Nejzajímavější události týdne na Zingu - 2. týden
Novinka Nejzajímavější události týdne na Zingu - 2. týden

Nejzajímavější události týdne na Zingu - 2. týden

Michal Burian

Michal Burian

6
Platformy pkgsrc Desková hra

Představení PlayStation Now, odhalení Alien: Isolation, spekulace o 2K Czech a Mafii 3, lokalizace od Comgadu, Titanfall jen pro 12 hráčů, The Division možná odloženo nebo prodeje PS4 a Xbox One za rok 2013.

Reklama

Zároveň se začátkem nového roku obnovujeme a zároveň zdokonalujeme dříve pravidelnou rubriku Nejzajímavější události týdne. Ta má za úkol vám začátkem každého týdne přinést souhrn toho nejzajímavějšího z uplynulého týdne, abyste se v přívalu informací, obrázků, videí a článků neztratili a neutekla vám některá ze zajímavých zpráv.

Své názory na rubriku nám prosím sdělte níže v komentářích. Budeme rádi za každý názor, radu, náměti na vylepšení apod.

Zajímavosti

Nejzajímavější událostí týdne bylo představení PlayStation Now. Nejde o nic nového, PS Now je totiž streamovací cloudová služba, která běží na technologii Gaikai, kterou Sony v roce 2012 koupila za 380 milionů dolarů. Tahle služba umožní majitelům PS4, PS3, Vity, Bravia TV, tabletů nebo chytrých telefonů hrát hry, které vyšly pro PS3, PS2 nebo PS1.

Hned vzápětí je uzavření pražské pobočky 2K Czech a nepotvrzené informace o restartovaném vývoji Mafie 3, který byl prý přesunut do San Franciska.

V této kategorii nemůžeme vynechat ani Titanfall. V týdnu jsme se totiž dozvěděli, že připravovaná multiplayerová střílečka od studia Respawn bude na mapě podporovat maximálně dvanáct hráčů (6v6). Informace dost fanoušků naštvala a ti neváhali a začali hromadně rušit předobjednávky. Vince Zampella se je snažil uklidnit, že to mají promyšlené - každý hráč totiž bude moci usednout do velkého titána nebo mu dát příkaz follow me" (následuj mě) a "guard" (obrana). Díky tomu se bude na mapě pohybovat spousta jednotek řízených AI.

Česká distributorská společnost Comgad lokalizuje o sto šest. Lokalizační manažer Filip Ženíšek na svém osobním Twitteru prozradil, že plán lokalizací má slušně zaplněn velmi zajímavými a velkými hrami až do února roku 2015.

Konečně se Sega odhodlala a oficiálně představila Alien: Isolation. Jde o hororovou survival akci od Creative Assembly (tvůrci strategické série Total War), kde se vžijete do Amandy Ripleyové, dcera Elleny Ripleyové. S tou se vydáte na chátrající obchodní stanici Sevastopol, kde budete bojovat o život, různě se skrývat a pátrat po důkazech. Potěší, že nemá jít o střílečku, zbraně se vám do rukou moc nedostanou. PC verze bude obohacena o české titulky.

Veteráni z Ubisoftu, Cryteku nebo Adhesive Games pracují na střílečce Outrise, jež připomíná Shadow of the Colossus a Left 4 Dead. Šestnáct hráčů bude mít za úkol spolupracovat, aby porazili velkého robota. Toho bude ovládat jeden z hráčů.

Nvidia představila výkonný mobilní procesor Tegra K1, který bude zvládat DirectX 11 i Unreal Engine 4. Nevěříte? Tak se podívejte na ukázku.

Rozhodněte o nejočekávanější hře roku 2014.

Oznámení a nové informace

Na CES v Las Vegas bylo představeno dvanáct Steam Machines od různých firem. Každý stroj se pochlubí svou specifikací i cenou.

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes bude pěkně násilnou hrou - chybět nebude krev, intenzivní násilí, sexuální násilí a mnoho dalšího. Jedna ze scén navíc ukáže lidský trávicí trakt, když se doktoři snaží z břicha ženy vyndat nějaký objekt.

Sony koncem ledna začte vypínat servery několika her, včetně Gran Turisma 5, Resistance: Fall of Man, Resistance 2 a Resistance 3, MAG, SOCOM Special Forces nebo SOCOM Confrontation.

Jeden z vývojářů očekávané akce The Division prozradil, že u hry je hotov jen engine, samotný vývoj prý sotva začal. Nechápe tak, že Ubisoft může slibovat vydání na konec letošního roku.

PlayStation 4 do konce roku prodal 4,2 milionů kusů, zatímco Xbox One přes tři miliony kusů.

Tým stojící za Left 4 Dead poodhalil kooperatiční next-gen střílečku Evolve. V Evolve budou čtyři vojáci bojovat proti mimozemskému monstru (4 vs. 1), které se bude během hraní zvětšovat a zlepšovat. Nakonec se z něho stane skutečně děsivá potvora. Každý voják má jedinečné schopnosti. Turtle Rock sázejí na pěkné zpracování, zábavné prvky a především znovuhratelnost.

Telltale Games chtějí jednoho dne vytvořit adventuru s agentem 007 Jamesem Bondem. Prezident tvůrčího celku se nechal slyšet, že je velkým fanoušek známého britského agenta.

GTA 5 nejprodávanějším zábavním produktem roku 2013 a Do GTA IV už byla předělaná celá mapa GTA V

Ve vší parádě se představila stolní hra The Witcher: Adventure Game. Hráči se budou moci chopit role zaklínače Geralta z Rivie, čarodějky Triss Ranuncul, barda Marigolda nebo trpaslíka Yarpena Zigrina. Náplní stolní hry, která je určená pro 2 až 4 hráče a kterou bude distribuovat společnost Fantasy Flight Games, by přitom měly být rozličné úkoly zaměřující se na lov monster a získávání zlata, dále nebezpečné mise a interakce s ostatními postavami světa Zaklínače.

Mrknout se můžete na deset minut z hraní inFamous: Second Son.

Ubisoft chystá kolekci všech dílů Far Cry. Vyjde 14. února pod názvem Far Cry: The Wild Expedition pro PC, PS3 a X360.

Prémiové obrázky z Tomb Raider: Definitive Edition

Tvůrci Thiefa pracují na neoznámené akci z pohledu třetí osoby

Dvě nová videa z bety herního Ramba

Dočkají se Simpsonovi vlastní Lego hry?

Obrazem: Žihadla v Need for Speed filmu

Mobilní GTA: San Andreas už i pro Android a Kindle

V Elder Scrolls Online se budete moci stát samotným císařem

Rozmanitá krajina na artworcích z Dragon Age: Inquisition

Nejsledovanější video/trailer

Nejsledovanějším videem/trailerem týdne se stal první trailer z Alien: Isolation.

V týdnu vychází

14. Assassin's Creed: Liberation HD (PC, PS3, X360)

Blogy uživatelů Zingu

Recenze Journey

Recenze Batman Arkham City

Recenze Ni no kuni : Wrath of the white witch

Old School Games vs New Games. Které z nich jsou lepší?

Herní návraty: Shank 2

Recenze Saints Row 4 - Svatí ve svém finálním boji za nezávislost

Recenze XCOM: Enemy Within

Připravujeme pro vás

Pokud vše vyjde podle plánu a něco se nepokazí, tak již brzy si budete moci přečíst recenzi nového Zoo Tycoon pro Xbox 360, recenzi Angry Birds: Star Wars pro konzole a rovněž by už konečně měly vyjít naše názory na závody Need for Speed: Rivals a Gran Turismo 6. Za zdržení se omlouváme, ale redaktor byl delší dobu indisponován.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama