PS4 verze The Vanishing of Ethan Carter vyjde příští týden
The Vanishing of Ethan Carter Novinka PS4 verze The Vanishing of Ethan Carter vyjde příští týden

PS4 verze The Vanishing of Ethan Carter vyjde příští týden

Martin Cvrček

Martin Cvrček

24

Od 15. července si budou moci majitelé PlayStationu 4 koupit vylepšenou verzi úspěšné detektivky, která se objevila na PC v září minulého roku. Velkým lákadlem má být přechod na engine Unreal 4. <strong>Zatím bez české lokalizace.</strong>

Reklama

Aktualizace: PS4 verze The Vanishing of Ethan Carter bohužel nebude při vydání obsahovat českou lokalizaci. Adrian Palma, support manager studia The Astronauts, Zingu na otázku přítomnosti češtiny odpověděl:

„Ne, bohužel se nám nepodařilo přeložit vše včas a nechtěli jsme kvůli tomu posunout datum vydání. Můžeme ji přidat v budoucnu.”

V době vydání tedy čeština nebude k dispozici, ale snad se jí dočkáme v budoucnu. A jak se zdá, tvůrci si tentokrát hru překládají sami. O překlad PC verze se přitom postaral Comgad, využití české lokalizace PC verze na PS4 pravděpodobně brání určité smluvní podmínky.

Původní zpráva (6. 7. 2015 14:50): Pokud patříte mezi majitele PS4 a nedočkavě vyhlížíte povedenou detektivku The Vanishing of Ethan Carter od polského studia The Astronauts, máme pro vás dobrou zprávu. Díky čerstvé nabídce předobjednávky přes PlayStation Store, které si všiml server Videogamer, víme, kdy se jí vlastně dočkáme.

K vydání PS4 verze The Vanishing of Ethan Carter dojde už příští středu, tedy 15. července. Cena je stanovená na solidních 467 Kč (17 euro).

PC verze vyšla v září loňského roku a uspěla především díky netradičnímu designu a výjimečnému zpracování prostředí. Od nás si odnesla skvělých 8/10.

Britský Eurogamer nicméně prostřednictvím nedávného rozhovoru s Adrianem Chmielarzem ze studia The Astronauts odhalil, že PS4 verze nebude pouhý port PC verze, už proto, že poběží na Unreal 4 enginu (PC verze využívala Unreal 3).

Z toho důvodu mohou hráči na PS4 zpozorovat určité odlišnosti oproti PC, ale jinak je bude čekat podobný herní zážitek, který má být dokonce lepší. Díky přechodu na Unreal 4 se zkrátka bude The Vanishing of Ethan Carter hrát o něco lépe.

Přechod na Unreal 4 si budou moci užít i majitelé PC verze, a to zcela zdarma, ačkoliv zatím nevíme, kdy se ho vlastně dočkáme. Mělo by to ale být brzy.

Soudě dle nedávného tweetu je také možné, že bude i PS4 verze obsahovat českou lokalizaci. Vyptávání se na český překlad slova loading sice nemusí nutně znamenat, že bude čeština opravdu přítomná, ale jiný důvod takového vyptávání nás nenapadá. Na přítomnost české lokalizace jsme se zeptali samotných vývojářů, pokud dostaneme odpověď, samozřejmě se o ní podělíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama