Prodeje série The Legend of Heroes: Trails a Dragon Quest Tact na západě
Octopath Traveler Novinka Prodeje série The Legend of Heroes: Trails a Dragon Quest Tact na západě

Prodeje série The Legend of Heroes: Trails a Dragon Quest Tact na západě

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Apple iOS Android Android

Dále rozšíření pro Trials of Mana a Hardcore Mecha, pak třeba Kamen Rider, ale mnohem víc.

Reklama

The Legend of Heroes: Trails

Dnes začneme krátkou zprávou, kterou se pochlubili (pro zobrazení zprávy musíte na stránce dát souhlas) vývojáři ze studia Falcom. Týká se prodeje série The Legend of Heroes: Trails. Celosvětově se totiž prodalo více než pět milionů kusů, což je velmi pěkné číslo.

Číslo týkající se prodejů této série bylo naposledy uveřejněno 7. srpna a šlo o 4,7 milionu prodaných kopií her, ale to bylo před vydáním The Legend of Heroes: Hajimari no Kiseki v Japonsku a v Asii, což bylo 27. srpna. ve své podstatě to znamená, že se od 7. srpna prodalo nejméně 300 000 kopií hry. Poslední informace o prodeji této hry na Famitsu uvádí, že se v Japonsku k 20. září prodalo 96 140 kusů fyzických kopií hry The Legend of Heroes: Hajimari no Kiseki.

Někomu se toto číslo může zdát malé, ale nesmíme zapomínat, že tyto hry necílí na mainstreamové hráče.


Dragon Quest Tact

Pokud máte rádi sérii Dragon Quest rádi asi tak jako já, pak byste neměli minout informaci ohledně vydání taktického Dragon Questu Tact pro iOS a Android na západě. Square Enix ale prozatím spustil předběžnou registrace pouze prostřednictvím Google Play.

Toto taktické RPG vyvinulo studium Aiming a vyšlo v Japonsku v červenci tohoto roku. Vzniklo pod režijní taktovkou Yujiho Horii, doprovází jej inspirativní hudba z pera Koichiho Sugiyamy a nesmíme zapomenout na originální design příšer vizionářského tvůrce série Dragon Ball, Akiry Toriyamy.

Dragon Quest Tact vás vtáhne do úžasného světa fantazie, magie a jistě nezapomenutelných příšer celé série. Z nich si budete muset sestavit vlastní tým, vytrénovat je, vybavit předměty a také si je můžete upravit podle sebe.


Trials of Mana

Společnost Square Enix vydá 14. října novou aktualizaci hry Trials of Mana. Jde o verzi 1.1.0, která do nastavení přidává obtížnosti No Future a Very Hard a dále různé další funkce. Vtipná je odměna za dokončení hry na obtížnost No Future, jde totiž o botičky Rabite Slippers, viz obrázek níže.

Nová obtížnost No Future je podle SE extrémně obtížná a dokončit hru je velmi těžké. Nepřátelé jsou totiž o mnoho silnější, zejména bossové. Tuto obtížnost lze zvolit pouze pro New Game+ a hráče pak vrátí na úroveň 1. Navíc nejdou používat některé schopnosti a do bitvy s bossy si můžete vzít nanejvýš tři předměty. A ještě mají časový limit a u některých bitev s bossy bylo zkráceno i zobrazení dosahu nepřátelského útoku. Do hry Trials of Mana ale byly v tomto případě přidány dvě možnosti Chain schopností: Guidance of the Sacred Sword (členům skupiny, kteří nemohou bojovat, zůstane 1 HP) a Guidance of the Sacred Sword II (pokud bitvu vyhrajete, HP všech členů skupiny se zotaví na 100 procent).

Dále byla do hry přidána obtížnost Very Hard, kterou lze taky vybrat pouze pro New Game+. Můžete v ní přeskočit cutscény při změně třídy a závěrečné titulky.

Kostýmy, které byly změněny díky změně třídy, lze jednou přenést s postavou i po resetu třídy a do New Game+ a když si vyberete režim New Game+, můžete se vrátit na úroveň 1.

Dále byly na mapu přidány Goddess Statues a opraveny další chyb.

Trials of Mana je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Switch a PC přes Steam.

Prodeje série The Legend of Heroes: Trails a Dragon Quest Tact na západě

Octopath Traveler: Champions of the Continent

Znovu se dnes ještě koukneme pod pokličku Square Enixu. Ten uveřejnil preview video The One Who Attained Wealth, seznamující nás s hlavním příběhem hry Octopath Traveler: Champions of the Continent.

V plné hře Octopath Traveler: Champions of the Continent si pak budeme moci vybrat ze tří různých příběhů. Každý bude zaměřený na hrdinu, který toužil po něčem jiném. Jeden hrdina toužil po bohatství, další po síle a poslední po slávě. "The One Who Attained Wealth" (tedy Ten, kdo získal bohatství) je Helminia, čarodějnice chamtivosti. Nadabovala ji Atsuko Tanaka.

Octopath Traveler: Champions of the Continent má vyjít prostřednictvím App Store pro iOS a pro Android přes Google Play 28. října. Samozřejmě pouze v Japonsku.


Kamen Rider: Memory of Heroez

Bandai Namco nedávno představilo úvodní film ze hry Kamen Rider: Memory of Heroez, kterou její tvůrci označují jako "hero chain action". Ve videu níže můžete slyšet ústřední melodii od Ayai Kamiki and Takuya jménem Over Again.

Ve hře Kamen Rider: Memory of Heroez musíte v hlavním příběhu přímo v bitvách manipulovat se změnami forem Kamen Riderů a to kombinovat s různými akcemi a s gadgety. Hra nabízí v tomto režimu původní příběh série a také se dovíte, jak se spolu proplétají životy různých Kamen Riderů.

Akční Kamen Rider: Memory of Heroez má vyjít 29. října s anglickými titulky pro PlayStation 4 a Switch v Japonsku a také v jihovýchodní Asii.


Earth Defense Force: World Brothers

D3 Publisher a vývojáři ze Sandlotu vydali druhý oficiální trailer k "minecraft" spin-offu série Earth Defense Force s podtitulem World Brothers.

Earth Defense Force: World Brothers vychází v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 24. prosince a počátkem příštího roku pak taky na západě.


Hardcore Mecha

Pro hru Hadrcore Mecha byl vydán speciální DLC přídavek. Jde o spojení s The Gurren Lagaan a najdete v něm Gurren-Lagann a pilota Simona, které pak můžete používat v lokálním multiplayeru, online multiplayeru a při tréninku.

Tento přídavek je již nyní ke stáhnutí ve verzi pro PlayStation 4 a PC a v prodeji bude do 30. března 2021.

Hardcore Mecha je nyní k dispozici pro PlayStation 4 a prostřednictvím služby Steam pro PC. 15. října vychází i pro Switch.


Ryuo's Work is Never Done!

Víte jak to dopadá, když nemáte hotovou nějakou práci a proto Entergram uveřejnil úvodní filmeček z jejich připravovaného vizuálního románu The Ryuo's Work is Never Done!. Ta vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch již 26. listopadu a bude rozdělena na 3 rozdílné části: Adventure, Shogi a Quiz.

V adventurní části si projdete původní děj, který doslova sleduje události anime, zaměřuje se na příběh Yaichi Kuzuryuu a Ai Hinatsuru, a přidává dva nové hlavní komediální scénáře. Dále je do hry implementováno 12 nových scénářů, na které dohlížel původní autor Shirow Shiratori a dva z nich napsal sám Shiratori.

Ve druhé části hry budete proti postavám z Ryuo's Work is Never Done! shogi. Tato část používá proti hráči myšlení nové umělé inteligence vyvinuté společností Silver Star Japan.

Nakonec tady je třetí část, zaměřená na kvízy. Celkem budou tři různé typy kvízů: Shogi, The Ryuo’s Work is Never Done! a Shogi Problems. Náhodně vám bude položeno 10 otázek ze tří žánrů a pokud vše zodpovíte dobře, budete si moci prohlédnout CG obrázky.


Murder Detective: Jack the Ripper

Prostřednictvím App Store pro iOS a pro Android přes Google Play, vyšel v Japonsku temný vizuální detektivní román od Nippon Ichi Software jménem Murder Detective: Jack the Ripper. Hra se přitom poprvé objevila v dubnu loňského roku na PlayStationu 4 a Switchi.

Murder Detective: Jack the Ripper je ale vlastně spíše adventurou ve stylu vizuálních románů, kde veškeré vaše rozhodnutí ovlivní ve velkém měřítku to, co se následně v příběhu stane. Můžete se rozhodout a stát se inteligentním detektivem nebo impulzivním vrahem. Podle zvolené strany se příběh rozvětví na takzvanou "detektivní cestu" nebo "cestu vraha". Můžete si vybrat trasu, která je pro vás osobně zajímavější nebo ke všemu přistupovat stylem "Co bych udělal, kdybych to byl já?".

Hlavním protagonistou je Arthur Hewitt, který byl během povstání během veřejné popravy Jacka Rozparovače vážně zraněn. Díky špičkově provedené operaci transplantace srdce, Arthur přežil a dál pokračuje v Londýně ve své práci soukromého detektiva.

Zástupcem šéfa Godspeed Union Family Rorym je požádán, aby vyšetřil sérii podivných vražd. Během svého vyšetřování ale narazí na neskutečně brutální vraždu a navzdory šoku z ní pokračuje Arthur ve vyšetřování. Jenže ve své hlavě uslyší hlas. Jde si proto promluvit s Charlotte z londýnské městské policie. Jenže na setkání dorazí s podivným maniakálním úšklebkem a proto raději prchá ze scény.

Pokud se rozhodnete vydat po cestě detektiva, nebudete nikdy jednat impulzivně, vždy pouze racionálně a logicky. Spíše než byste se zaměřili na pocity jednotlivce, bude tento Arthur přemýšlet uceleně a někdy raději potlačí své vlastní pocity.

Cesta vraha nabídne pravý opak. Oko za oko, zub za zub. A zabití za zabití. Má-li Arthur to chránit věci, které jsou pro něj důležité, musí být tento Arthur ochotný udělat cokoli bude potřeba. Způsob chování, kdy mají pocity a akce přednost před rozumem.


Tabe-O-Ja

Bandai vydal první video ze série animovaných upoutávek na hru Tabe-O-Ja. Tento trailer je nazvaný Vol. 1: Hungry Eater Invasion a představí nám a vysvětlí různá klíčová slova, která v tomto herním světě hrají důležitou roli. Například co je Tabe-Gami, žijící v jídle, a Hungry Eaters, kteří zase ničí celý svět.

Tabe-O-Ja má v Japonsku vyjít na Switchi do konce roku a při hraní budete Joy-Cony používat stejným způsobem, jako byste vařili v japonských restauracích.

Zdroj: Falcom, Twitter, Square Enix, YouTube, D3 Publisher, Entergram, Nippon Ichi Software a Bandai

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama