Německé studio Yager vyhlásilo platební neschopnost
Novinka Německé studio Yager vyhlásilo platební neschopnost

Německé studio Yager vyhlásilo platební neschopnost

Michal Burian

Michal Burian

3

Ostatní části firmy mají být nedotčeny, stejně tak vývoj připravovaných titulů.

Reklama

Německé studio Yager Development, které hráči znají především díky vcelku povedené akci Spec Ops: The Line, se dostalo do nemalých problémů. V polovině tohoto měsíce s tvůrčím celkem rozvázala spolupráci společnost Deep Silver, pro kterou vývojáři připravovali Dead Island 2. Dozvěděli jsme se, že se tak stalo kvůli odlišné vizi pro projekt. S Deep Silver se tak nedokázali dohodnout.

Yager slibovali, že i přesto mají plné ruce práce a začátkem srpna nám na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem ukážou něco nového. Víme o tom, že pracují minimálně na vesmírné akci Dreadnought pro PC. Ani ta ale nemusí vyjít, studio Yager totiž vyhlásilo platební neschopnost.

Manažer Timo Ullmann v prohlášení potvrdil, že za současnou situaci s nedostatkem financí může ukončení vývoje Dead Island 2 a zároveň přiznal, že tímto způsobem firma chrání své zaměstnance. Insolvenční řízení má ovlivnit pouze Yager Productions, zbývající části Yager Group jsou nezávislé a zůstávající nedotčeny. Problémy nemají ovlivnit ani vývoj připravovaných her, včetně těch dosud neoznámených.

Nezbývá nám než prohlášení Ullmanna věřit. Pravda se ukáže už za týden na Gamescomu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama