Zaujalo nás - 32. týden 2014
Speciály Článek Zaujalo nás - 32. týden 2014

Zaujalo nás - 32. týden 2014

Redakce

Redakce

Soutěž o prémium edice Sniper Elite 3, recenze Divinity: Original Sin, Risen 3 nakonec s českými titulky, Battlefield 4 na týden zadarmo, vzkříšení studia Sierra, Ryse: Son of Rome pro PC, oznámení Assassin's Creed: Rogue a další.

Reklama

Víme vás u našeho speciálního souhrnu věnovaného podstatným událostem končícího týdne. Vše přehledně na jednom místě.

Čtenáři Zingu nás žádali, abychom obnovili souhrny. Na Zingu vám – návštěvníkům – nasloucháme a snažíme se plnit vaše přání. Představujeme vám novou verzi souhrnů, u které jsme kladli velký důraz na přehlednost. Doba je uspěchaná a jistě oceníte, že se v článku během několika minut dozvíte o podstatných událostech, které se v uplynulém měsíci ve videoherním světě udály.

Souhrny vám budeme přinášet pravidelně, vždy na konci nebo na začátku týdne a potom na začátku dalšího měsíce.

Přečtěte si: Zaujalo nás v červenci 2014

Články - Recenze, preview, speciály

V týdnu jste si mohli přečíst recenzi povedeného RPG titulu Divinity: Original Sin od Larian Studios.

,,Opravdu bytelné RPG, které nás poctilo výjimečně zábavným soubojovým systémem a překvapilo neskutečnou mírou interaktivity prostředí. Bohužel na stejné laťce nezvládlo udržet děj, který je plný klišé a management postav, jenž se čas od času zvrtne v pořádný chaos," zní verdikt Divinity - 9/10.

- Unepic - 8/10

- PlayStation Vita Pets - 7/10

Battlefield 4 na týden zadarmo

EA v rámci programu Game Time poskytla od 7. do 17. srpna zdarma na Originu PC verzi first-person střílečky Battlefield 4. To je dost dlouhá doba na to, abyste prošli celou singleplayerovou kampaň a ponořili se do multiplayerových bitev s celkovým počtem až 64 hráčů.

Kromě BF4 naleznete v sekci i fantasy RPG Kingdoms of Amalur: Reckoning, které je zadarmo dostupné na 48 hodin herního času.

K dispozici je rovněž zkušební verze SimCity. Jde o plnou verzi, která je omezena, bezplatně ji můžete hrát po dobu čtyř hodin.

- Více o Battlefieldu 4 čtěte zde

Soutěž o prémiové edice Sniper Elite 3

Letos vyjde ještě jeden velký Assassin’s Creed

Po všelijakých spekulacích se Ubisoft rozhodl promluvit a oznámil, že v letošním roce kromě Assassin’s Creed: Unity (PC, PS4, Xbox One) vyjde i Assassin’s Creed: Rogue. Určený bude pro PlayStation 3 a Xbox 360.

AC: Rogue se bude odehrávat v polovině 18. století během sedmileté války. Podíváte se do nové lokality v Severní Americe, kde krom jiného prozkoumáte zamrzlý severní Atlantik, Appalachian River Valley a New York v kůži nového hrdiny, templáře jménem Shay Patrick Cormac. Ten zradil Bratrstvo a stal se z něho lovec asasínů. A jak k tomu vlastně došlo? Na začátku hry jste členem Bratrstva. Něco se ale pokazí, asasíni se pokusí Cormaca zabít, což jen vyústí v to, že se vydá na cestu za pomstou a stane se z něj lovec asasínů.

Vylepšeny budou námořní bitvy i další věci.

Související obsah: Oznámení / Bez české lokalizace / Nové detaily

Ryse: Son of Rome dorazí na podzim ve verzi pro PC

Konzole Xbox One přišla o druhou exkluzivitu, po zombie akci Dead Rising 3 se na PC podívá i rubačka Ryse: Son of Rome od Cryteku. PC verze vyjde do konce letošního roku a obsáhne všechny vydané dodatečné balíčky.

O distribuci se bude starat vydavatelství Deep Silver. V tiskové zprávě se dočteme, že se Ryse na PC pochlubí podporou 4K rozlišení a podle slov Carla Jonese s Cryteku bude Ryse měřítkem grafické kvality.

,,Naše komunita žádala o PC verzi Ryse. Máme prostředky a technologie, abychom dosáhli té nejvyšší možné kvality. Bez kompromisů vám ukážeme čeho je CryEngine schopen dosáhnout na výkonném hardwaru," nechal se slyšet Jones.

Již v úterý 12. srpna odpoledne přineseme recenzi Risen 3.

Risen 3 bude nakonec s českými texty

Chystané akční RPG Risen 3: Titan Lords bude nakonec obohaceno o české titulky. Postará se o to tým fanoušků, který sponzoruje a podporuje česká distributorská společnost Cenega. Čeština by měla být ke stažení zdarma přibližně do konce tohoto roku pro PC. Konzolové PS3 a X360 verze bohužel češtinu obsahovat nebudou.

,,Po dlouhodobé, leč neúspěšné snaze prosadit oficiální lokalizaci jednoho z nejočekávanějších RPG roku 2014 se Cenega Czech spojila s překladateli přímo z řad fanoušků této série. Češtinu pro Risen 3 připravuje Farflame a jeho tým, který už má za sebou celou řadu lokalizací, a to včetně výpravných RPG, jako je třeba The Elder Scrolls: Oblivion nebo Drakensang. Lokalizace je tedy v dobrých rukou!" píše Cenega ve své zprávě.

BioWare a Sony lákají na nové projekty

Příští týden se můžete těšit na spoustu novinek z herního světa, v německém Kolíně nad Rýnem se koná populární výstava Gamescom. BioWare a Sony lákají na nové projekty. Od tvůrců Mass Effectu se dočkáme nejspíš zajímavého titulu jménem Shadow Realms, zatímco Sony s největší pravděpodobností teaseruje Until Dawn.

První díl Resident Evil se dočká HD remaku

HD remaky jsou v kurzu, Capcom na začátek příštího roku chystá Resident Evil HD Remastered v digitální podobě pro PC, PlayStation 4, Xbox One, PS3 a X360. Půjde o remake Resident Evilu, který vyšel původně v roce 2002 na GameCube. Po vizuální stránce bude hra kompletně přepracovaná, stejně tak se hráči dočkají nových mechanik a systému, které se objevily v novějších dílech. Chybět nebudou ani různé hádanky a vylepšené zvuky.

- Více čtěte zde

První BioShock si zahrajeme na iOS

Originální Bioshock z roku 2007 se dočká předělávky pro iPhone a iPad. Na starosti ho má 2K China, podepsané pod mobilní verzí XCOM: Enemy Unknown. Podporovaná zařízení jsou následující: iPhone 5, 5S a 5C, iPad 4, iPad Mini 2 a iPad Air.

Slibovaný je Bioshock, samozřejmě ale s ohledem na platformu dojde k určitým změnám, především pokud jde o vizuální stránku (rozloučit se můžeme třeba s dynamickými stíny) a ovládání ušité na míru dotykovým displejům. Hra by ale měla mít v sobě i podporu pro ovladač přes Bluetooth.

Související obsah: Porovnání grafiky iOS a Xbox 360 verze BioShocku

Demonstrace změn v Metro: Redux

Oba díly budou mít vylepšenou grafiku, nové herní módy, chytřejší umělou inteligenci a mnoho dalšího. Podívejte se na změny oproti originálu.

Mohlo by vás ještě zaujmout

- Activision škádlí vzkříšením studia Sierra

- GTA V se možná dočká DLC se zombie tématikou

- Omrkněte mapu Paříže v Assassin's Creed: Unity

- Deep Silver mají stále v plánu film podle Dead Island

- Vesmírný simulátor Wing Commander 3 zdarma

- Dying Light předvádí kooperaci čtyř hráčů

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama