The Vanishing of Ethan Carter Redux dorazilo na Steam
The Vanishing of Ethan Carter Novinka The Vanishing of Ethan Carter Redux dorazilo na Steam

The Vanishing of Ethan Carter Redux dorazilo na Steam

Martin Cvrček

Martin Cvrček

10

Předělávka v enginu Unreal 4 je k dispozici zdarma pro každého majitele původní hry.

Reklama

Úspěšný kříženec adventury a walking simulátoru The Vanishing of Ethan Carter, který si hráče získal především neobyčejně kvalitní grafikou a krásnou atmosférou, vyšel už před rokem na PC (recenze) a letos v červenci na PS4. Studio Astronauts přitom slíbilo, že pokroky v PS4 verzi zužitkují i na PC a vydají předělávku v enginu Unreal 4, která bude zdarma k dispozici každému současnému i budoucímu majiteli původní hry.

K vydání nakonec došlo tento pátek, zatím jen v rámci Steamu, ačkoliv GOG.com by měl brzy následovat. Pokud byste si chtěli hru projít znova a přesvědčit se, jak se předělávka povedla, najdete ji jako samostatnou položku ve vaší Steam knihovně pod názvem The Vanishing of Ethan Carter Redux. Původní verze je tedy stále dostupná.

Přechod na Unreal 4 umožnil zlepšení systému ukládání, který nyní ukládá hru prakticky při každé akci, kterou jako hráč provedete, nebo eliminaci možného načítání určitých segmentů hry. To mohlo dříve na slabších počítačích trvat třeba vteřinu. Také došlo k drobné úpravy mechanik konce hry a jedné z temnějších pasáží, ačkoliv tvůrci zdůrazňují, že původní vize zůstává zachovaná a po stránce příběhu a hratelnosti se s Redux verzí nic nemění. To mohu potvrdit, celu předělávku jsem prošel během včerejšího dne.

Samozřejmostí jsou i nové grafické možnosti v čele s Resolution Scale a širší nabídkou anti-aliasingu. Dříve či později by mělo dojít i na podporu DirectXt 12 a do budoucna není díky přechodu na Unreal 4 vyloučená ani konverze pro Mac, Linux, SteamOS, stejně jako verze pro Xbox One a virtuální realitu. V tuto chvíli je ale The Vanishing of Ethan Carter k dispozici jen pro Windows a PS4.

Nutno říct, že Redux verze je náročnější na hardware, mezi požadavky září především nutnost 64-bitového operačního systému a 6 GB RAM, takže pokud máte slabší PC, je lepší zůstat u původní verze.

Tvůrci také nevylučují přítomnost drobnějších chyb, ačkoliv já při včerejším průchodu na žádné bugy a chyby nenarazil, pokud nepočítám Steam achievementy. Všechny achievementy můžete s Redux verzí získat znova a samy o sobě fungují bez problému, ale pořád mají potíže s českými znaky. Česká lokalizace samotné hry je ale naštěstí netknutá.

Na závěr tu mám ještě sérii screenshotů, které jsem během včerejšího dne pořídil v Redux verzi. Rozdíly oproti původní verzi možná na první pohled nejsou patrné, ale při samotném hraní lze zpozorovat menší změny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama