při stanovení doporučeného věku pro Watch Dogs prozradilo, že ve hře bude intenzivní násilí a nahota. Ve zkratce bude téct krev, postavy budou užívat drogy, uvidíme častou nahoru, sexuální tématiku, uslyšíme sprostá slova a mnoho dalšího.

Na Silvestra jsme se měli údajně dočkat zajímavého oznámení ohledně série Batman Arkham. Nakonec se z toho ale vyklubalo pouze nové příběhové DLC pro loňský Batman: Arkham Origins, kde bude hrát velkou roli mladý Mr. Freez.

Firma Perfect World, která se do nedávna specializovala zejména na free-to-play tituly pro PC, oznámila, že se hodlá věnovat také konzolím, a to těm starším i těm novým. Očekávat tak od nich můžeme konzolové verze stávajících i dosud neoznámených her.

Díky jednomu rozsáhlému preview z Xbox magazínu jsme se dočetli nové detaily o Dragon Age: Inquisition.

Odložena druhá část bety Hearthstone

Obrazem: Temná atmosféra v hororu Evil Within

Nové záběry z rozdělaného Next Car Game

Mrkněte na ukázku z testování War Thunder: Ground Forces

Český Microsoft připomíná hry, které letos vyjdou pro Xbox 360

Titanfall nebude ze začátku podporovat módy

Takhle by mohlo vypadat Metro s využitím CryEngine

Nejsledovanější video/trailer

Nejsledovanějším videem/trailerem týdne se stalo video se shrnutím 42 velkých her, které v následujících dvanácti měsících vyjdou, od IGN.

V týdnu vychází

8. Don’t Starve (PS4)9. Metal Gear Solid: Rising (PC)

Blogy uživatelů Zingu

Nejlepší a Nejhorší hry roku 2013

ReBoot - Moje oblíbené hry: Mass Effect 3 část 1

Novoroční předsevzetí

Připravujeme pro vás

Pokud vše vyjde podle plánu a něco se nepokazí, tak již brzy si budete moci přečíst recenzi nového Zoo Tycoon pro Xbox 360, recenzi Angry Birds: Star Wars pro konzole a rovněž by už konečně měly vyjít naše názory na závody Need for Speed: Rivals a Gran Turismo 6. Za zdržení se omlouváme, ale redaktor byl delší dobu indisponován.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama