Střílečka od tvůrců The Vanishing of Ethan Carter připomíná Painkiller
Witchfire Novinka Střílečka od tvůrců The Vanishing of Ethan Carter připomíná Painkiller

Střílečka od tvůrců The Vanishing of Ethan Carter připomíná Painkiller

Martin Cvrček

Martin Cvrček

11

Projekt Witchfire zprvu působí jako walking simulátor v bezútěšném prostředí, ale zdání klame. <strong>Aktualizováno.</strong>

Reklama

Aktualizace: Studio The Astronauts se na svém webu trochu více rozpovídalo o svém novém projektu, temné fantasy střílečce Witchfire. Hru pohání engine Unreal 4 a stejně jako v případě The Vanishing of Ethan Carter je při vývoji používána technologie fotogrammetrie, která je založená na skenování 3D objektů, klidně i celých budov.

Výsledkem může být takřka fotorealistická grafika. Cílem tvůrců je ale nabídnout přirozenou grafiku a atmosféru, přičemž věří, že tentokrát mohou díky novým nástrojům, hardwaru a zkušenostem posunout technologickou laťku ještě výše.

The Vanishing of Ethan Carter se po komerční i kritické stránce velmi dařilo, a tak možná mnozí čekali, že dalším projektem The Astronauts bude něco podobného. Vývojáři ale s ohledem na svou minulost opravdu chtějí vytvořit first-person střílečku, a to takovou, která tu ještě nebyla.

Více o hře bohužel nevíme a ještě nějakou dobu se nic konkrétního nedozvíme. Dokončení vývoje je podle všeho dost daleko, v průběhu času se může ledacos změnit, některé herní prvky mohou zmizet nebo mohou být zcela pozměněny, a tak z pohledu tvůrců nemá smysl mluvit o konkrétních věcech. K oznámení hry došlo jednoduše proto, aby dali zaměstnanci The Astronauts jasně najevo, že jsou naživu a mají co nabídnout.

Původní zpráva (8:32): Na akci The Game Awards nechybělo ani polské studio The Astronauts, které má na kontě výborný mix walking simulátoru a detektivky s názvem The Vanishing of Ethan Carter. Prostřednictvím působivého teaseru nyní představilo svou novou hru nazvanou jednoduše Witchfire.

Na první pohled může Witchfire vypadat jako další walking simulátor, který se odehrává v podobně laděném a podobně vizuálně nádherném prostředí jako The Vanishing of Ethan Carter. Nicméně zdání klame, Witchfire je ve skutečnosti temná fantasy střílečka. Ve studiu The Astronauts totiž pracují i lidé, kteří mají na kontě Bulletstorm nebo kultovní Painkiller, a jak se zdá, právě na jejich odkaz a jejich DNA má Witchfire navázat.

Samozřejmě se už objevují názory, že The Astronauts chystá first-person střílečku ve stylu Dark Souls, ale v teaseru je přeci jen vidět spíše vliv Painkilleru a The Vanishing of Ethan Carter. Zatím nicméně nevíme, kdy Witchfire dorazí a na jaké platformy přesně zamíří. Počítá se ale minimálně s PC verzí, která bude dostupná na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama